Jaký olej?
Re: Jaký olej?
Tak sem se byl ptát v servise proč tam nalili 10w40 a prej si taky mysleli že tam má být 5w ale prej mám na autě štítek a tam je 10w tak ho tam nalili.. Nevím kde ho sebrali jedinej co tam byl je s 5w a druhej mi tam dali oni a tam je už 10w.. Ale taky říkali že když to měním po 10000 tak to neva.. Ale asi jak mi radíte dostane Mazlik na zimu 5w40
Opel Meriva A 1,4 16v Twinport
ex autíčko: Mazlik = Opel Astra G Caravan 1,8 16v Comfort
ex autíčko: Mazlik = Opel Astra G Caravan 1,8 16v Comfort
- Reklama
Do astry g je doporučeno po 150 tis km dávat 10w-40. také ji dávám a mám klídek.
na jiných servrech se řiká
na léto 10w-40 na zimu 5w-40
mestský provoz 5w-40, 5w-30 -
nad 300 km dávat 15w-40 když je motor vykotlanej
ale plně dostačující do našich podmínek je 10w-40 dle dané specifikace. Mogul 10w-40 (snad GX PRO nebo jak to je) má specifikace jako GM olej.
Když vidím borce co maj auta a výměněj olej za 4 roky že si vzpoměly, na auto kašlou a nic s ním nemaj. jezdí dokud nic nesvítí atd. To je pak na štvání.
na jiných servrech se řiká
na léto 10w-40 na zimu 5w-40
mestský provoz 5w-40, 5w-30 -
nad 300 km dávat 15w-40 když je motor vykotlanej
ale plně dostačující do našich podmínek je 10w-40 dle dané specifikace. Mogul 10w-40 (snad GX PRO nebo jak to je) má specifikace jako GM olej.
Když vidím borce co maj auta a výměněj olej za 4 roky že si vzpoměly, na auto kašlou a nic s ním nemaj. jezdí dokud nic nesvítí atd. To je pak na štvání.
Nyní Z16XE, Předešlé krasavice AG X14XE; AG X14XE; VA 1,8 ; KADETT GSI 2,0
Čaute chlapi. Malá otázka.
Ktorý z týchto dvoch olejov mám kúpiť?:
polosyntetika Castrol Magnatec 10W40 alebo polosyntetika Valvoline Durablend 10W40
Mám najazdené 165000km a žere to cca 1l/5000km
polosyntetika Castrol Magnatec 10W40 alebo polosyntetika Valvoline Durablend 10W40
Opel Astra G Caravan r.v.99 1.6 16V X16XEL
OP-COM
OP-COM
-
Já kupuji v Ostravě olej GM 10W40 5 l za 600,- Kč, takže mi připadá levný.
ASTRA HB 1.6 16V 2003 / Z 16 XE
Zkus Valvoline Maxlife http://olejposta.sk/r_3848.html Za mne Castrol Magnatec ani náhodou. Pokud ne ten Maxlife tak z těch dvou radši Durablend.kukajz píše:Čaute chlapi. Malá otázka.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
No super aj som si myslel že Valvoline. A teraz nová dilema: Valvoline Maxlife alebo Valvoline Durablend? Ktorý z týchto dvoch je lepší? V čom je rozdiel? Cenovo vychádzajú rovnako...
Opel Astra G Caravan r.v.99 1.6 16V X16XEL
OP-COM
OP-COM
-
Omlouvám se za špatnou informaci, 5 l oleje GM 10W40 stojí 600 ,- Kč vč. filtru. Myslím, že za filtr účtují 150 ,- Kč.
ASTRA HB 1.6 16V 2003 / Z 16 XE
Maxlife je určen pro motory s nájezdem větším než 100tis km což Ty máš a snad (nezaručuji) by mohl alespoň trošku snížit spotřebu oleje.kukajz píše:No super aj som si myslel že Valvoline. A teraz nová dilema: Valvoline Maxlife alebo Valvoline Durablend? Ktorý z týchto dvoch je lepší? V čom je rozdiel? Cenovo vychádzajú rovnako...
