biopalivo Ethanol E85
Re: biopalivo Ethanol E85
tak pridam reakciu na E85 a moju astru..
mam motor X20XER a, po natankovaní necelej polky nadrze E85 a zbytok normalneho N 95 moje reakcie su takpovediac na nic...:D:D hned na starte po asi 5km elekronika motora, resp chudobna zmes, potom sice zhasla, ale nekonecne zlenivelo to auto a pri 2 tis otackach nekonecne zavaha a nechce tahat ako na benzin.... ale do vectry B tiez motor 2.0 benzin s tym nieje ziadny problem, ani spotreba hore, nic.. takze astra OPC nepapa bio ethanol, ale vectra ano..
mam motor X20XER a, po natankovaní necelej polky nadrze E85 a zbytok normalneho N 95 moje reakcie su takpovediac na nic...:D:D hned na starte po asi 5km elekronika motora, resp chudobna zmes, potom sice zhasla, ale nekonecne zlenivelo to auto a pri 2 tis otackach nekonecne zavaha a nechce tahat ako na benzin.... ale do vectry B tiez motor 2.0 benzin s tym nieje ziadny problem, ani spotreba hore, nic.. takze astra OPC nepapa bio ethanol, ale vectra ano..
Opel Astra G OPC Rv. 8/2000 motor X20XER 118Kw:)
- Reklama
- mr.login
- Kontaktovat uživatele:
E85
Zdravím Vás chlapci. Chtěl jsem sem optat, jestli někdo z Vás šikovných náhodou nedělá "přestavby" na E85? Prej se prodávaj nějaký sady (krabička a kabeláž) a může si to udělat člověk sám. Nemáte někdo nějaký info? Dík
Naposledy upravil(a) Radoš 92 dne 05 črc 2012, 11:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do sekce na E85
Důvod: Přesunuto do sekce na E85
Kombi, 1,6 16V 74kW r.v.99, x16xel, zaslepený EGR, zavírání okýnek dálkou, díra ve výfuku...
Daignostika VAG-COM
Daignostika VAG-COM
- mr.login
- Kontaktovat uživatele:
Dobře, dík za nasměrování do tohodle vlákna. Ale optám se ještě jednou.
Dělá někdo z členů fóra přestaby na Éčko?
Dělá někdo z členů fóra přestaby na Éčko?
Kombi, 1,6 16V 74kW r.v.99, x16xel, zaslepený EGR, zavírání okýnek dálkou, díra ve výfuku...
Daignostika VAG-COM
Daignostika VAG-COM
ne, můžem jen doporučit koho dál...a když jsi šikovný určitě dokážeš namotnovat sám..
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..
- mr.login
- Kontaktovat uživatele:
O to bych se nebál, ale přeci jen odborník mi dá nějakou záruku na krabičku i na motor.... Akorát tady je to dost drahý... (8500 Kč)
Daignostika VAG-COM
Daignostika VAG-COM
Uvidíš sám, a spočítat si to musíš taky sám. 8500 to je i na mě moc. a záruky, no uvidíš. zatím je zde stále stádo nedůvěřivců, co to haní, je to na kadým...
já jezdím bez krabky už snad 2 roky ale jen v létě, bez problému, přece jenom 3000 za pouhé posunutí
vstřiku se mi nezamlouvá, vrazím do toho i více, ale musí to i něco umět.
