Brzdy - zadní Astra G lucas
Brzdy - zadní Astra G lucas
Ahoj,
měním zadní brzdové kotouče a desky - systém Lucas. Vyndal jsem vodítka ze třmenů. Očistil jsem je a namazal - plastická vazelína. Problém je, že po namazání nejdou vůbec lehce - konkrétně ty vodítka s gumovým pístkem - těsněním. Může být problém ve vazelíně nebo jsem ji dal pouze moc? Předpokládám, že to vodítko patří do horního otvoru - z pohledu jako když je namontovaný třmen na autě.
Děkuji za rady, případně obrázek.
měním zadní brzdové kotouče a desky - systém Lucas. Vyndal jsem vodítka ze třmenů. Očistil jsem je a namazal - plastická vazelína. Problém je, že po namazání nejdou vůbec lehce - konkrétně ty vodítka s gumovým pístkem - těsněním. Může být problém ve vazelíně nebo jsem ji dal pouze moc? Předpokládám, že to vodítko patří do horního otvoru - z pohledu jako když je namontovaný třmen na autě.
Děkuji za rady, případně obrázek.
- Reklama
Re: Brzdy - zadní Astra G lucas
AHoj, dotaz trosku mimo. Jak moc je Lucas odlisnej od Bosche? Ja mam sice Bosch, rad bych ti pomohl, ale nedovedu si predstavit, jak to myslis
Lucas vodítka jsou dvě. Jedno vodítko je delší a je celé ve stejné tlouštce- Druhé vodítko je kratší, v průměru trochu slabší a je na něm nasunut asi 16mm dlouhý váleček z gumy, který slouží jako pístek. Ta guma je už stará a pístek se zasekává. Jak jsem se radil s automechaniky, tak jedině objednat celou opravnou sadu na brzdy Lucas a z toho použít pouze ten pístek.czervajs píše:AHoj, dotaz trosku mimo. Jak moc je Lucas odlisnej od Bosche? Ja mam sice Bosch, rad bych ti pomohl, ale nedovedu si predstavit, jak to myslis
Mám na Zafiře Lucasy, ale z tvého popisu moc chytrý nejsem.
Pístek je kovový, zkus sem hodit fotku, popsat, co kde a jak. Uvidíme.
Jinak píšeš, že guma je stará, ale chceš měnit jen pístek ??
Halen píše: je na něm nasunut asi 16mm dlouhý váleček z gumy, který slouží jako pístek.
Pístek je kovový, zkus sem hodit fotku, popsat, co kde a jak. Uvidíme.
Jinak píšeš, že guma je stará, ale chceš měnit jen pístek ??
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Viz. Priloha.
Myslel jsem tím, že by vodítko s gumou dalo nahradit vodítkem o větším průměru viz. obrázek. Tím pádem by byl systém podobný systému například Škodovky - tj. kov na kov. Ta guma dělá jenom problémy, protože na obou stranách byly zatuhnuté právě ty vodítka s gumama a ty bez gumy byly pohyblivé. Tím pádem byly kotouče a desky K.O.
Myslel jsem tím, že by vodítko s gumou dalo nahradit vodítkem o větším průměru viz. obrázek. Tím pádem by byl systém podobný systému například Škodovky - tj. kov na kov. Ta guma dělá jenom problémy, protože na obou stranách byly zatuhnuté právě ty vodítka s gumama a ty bez gumy byly pohyblivé. Tím pádem byly kotouče a desky K.O.
Je mi záhadou, pro to nejde lehce
Zkusil bych ale rozhodně tu opravnou sadu, je to otázka nějakých 200 a něco peněz. Sám zmiňuješ starou gumu.Jen dej pozor, jsou 2 rozměry, je to odvozeno od průměru pístu.
S tím nápadem ty brzdy tak nějak upravovat, do toho bych teda nešel , spíš je třeba vyřešit, proč to drhne.
Čistě teoreticky....nedostalo to někde pecku, čímž ty trny nejsou rovnoběžné?
Zkusil bych ale rozhodně tu opravnou sadu, je to otázka nějakých 200 a něco peněz. Sám zmiňuješ starou gumu.Jen dej pozor, jsou 2 rozměry, je to odvozeno od průměru pístu.
S tím nápadem ty brzdy tak nějak upravovat, do toho bych teda nešel , spíš je třeba vyřešit, proč to drhne.
Čistě teoreticky....nedostalo to někde pecku, čímž ty trny nejsou rovnoběžné?
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Už to mám vyřešené. Ta stará guma byla skoro o 1 mm v průměru větší. Tím pádem pístek nechodil lehce. Koupil jsem 2 x opravnou sadu a už to maká.
Ahojte kluci. Potřebuji poradit čím to je. Klepe mi na zadní nápravě zadní třmen. Viz video https://www.youtube.com/watch?v=EM7yIAmMBZk
Po vyšroubování šroubu pomocí klíče 13 a kontra 17 jsem ho zpátky utáhnul a zlepšilo se to 80%. Ale pořád to není OK. Malinko to ještě klepe. |Připadá mi to jako volný plovoucí čep uvnitř. Máte někdo radu? Díky moc Honza
Po vyšroubování šroubu pomocí klíče 13 a kontra 17 jsem ho zpátky utáhnul a zlepšilo se to 80%. Ale pořád to není OK. Malinko to ještě klepe. |Připadá mi to jako volný plovoucí čep uvnitř. Máte někdo radu? Díky moc Honza
Zafira Z18XE, r.v.2003, LPG - Lovato