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
To Ferda: Zrovna jsem se chtěl ptát, jestli někdo dává zn. GM 5W / 10W40 .. dávám tam desítku a zatím bez problémů, .. jak zima, tak léto, najeto mám okolo 230 tis., autko ho sežere 0,0 nic, takže ani není třeba dolívat. Denně jezdím cca 70 km. Doufám, že to tak ještě pěknou řádku km vydrží
Astra G 1,7 DTi 16V Caravan,´03
-
- Kontaktovat uživatele:
gabox: originálem nic nezkazíš
používá ho spousta lidí a někteří lidi origo GM oleje umí sehnat za zajímavé ceny
jen tak pro zajímavost užitečný článek a webovka oleje.cz
http://www.oleje.cz/clanek/Mazivarske-m ... -syntetika
jinak já dávám 10w 40 protože se dle mechanika hodí pro starší motory , jezdím s tím jaro léto podzim zima město, neměsto a v pořádku
a rady něco o viskozitě
http://www.oleje.cz/clanek/Mazivarske-m ... vych-oleju
používá ho spousta lidí a někteří lidi origo GM oleje umí sehnat za zajímavé ceny
jen tak pro zajímavost užitečný článek a webovka oleje.cz
http://www.oleje.cz/clanek/Mazivarske-m ... -syntetika
jinak já dávám 10w 40 protože se dle mechanika hodí pro starší motory , jezdím s tím jaro léto podzim zima město, neměsto a v pořádku
a rady něco o viskozitě
http://www.oleje.cz/clanek/Mazivarske-m ... vych-oleju
http://www.eastwoodcarshow.cz - nezávislé recenze automobilů
ex.: ASTRA G, FORD PUMA, BMW E30
now: Rover 416 99´
work: Ford Transit 2.2
ex.: ASTRA G, FORD PUMA, BMW E30
now: Rover 416 99´
work: Ford Transit 2.2
Já mám stejný motor, stejný nájezd a dávám 5W40 spotřeba žádná - možná trošku jo ale jen v rámci rysek a říkám si že hlavně na zimu je 5W asi přeci jen o trochu lepší. Zvažoval jsem že bych na léto dával 10W a na zimu 5W ale nakonec jsem zase minulý týden dal 5W40 Total Quartz 9000. 10W určitě neuškodí a to jak spousta lidí tvrdí, že je lepší pro starší motory tak to sice ano, ale většinou jen a jen z důvodu že už ten motor trochu olej pápne a na 10W je provoz levnější, ale když to nežere tak proč motůrku nedopřát pětku. Spotřebu oleje ale většinou nesníží. Já dokonce na minulém autě měl vyšší spotřebu oleje s 10W40 než s 5W40. Zjednodučeně řečeno by za provozní teploty měla být hustota a tím náchylnost úniků u těch dvou cca stejná. Snad údajně i dle zkušeností občas s únikem oleje pomáhá právě ten Valvoline Maxlife. Ne ale vždy. V astře jsem začal s 5W30 a přešel k 5W40. K sehnání je ten Total za pětikilo a nějaké drobné za 5l tak mi ani nestojí za to shánět něco levnějšího.gabox píše:To Ferda: Zrovna jsem se chtěl ptát, jestli někdo dává zn. GM 5W / 10W40 .. dávám tam desítku a zatím bez problémů, .. jak zima, tak léto, najeto mám okolo 230 tis., autko ho sežere 0,0 nic, takže ani není třeba dolívat. Denně jezdím cca 70 km. Doufám, že to tak ještě pěknou řádku km vydrží
Naposledy upravil(a) Zralok dne 09 srp 2012, 08:26, celkem upraveno 1 x.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Větička v tomto článku: Vím spolehlivě minimálně o jednom případu oleje SAE 5W-40 známého výrobce, ve kterém není ani stopa syntetického oleje, přesto se na etiketě skví text "plně syntetický". Pokud pohledáte tak oním výrobcem byl Castrol. V době kdy s tím začal byl první, a spousta dalších to pak začala dělat taky.
Naposledy upravil(a) Zralok dne 09 srp 2012, 08:58, celkem upraveno 1 x.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
dle opel specifikací bych měl mít 5W-30, ale jelikož je Z16XE tak dávam 10w-40 a zkouším tyto oleje mogul, divinol (ted je po jiným názvem nemecký olej), XT olej a syntgold.
u 5W-40 u x14xe 5W-40 syntgold super, ale u z16xe tam snad byla díra jak mu chutnal. Ted divinol a super, pak dám mogul, xt a uvidíme co jde super.