vstřiku se mi nezamlouvá, vrazím do toho i více, ale musí to i něco umět.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
Kámoš má osmiletýho normálního fokuse a už 2 měsíce tam má krabičku- viz odkaz ,najel asi 4000 km a je náramě spokojenej, ečko kupuje u ONO za 23.90 a proti benálu je to hodně zajímavý.Ukazoval mi ....u nastartovanýho motoru přepínal na krabici jednotlivé režimy ..Etanol..Etanol benzín..benzín .Jelikož měl v nádrži čistý éčko tak v režimu Etanol si motor jen šuměl ale když to dal na benzín tak to byl sakra rozdíl-takže to asi funguje. To je můj poznatek který jsem viděl.Já zatím nic montovat nebudu- zkusím míchat asi 1 : 3- 1 éčko 3 benály a uvidím.Kolega z práce teď poprvé namíchal pažouta 1:1 a zatím prý dobrý.http://www.flexcar.cz/
Nikdy neříkej že něco nejde,nebo se najde blbec který nevi že to nejde a udělá to
klidně jdí do opačného poměru
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
nyní Civic
nyní Civic
-
Zdravím,my to montujem. Používáme na to jednotku,kde se nastaví doba vstřiku a lambda. Naše sada má teploměr,takže jednotka ví kolik je venku stupňú,a podle toho se při startu zařídí. Jezdí se na čistý e85 bez sebenšího problému. Když jsou problémy,tak je to v sadě kterou si koupíte. Kontakt 732985858
WWW.AUTOKALINA.ESTRANKY.CZ www.komplet-auto.cz reklama na tomhle webu zdarma,pro Váš servis,vrakoviště,prostě vše co se vozidel týče..
Zdarec, do Zafirky 1.8i 16V 92kW tankuju E85 N95 v poměru 2:1, spotřeba se zvýšila z 8,2 na 9,1. Zkusil jsem tam dát čitej E85, ale spotřeba se zvýšila až na 9,7 a navíc se rozsvítila kontrolka emisí. Vrátil jsem se zpět k předchozímu poměru a po pár km kontrolka zase zhasla. Svíčky a filtry vyměněné, startování docela v pohodě, jen se mi zdá zpomalená reakce po sešlápnutí plynu. Dá se to s jednotkou eliminovat? Sníži se ještě trochu spotřeba nebo to zůstane stejné jako bez ní? Pokud by to tak nebylo, tak je zbytečné ji tam vůbec dávat. Máte někdo skutečné doporučení na solidní firmy, které to montují? Zatím jsem tady našel odkaz jen na 2, ale žádné přímé reference a nechce se mi to dávat nějakýmu matlovi, kterej tam hodí "čínskou" napodobeninu za pár korun a řekne si za to pár tisíc.
-
My máme jednotky Maďarské výroby od firmy která se tím zajímá řadu let. Jeto motorexpert Přerov.... Před montáží sejmem lambdu,uděláme emise,no a po montáži uděláme to samé na ethanol,výsledky jsou k nerozeznání. Je to tím že se nastaví ta jednotka na diagnostice! Už jsme namontovali těchto jednotek několik,určitě se zlepší starty,jak v zimě,tak v létě. Spotřeba jde asi o litr nahoru,ale je to většinou tím,že jde nahoru výkon a každý na to víc šlape. Na školení nám říkali,že při testování,kdy se jelo pořád stejným stylem jako na natural,tak zůstala spotřeba stejná. A i kdyby šla o litr nahoru,pořád je tam obrovská úspora A pro lidi co jezdí na čistý ethanol... Už jsme měli vypálené katal.,upálené svíčky atd. Nehledně na to,že bez úpravy jednotky na ethanol hrozí poškození motoru.
WWW.AUTOKALINA.ESTRANKY.CZ www.komplet-auto.cz reklama na tomhle webu zdarma,pro Váš servis,vrakoviště,prostě vše co se vozidel týče..
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
ahoj mám dotaz, kolik by stála přestavba na E85 na mé auto? 1.6 16V X16xel?
díky za inf.
díky za inf.
No mám čerstvou novinku - škoda forman, čistý ečko, emise v pohodě....nic nepoznali, ...bez krabičky! - 14 dní byla hlava dole motor čistý a bez znatelného poškození.
Jinak jsem slyšel ne o vypáleném katalizátoru, ale o ucpaném, čím, to nevím.
Jinak jsem slyšel ne o vypáleném katalizátoru, ale o ucpaném, čím, to nevím.
-
U nás stojí na 4 válec 7600kč komplet,matroš,práce,diagnostika s nastavením jednotky. Zrovna zítra dělám 2 Astry Z16XE a X16XEL. K ceně je nutno přičíst plnou nádrž E85,vždy po montáži dáme doplna a pak kontroluji emise.... Kdyby měl někdo zájem,zavolejte... 732985858 Máme něco i na stránkách www.autokalina.estranky.cz