Pořád se zapíná ventilátor chladiče
Pořád se zapíná ventilátor chladiče
Nevíte prosím Vás někdo kde je přesně umístěno čidlo chladiče Na OPEL ASTRA 1.6ben. 3dvéřak rok1998. Při nastartování se mi vždycky zapne ventilátor ( Sahara ) chladiče a samozřejmě se mi rozsvítí i kontrolka ventilátoru a kontrolka motoru. Právě nevím jestli je to čidlem či co?
Dík za jakoukoliv radu
Dík za jakoukoliv radu
- Reklama
Re: Pořád se zapíná ventilátor chladiče
být tebou, tak si nejdřív zajdu na diagnostiku. Ono by to mohlo být teoreticky i řídící jednotkou
Opel Astra g x16xel caravan
ex: Peugeot 309 1,3 green line, R.I.P. - rusted in peace
ex: Peugeot 309 1,3 green line, R.I.P. - rusted in peace
- vasekpetr1
Viděl bych to na čidlo teploty chladící kapaliny, tady je to i s obrázkem. Ale nevím, jaký máš typ motoru. Toto je nákres pro X16XEL a Z16XE. Já na svém motoru mám čidlo u alternátoru na zadní straně motoru u škrtící klapky. Můžeš zkontrolovat, jestli není třeba povytažený konektor. Pokud je vše na svém místě, měla by následovat diagnostika.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Díky,Mrknu na to.
máš klimu?
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Pokud svítí kontrolka,tak nejdřív diagnostika,když by nešlo čidlo teploty,tak by nejspíš měl i velkou spotřebu.Měl jsem podobnej problém u Feldy a byla v háji ŘJ.teda nechci strašit.Jako zkontrolovat můžeš všecko,když už nic,ale kod chyby by se hodil víc.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
absolutně souhlasím s vasekpetr1
pročistit kontakty tohoto konektoru.
pročistit kontakty tohoto konektoru.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Sorry,zapomněl sem napsat čim to bylo.Při výměně chladiče mi zapomněl zapojit kostru ventilátoru.
Mám podobný problém:
Zafira 2.0DI r.v.2000
Podotýkám, že problém se vyskytne z 10ti startů 1x.
Strčím klíček do spínačky, čekám až zhasnou kontrolky které mají, dávám klíček do polohy 3. No a ani ťuk startér ani nebrnkne. Zůstane svítit kontrolka motoru a taky ta "chlazení motoru" (žlutý kanystr s hvězdičkou) No a pak se nic neděje, ale je slyšet, jak se točí ventilátor sahary. Od velmi rychlých otáček až do pomala. To zhasne kontrolka motoru. Pře startování nepomůže vše se opakuje.
Pomohlo až odpojení bateky a vše pak proběhne normálně.
Nikdo nemá žádný nápad, na co se zaměřit ?
Zafira 2.0DI r.v.2000
Podotýkám, že problém se vyskytne z 10ti startů 1x.
Strčím klíček do spínačky, čekám až zhasnou kontrolky které mají, dávám klíček do polohy 3. No a ani ťuk startér ani nebrnkne. Zůstane svítit kontrolka motoru a taky ta "chlazení motoru" (žlutý kanystr s hvězdičkou) No a pak se nic neděje, ale je slyšet, jak se točí ventilátor sahary. Od velmi rychlých otáček až do pomala. To zhasne kontrolka motoru. Pře startování nepomůže vše se opakuje.
Pomohlo až odpojení bateky a vše pak proběhne normálně.
Nikdo nemá žádný nápad, na co se zaměřit ?