Jinak když dáte dle Vás horší olej, tak je dobrá rada měnit po 7-8 tis km nebo po 3/4 roce. Ale pozor co vím tak oleje se prodávaj značkové pod jiným názvem za méně peněz. A to je ten zakopaný pes, platíme za značku.
jen zkráceně jsem na razil na článek olejů.
Oleje se dělaj na bázi minerálního a jen se do nej přidávaj přísady a tím se určuje viskozita. Každý výrobce má své dodavatele přísad. Vše se zkouší na motorech dle norem se píše kam je zařadil výrobce. Špatný olej neexistuje je jen řidší, hustší, více a méně agresivní na nečistoty.Vše dle požadavků výrobců aut. do škodovek se prý dává prvonáplň mogul.
Vše je jen lobi-kdo jaký má olej autotepas mel olej OMV když už nechtěli dát super cenu přešlo se na SHELL. GM prodávali normálně. Vše se bere v sudech 200l a videl jsem jak prodávali olej rozlejvanej za mastný penízek v použitých flaškách.
Myslím si, že každý si musí sám olej vyzkoušet, každý má jedinečný motor a každý má jiné vůle a i jinde, každý moturek si svůj olej vybere sám.
Jde jen o to že všachny části motoru musí plavat v oleji přece.
u 5W-40 u x14xe 5W-40 syntgold super, ale u z16xe tam snad byla díra jak mu chutnal. Ted divinol a super, pak dám mogul, xt a uvidíme co jde super.
Jinak když dáte dle Vás horší olej, tak je dobrá rada měnit po 7-8 tis km nebo po 3/4 roce. Ale pozor co vím tak oleje se prodávaj značkové pod jiným názvem za méně peněz. A to je ten zakopaný pes, platíme za značku.
jen zkráceně jsem na razil na článek olejů.
Oleje se dělaj na bázi minerálního a jen se do nej přidávaj přísady a tím se určuje viskozita. Každý výrobce má své dodavatele přísad. Vše se zkouší na motorech dle norem se píše kam je zařadil výrobce. Špatný olej neexistuje je jen řidší, hustší, více a méně agresivní na nečistoty.Vše dle požadavků výrobců aut. do škodovek se prý dává prvonáplň mogul.
Vše je jen lobi-kdo jaký má olej autotepas mel olej OMV když už nechtěli dát super cenu přešlo se na SHELL. GM prodávali normálně. Vše se bere v sudech 200l a videl jsem jak prodávali olej rozlejvanej za mastný penízek v použitých flaškách.
Myslím si, že každý si musí sám olej vyzkoušet, každý má jedinečný motor a každý má jiné vůle a i jinde, každý moturek si svůj olej vybere sám.
Jde jen o to že všachny části motoru musí plavat v oleji přece.
Nyní Z16XE, Předešlé krasavice AG X14XE; AG X14XE; VA 1,8 ; KADETT GSI 2,0
Divinol jsem používal dlouho taky a stále si myslím že je to kvalitní olej, v minulém autě 5W4O do Focusu rodičů 5W30 A1/B1, do Astry 5W3O A3/B3, do sekačky 10W40, ale vyschl mi jeho levný zdroj tak jsem se vrátil k původnímu totalu.
A do škodovek se dává jako prvonáplň to co seženou levněji. Co vím tak nějakou dobu dávali Castrol, potom Shell a teď už ani nevím.
A do škodovek se dává jako prvonáplň to co seženou levněji. Co vím tak nějakou dobu dávali Castrol, potom Shell a teď už ani nevím.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Celou dobu jsem pouzival olej SAE 15W-40 (ruzne znacky), podle toho co jsem vycetl, tak muzu bez obav (bez predeslehu vyplachu motoroveho prostoru) klidne pouzit olej jak 10W-40, tak i pripadne 5W-40, je to tak? Samozrejme, pokud olej bude mit specifika pro diesel motor.
Opel Astra Caravan 2.0 DI (X20DTL) 16V/60 kW
(10/1998)
(10/1998)