Vypina vstrekovac na druhom valci
Vypina vstrekovac na druhom valci
Nazdar chcel by som sa spytat ci nema sniekto skusenost s podobnym problemom. Za studena vsetko šlape ale akonahle sa motor zohreje vypne vstrekovac na druhom valci a motor ide iba na tri valce.
- Reklama
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vypina vstrekovac na druhom valci
a je to 100% tím že se vypne vstřik ? jaka je tam uložena chyba ? a jakej je to motor ?
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
100 % mali sme to rozobrate - motor 1,8 16V X18XE1
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
a co ukazuje diagnostika za chybu ? . muze to bejt vstřik,draty,jednotka. takle co říkaš. ale kdyz říkaš ze to děla spíš až se ohřeje tak bych to viděl na jednotku. skus přehazet vstřiky jestli se vypne zase 2hej valec i kdyz tam daš třeba vstřik z třetího tak to vstřikem nebude.
no ten tipek co mi to robil vravel ze to vidi skor na riadiacu - vraj ju skusil zhodit dole z motora a polozil ju volne cca 10 cm od miesta kde bola upevnena (izoloval od tepla) a motor siel bez problemov az pokym nezastavil.
diagnostika vypisuje : chybny ventil vstrekovania na druhom valci - samozrejme az po zohriati motora.
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
tak skuste přehodit ty vstřiky jestli to začne psat na jinem valci. pokud to bude furt psat na 2hem valci přiklonil bych se k jednotce. pokud to přehodiš vstřiky a z toho 2heho daš třeba na 4tej valec a začne to psat chybnej vstřik na 4tem valci pak by to byl vstřik..
no mam aj novy vstrekovac a stale vypisuje chybu ma druhom (tam je ten novy) čiže to bude riadiaca alebo by to mohlo byt aj niečo iné??? nechcem kúpit zbytočne riadiacu
-
Zdravicko chlapi,
dnes jsme s "alzafir"em pokracovali v patrani, proc moje Astra 1.4 16V X14XE cuka nahodne pri jizde a to v rozmezi 2 - 3 tisice otacek, RJ vypisovala chybu P0200. Zkouseli jsme EGR ventil, nechodil uplne hladce ale po procisteni slapal jako hodinky. Nasledne jsme presli na plastovou listu vstriku a ejhle, zjistili sme ze ten co to skladal byl pekne prase. Konektor, respektive mezikus mezi konektorem a vstrikovacem byl uplne na volno a samo, ze kdyz sme s nim jen lehce pri nastartovanem motoru pohybali, motor zacal blbnout a ihned naskocila P0200, kdyz sme konektor stahli, vsecko OK. Tak jsme udelali provizorku a ten konektor stahli sdrhovackou, ale presto bych ho rad sehnal a vymenil za druhy a funkcni. Jen nevim jak se jmenuje a kde ho sehnat. Ale verim ze nekdo mate a nabidnete.
Pokud byste meli nekdo celou tu plastovou vodici listu v dobrem stavu, tak nabidnete. Ta moje je prece jen polamana a teplem pokroucena...
Velike podekovani bych chtel dat ALZAFIRovi, ktery mi s Astrou velmi pomohl. Pri prvni diagnostice vykazovala tyhle chyby: P0352,0353,0354,0130.
dnes jsme s "alzafir"em pokracovali v patrani, proc moje Astra 1.4 16V X14XE cuka nahodne pri jizde a to v rozmezi 2 - 3 tisice otacek, RJ vypisovala chybu P0200. Zkouseli jsme EGR ventil, nechodil uplne hladce ale po procisteni slapal jako hodinky. Nasledne jsme presli na plastovou listu vstriku a ejhle, zjistili sme ze ten co to skladal byl pekne prase. Konektor, respektive mezikus mezi konektorem a vstrikovacem byl uplne na volno a samo, ze kdyz sme s nim jen lehce pri nastartovanem motoru pohybali, motor zacal blbnout a ihned naskocila P0200, kdyz sme konektor stahli, vsecko OK. Tak jsme udelali provizorku a ten konektor stahli sdrhovackou, ale presto bych ho rad sehnal a vymenil za druhy a funkcni. Jen nevim jak se jmenuje a kde ho sehnat. Ale verim ze nekdo mate a nabidnete.
Pokud byste meli nekdo celou tu plastovou vodici listu v dobrem stavu, tak nabidnete. Ta moje je prece jen polamana a teplem pokroucena...
Velike podekovani bych chtel dat ALZAFIRovi, ktery mi s Astrou velmi pomohl. Pri prvni diagnostice vykazovala tyhle chyby: P0352,0353,0354,0130.
Opel Astra G 1999 1.4 16v 66 kW X16XE po oprave -> snizena hlava kvuli uniku vody a tak to ma nejaky ten konik navic
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
a ty chces co sehnat ? ten co je zakroužkovany nebo ten co se do něj strka ? protože ten zakrouzkovany je cely vstřik ne ?
Potřebuje mezikus, co je mezi vlastním vstřikem a konektorem s kabelem. Když to popíšu polopatisticky, tak je díl 1- vstřik, na něj se nacvakne díl2- mezikus, na díl2 se nacvakne díl3- konktor s dvěma dráty.
Díl 2, na něm chybí aretační pojistka, ocelová objímka, drát, která zajišťuje dosed té objímky ke vstřiku.
Díl 2, na něm chybí aretační pojistka, ocelová objímka, drát, která zajišťuje dosed té objímky ke vstřiku.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
je to ten kus co je na obrazku ? pokud ano kod konektoru je ZFW2-102 a obědnavací čislo u opela je 62 86 743 cena cca : 400 kč.
Ne , to co potřebuje, tak z toho lezou piny ven, samec.
Kouknu do EPC, zatím jsem nestíhal
Kouknu do EPC, zatím jsem nestíhal
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
tak to ale samtone nekoupiš.. to je celej vstřik..
Ono je to fakt jako 1 kus.
No nezbude než vrakáč
Potřebuje to, co jsem vyznačil v obdélníčku, případně i celou tu plastovou základnu. ( Je to úmyslně obrázek ze Z14XE, je to lépe vidět)No nezbude než vrakáč