biopalivo Ethanol E85
Re: biopalivo Ethanol E85
já stále čisté E a na drnc, čekám na nižší teploty.
a už mi to jede v ,,automatu''
a při poměru 1:1 jsem myslím neměl vůbec problém.
a už mi to jede v ,,automatu''
a při poměru 1:1 jsem myslím neměl vůbec problém.
Naposledy upravil(a) spermin dne 01 pro 2012, 21:08, celkem upraveno 1 x.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
- Reklama
já už druhý týden...RIP
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..
Tak já včera ráno start hodně ztěžka až na 3tí pokus. Studený start jsem měl nastavený na 30%. V práci jsem už nenastartoval. Musel jsem přes kabely.
Dojel jsem domů, nabil baterku a nastavil studený start na 50%. Dneska ráno o chviličku delší točení než na benzín a start na poprvé. Hurá:D Teď ještě aby to vydrželo...
Dojel jsem domů, nabil baterku a nastavil studený start na 50%. Dneska ráno o chviličku delší točení než na benzín a start na poprvé. Hurá:D Teď ještě aby to vydrželo...
1,6 X16XEL
studené i teplé starty bez problému, problém nastává při ujetí cca
3 Km a následném startu, motor ještě není prohřátý a el. si neví rady.
nyní Civic
nyní Civic
A nechceš se nám pochlubit s tvým řešením? Třeba by ti mohl někdo pomoct...spermin píše:studené i teplé starty bez problému, problém nastává při ujetí cca
1,6 X16XEL
neřeším to sám, proto o principu moc nemluvím, no mám
další nápad na úpravu ale zase další finance.
musím přesně vědět, při jaké teplotě nastávají problémy
se startem.
další nápad na úpravu ale zase další finance.
musím přesně vědět, při jaké teplotě nastávají problémy
se startem.
nyní Civic
nyní Civic
Ok, chápu. Tak nám aspoň prozraď, jak to vypadá finančně.
Na renault fóru jsem četl, že to nějak řeší regulátorem tlaku paliva a snad i většíma vstřikama.
Na renault fóru jsem četl, že to nějak řeší regulátorem tlaku paliva a snad i většíma vstřikama.
1,6 X16XEL
není to ani do 1000 Kč, ale neřeším vstřiky.(jezdím bez úprav)
s těma vstřikama nevím, to má na starosti alzafír
s těma vstřikama nevím, to má na starosti alzafír
nyní Civic
nyní Civic
včera -4°C nenastartováno, po dolití na 1/4 nádrže cca 1,5L N95 nastartováno
dočerpáno do plné N a ujeto 40 Km
dnes -12°C nenastartováno, doleto do plné N cca 6 L a nic,
škytá, ale nechytne, ( no baterku mám 44 a 6 roku, takže pokud nechytne
na potřetí je zle)
přecházím na poměr 1:1
dočerpáno do plné N a ujeto 40 Km
dnes -12°C nenastartováno, doleto do plné N cca 6 L a nic,
škytá, ale nechytne, ( no baterku mám 44 a 6 roku, takže pokud nechytne
na potřetí je zle)
přecházím na poměr 1:1
nyní Civic
nyní Civic
Spermin: až dojdeš do stadia mrtvých vstřiků, tak se ozveš?
Trochu mě mrzí, že ti co narazili na problémy a nakonec od E85 upustili, se neozvali.
Moje zkušnost: - před 3mi týdny mě odešla vstřikovací tryska, nemám potvrzeno, že důvodem je E85, a přestavba...po procházení problému jak s angelinem, krátce s dennym a klukama v práci na téma funkce trysky, a vůbec ovládání nemohu říci, že na vině je Ečko...ale pro současnou situaci vypouštím Ečko a budu jezdít na benál. až budu mít jistotu, že tryska mě po týdnu nevyhoří znova, tak zkusím zpět Ečko. ať bude zima nebo ne. Teda v -25 tomu moc nedávám. to má problém i benzín...ale kolem nuly uričitě.
Trochu mě mrzí, že ti co narazili na problémy a nakonec od E85 upustili, se neozvali.
