diagnostika - chybný kód P0400
diagnostika - chybný kód P0400
Ahoj. diagnostika mi hazí P0400 - chybí info - chybný kód DTC. Nevíte někdo co znamená chybný kód DTC?
Naposledy upravil(a) koník_74 dne 08 úno 2009, 18:09, celkem upraveno 1 x.
Opel Astra G, r.v ´99, X16XEL, 5dv., el. zrcátka, el. okna + dorazy, DO centrál s vystř. klíči, man. klima, nastavitelný cyklovač stěračů, automat denního svícení, folie zadních oken, snížení 40/30mm, dvojitá koncovka výfuku
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: diagnostika - chybný kód P0400
0400 Nesprávný signál ventilu EGR
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
- denny
- Kontaktovat uživatele:
To není vůbec ale vůbec jisté.Trdlo píše:EGR
Máš diag moc krátce.Chyb. kod P0400 je přesně recirkulace výfukových plynů-porovnání není OKZávad může být mnho a bez přímého měření nelze nic stanovit přesně.
Může to být třeba v podtlakovém systému/vč. všech napojených komponentů/nebo v měření nasávaného vzduchu.
Je ale pravda,že u benzínu je to skoro 100pro AGR ventil.
jj. to jsem si mylsel. jen jsem Vás trochu mystifikoval, je to u 1.7 TD, X17DTL, Váha je nová - neorigo, řídící solenoid EGR je taky nový. Jen nerozumím tomu DTC. Díky kluci.
Opel Astra G, r.v ´99, X16XEL, 5dv., el. zrcátka, el. okna + dorazy, DO centrál s vystř. klíči, man. klima, nastavitelný cyklovač stěračů, automat denního svícení, folie zadních oken, snížení 40/30mm, dvojitá koncovka výfuku
Samozřejmě se s tebou nepřu, jen jsem napsal co znamená ta chyba. Vzhledem k mé diag, bych samozřejmě provedl test egru.denny píše:To není vůbec ale vůbec jisté.Trdlo píše:EGR
Máš diag moc krátce.Chyb. kod P0400 je přesně recirkulace výfukových plynů-porovnání není OKZávad může být mnho a bez přímého měření nelze nic stanovit přesně.
Může to být třeba v podtlakovém systému/vč. všech napojených komponentů/nebo v měření nasávaného vzduchu.
Je ale pravda,že u benzínu je to skoro 100pro AGR ventil.
Jiank se s tím stále učím, máš pravdu, že ji mám krátce...
END
astra 2.0dti, rok výroby 2001.... když šlapete víckát za sebou na bzdový pedál(jako když našlapáváte když máte zavzdušníno rozsvítí se kontrolka diagnostiky... kod je p0400... kde hledat error?
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Recirkulace výfukových plynů - rozpojený obvod - Zkrat na kostru nebo přerušení v proudovém obvodu ke svorce řídicí jednotky. Nebo recirkulace výfukových plynů - vysoká vstupní úroveň - postup jako u rozpojený obvod. Nebo kritická systémová porucha 1 - Zkontrolovat netěsnosti (vedlejší vzduch, pórovitost a ucpání) v systému sání/systému plnění vzduchem . Nebo kritická systémová porucha 2 - postup jako u kritické chyby 1
END
Závada odstraněna. Zřejmě byla chyba v podlakovém systému, vyměnily se hadičky, občas se ještě kontrolka rozsvítila a po přidání plynu zhasla. Naposledy se měnilo těsnění pod hlavou - propouštělo. teď už se kontrolka nerozvítila a je to cca 1 - 2 měsíce.
Ahoj kluci mám astru 2.0 Di 16V 60 kw a dělá mi to přesně to samé, rozsvítí se a jakmile sešlápnu plyn tak zhasne, na diagnostice píše chybu P0400 chyba řízení 2, na doporučení sem měnil váhu vzduchu, je to stejné až na to že mi motor při vyšších otáčkách v tahu nepadá do nouzového režimu, ještě mám v plánu vypojit všechny podtlaky a profouknout je tlakovým vzduchem popřípadě tam stříknout nějakou čistící sračku. Měl jsem vytáhlý EGR, je ovládaný podtlakem když jsem jej zmáčknul ten jeho pístek, tak ze vstupní dírky kde je napojená podtl. hadička vystříkl černý humáč tak jsem to vyčistil a vrátil zpět, ještě to udělám u těch hadiček, popřípadě vyměním, ale nevím vůbec jaké tam jsou, jestli někdo má nějaký typ, třeba i v náhradě, vím, že když dojedu do Opelu tak mi tam dají origoš. ale to by stálo majlant a když si vemu, ž em dělal už za 15 podovzek, 26 mě stálo čerpadlo 5 turbo a teď 2 váha vzduchu. takže už se mi do toho moc vrážet nehce, ale sem Oplák a hlavně Astrák, tak co bych pro ni neudělal
Děkuji za jakoukoli radu. popřípadě tady jsem natočil co mi to přesně dělá : http://www.youtube.com/watch?v=_K8zJqz_Ywo
Díky Lukin
Děkuji za jakoukoli radu. popřípadě tady jsem natočil co mi to přesně dělá : http://www.youtube.com/watch?v=_K8zJqz_Ywo
Díky Lukin
Astra G Caravan 2.2 Dti 92 KW
vymen vahu vzduchu a budes to mit bez kontrolky.
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
mirda2908 píše:vymen vahu vzduchu a budes to mit bez kontrolky.
Váha vzduchu je nová přímo od Bosch stejné číslo jak bylo před tím
me to dela vaha vzduchu vymenil a hotovo
jinak vyskousel-kontrola podtlakoveho systemu, selenoidy, vakuova pumpa, cisteni sani, virive klapky, ovladanii turba a ERG, snimac tlaku sani (MAP sensor)
skontroluj podtlakove hadicky problem bude asi tam
jinak vyskousel-kontrola podtlakoveho systemu, selenoidy, vakuova pumpa, cisteni sani, virive klapky, ovladanii turba a ERG, snimac tlaku sani (MAP sensor)
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
mirda2908 píše:me to dela vaha vzduchu vymenil a hotovo
OK mrknu díky za radu, jen se zeptám kde je ten snímač tlaku sání ( MAP sensor )
mě to dělá taky ale dicky sešlápnu plyn a zmizí to!