Moje zkušnost: - před 3mi týdny mě odešla vstřikovací tryska, nemám potvrzeno, že důvodem je E85, a přestavba...po procházení problému jak s angelinem, krátce s dennym a klukama v práci na téma funkce trysky, a vůbec ovládání nemohu říci, že na vině je Ečko...ale pro současnou situaci vypouštím Ečko a budu jezdít na benál. až budu mít jistotu, že tryska mě po týdnu nevyhoří znova, tak zkusím zpět Ečko. ať bude zima nebo ne. Teda v -25 tomu moc nedávám. to má problém i benzín...ale kolem nuly uričitě.
na čisté E jezdím již 2 roky v létě od dubna do listopadu (cca 15°C, letos
jsem zkoušel kolik to vydrží po úpravě na nejnižší teplotu-3°C
- ,,vstřiky mi zatím neodešly'' jistě dám vědět, ale asi tvrdit
že je to E bude je problemové, koroze výfuku je jasná, jinak ??
najeto typuji 5 000 Km
jsem zkoušel kolik to vydrží po úpravě na nejnižší teplotu-3°C
- ,,vstřiky mi zatím neodešly'' jistě dám vědět, ale asi tvrdit
že je to E bude je problemové, koroze výfuku je jasná, jinak ??
najeto typuji 5 000 Km
nyní Civic
nyní Civic
Já to taky dávám na vinu jen stáří vozu...No rada pro všechyn, vstřiky z vrakáče nebrat, vydrží max týden, proč nevím.
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
No Ečko by snad mělo ty vstřiky vyčistit ne? nebo se jedná o cívku vstřiku co odchází? Pokud o cívku tak s tím E nemá co společnýho. Prostě "únava" materiálu.
Jinak já první starty kolem -10°C. Zajímavý manželka 4x5x startuje než jí to chytne. Já přijdu k autu a chytne skoror na drcjako na benál - Teˇpři těch -10°C se motor protočí tak o polovinu více jak normálně ale chytne krásně. Nastaveno mám studený start +40% a pak mod E85 na +15% přidání vstřiku. Na auto jsem dal jen +5% a na E70 +10% ale to si s čistým ečkem nelajznu. Auto je naprosto v pohodě a krásně jede.
Co se nastavení jednotky při koupi týče kdy se prodejce kasal tím, že potřebuje vědět typ motoru jeho výkon že tu jednotku musí na to nastavit tak je to obyčejný prase. Jinak by nedal nastavení E70 = +35%, E85 = +40%, auto = +30% a studený start +50%. Auto se po zahřátí někdy dusilo - prostě bylo přechlastaný - dle mého mínění. Na 50L čistého E jsem najel 470kM což je cca 10.63/100km ale nutno podotknout že pouze 3-4km drbky cca 10min jízdy do práce a zpět. 1x do týdne 20km do Olomouce a zpět tak že není o co stát. jsem zvědavo kolik se spotřeba sníží po přeprogramování jednotky. Teď je to po přenastavení naprosto o něčem jiném. Auto jede "lehčeji".
Jinak já první starty kolem -10°C. Zajímavý manželka 4x5x startuje než jí to chytne. Já přijdu k autu a chytne skoror na drcjako na benál - Teˇpři těch -10°C se motor protočí tak o polovinu více jak normálně ale chytne krásně. Nastaveno mám studený start +40% a pak mod E85 na +15% přidání vstřiku. Na auto jsem dal jen +5% a na E70 +10% ale to si s čistým ečkem nelajznu. Auto je naprosto v pohodě a krásně jede.
Co se nastavení jednotky při koupi týče kdy se prodejce kasal tím, že potřebuje vědět typ motoru jeho výkon že tu jednotku musí na to nastavit tak je to obyčejný prase. Jinak by nedal nastavení E70 = +35%, E85 = +40%, auto = +30% a studený start +50%. Auto se po zahřátí někdy dusilo - prostě bylo přechlastaný - dle mého mínění. Na 50L čistého E jsem najel 470kM což je cca 10.63/100km ale nutno podotknout že pouze 3-4km drbky cca 10min jízdy do práce a zpět. 1x do týdne 20km do Olomouce a zpět tak že není o co stát. jsem zvědavo kolik se spotřeba sníží po přeprogramování jednotky. Teď je to po přenastavení naprosto o něčem jiném. Auto jede "lehčeji".
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
to bylo moc bohatý, stačí 10-15 % auto s 0 nic nezkazí.
teď -6 nastartováno.
teď -6 nastartováno.
nyní Civic
nyní Civic