Y17DT cukanie
Y17DT cukanie
Ahoj,
mam Astru 1,7Dti, r.v. 2001, 175000km, motor Y17DT. Mam nasledujuci problem, pri plnom vykone mi na sekundu cukne motor (po diagnostike zisteny pokles tlaku paliva), auto cuka aj pri pridavani plynu, dalej mi niekedy vybiehaju otacky (az do cca 1500) pri stlaceni spojky a odslapnuti plynu (hlavne ked sa v kolone pomaly pohnem a hned zastanem). Toto vsetko sa deje iba pri zohriatom motore. Poslal som RJ cerpadla na repas (bolo mi povedane, ze bola dost poskodena), prvych 200 km vsetko v pohode, ale po odjazdeni cca 2000 km to ide znova na prd. Chlapik co mi repasoval RJ mi poradil aby som vymenil SPV ventil cerpadla a poslal mu ju znova (vysvetlil mi to tak, ze pravdepodobne mi zadrhava ten ventil a to mi tu RJ znova poskodzuje).
Nestretli ste sa niekto s podobnym problemom? Viete mi niekto poradit?
mam Astru 1,7Dti, r.v. 2001, 175000km, motor Y17DT. Mam nasledujuci problem, pri plnom vykone mi na sekundu cukne motor (po diagnostike zisteny pokles tlaku paliva), auto cuka aj pri pridavani plynu, dalej mi niekedy vybiehaju otacky (az do cca 1500) pri stlaceni spojky a odslapnuti plynu (hlavne ked sa v kolone pomaly pohnem a hned zastanem). Toto vsetko sa deje iba pri zohriatom motore. Poslal som RJ cerpadla na repas (bolo mi povedane, ze bola dost poskodena), prvych 200 km vsetko v pohode, ale po odjazdeni cca 2000 km to ide znova na prd. Chlapik co mi repasoval RJ mi poradil aby som vymenil SPV ventil cerpadla a poslal mu ju znova (vysvetlil mi to tak, ze pravdepodobne mi zadrhava ten ventil a to mi tu RJ znova poskodzuje).
Nestretli ste sa niekto s podobnym problemom? Viete mi niekto poradit?
- Reklama
Re: Y17DT cukanie
ty otáčkymi to dělá taky a ještě dalším čtyřem autum s tímto motorem v mém okolí ale jinej problém nemá. neprosakuje někde čerpadlo??
Opel Astra G 5 dveří 2003 Opel Astra G Cabrio 2003 Audi A6 Allroad 2003 Škoda Octavia Super 1961 Zetor 25K Jawa 23 Mustang *2 a golden sport 1 Jawa 21*2 Jawa 20 *3 aaaa Prase
OP-COM.PROFESSIONAL.CZ, VCDS,FO-COM,TEXA NANO a dětská hračka SCANMASTER
OP-COM.PROFESSIONAL.CZ, VCDS,FO-COM,TEXA NANO a dětská hračka SCANMASTER
Presaky som este nehladal, vlastne som to ani nerozoberal. Rozoberiem to asi az ked zakupim ten ventil. Ale myslim si, ze keby presakovalo tak by sa tieto problemy prejavovali aj za studena.hansdob píše:ty otáčkymi to dělá taky a ještě dalším čtyřem autum s tímto motorem v mém okolí ale jinej problém nemá. neprosakuje někde čerpadlo??
mne auto občas cukalo pri jazde do kopca ... po výmene váhy vzduchu všetko OK
diagnostika aj ukázala že je chybná váha vzduchu 8krát tam bola zapisaná chyba .
asi som mal iný problém ako ty
diagnostika aj ukázala že je chybná váha vzduchu 8krát tam bola zapisaná chyba .
asi som mal iný problém ako ty
Astra G 1.7 DTI 16 V caravan Y17DT 2000
Tak uz som vymenil aj cerpadlo a stale to nie je dobre Dokonca teraz mi skocia otacky aj pri beznom preradovani rychlosti (napr. z 2000 na 2100 pri stlaceni spojky), robi to vzdy len po zohriati motora. Nenajde sa nejaka dobra dusa co by mi vo svojom aute odskusala moju riadiacu jednotku cerpadla?
Když mi ji pošleš tak ji klidně zkusím, je to ale z ruky. Mám i jednu rezervní navíc tak kdybys přijel tak ji můžeš vyzkoušet. Popř. zkus kontaktovat RomanaK ten je fakt machr. Ještě mne napadlo jestli není náhodou problém v ŘJ motoru. A mám pocit že mi právě RomanK říkal že když teče SPV ventil tak když se odpojí kabel od ŘJ motoru tak je v těch místech natečená nafta.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Dakujem za ochotu, ale riadiacu jednotku nemozem poslat lebo auto potrebujem Riadiaca jednotka motora by mala byt ok, bola dole ked sa menilo cerpadlo a nafta tam nebola.Zralok píše:Když mi ji pošleš tak ji klidně zkusím, je to ale z ruky. Mám i jednu rezervní navíc tak kdybys přijel tak ji můžeš vyzkoušet. Popř. zkus kontaktovat RomanaK ten je fakt machr. Ještě mne napadlo jestli není náhodou problém v ŘJ motoru. A mám pocit že mi právě RomanK říkal že když teče SPV ventil tak když se odpojí kabel od ŘJ motoru tak je v těch místech natečená nafta.
- Luboš X17DTL
Mi se dostala nafta do celého kabelového svazku v motoru, takže RomanK, vlastně Jirka, celý svazek rozebral a vyčistil. Nafta vzlínala až k váze vzduchu. Byla prostě všude.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Odkud jsi? Jeden známý občas na Slovensko za rodinou jezdí ale nevím přesně kam tak by třeba tu mou jednotku vzal abys ji zkusil jestli to s ní dělá to samé.Kenny608 píše:Dakujem za ochotu, ale riadiacu jednotku nemozem poslat lebo auto potrebujem Riadiaca jednotka motora by mala byt ok, bola dole ked sa menilo cerpadlo a nafta tam nebola.Zralok píše:Když mi ji pošleš tak ji klidně zkusím, je to ale z ruky. Mám i jednu rezervní navíc tak kdybys přijel tak ji můžeš vyzkoušet. Popř. zkus kontaktovat RomanaK ten je fakt machr. Ještě mne napadlo jestli není náhodou problém v ŘJ motoru. A mám pocit že mi právě RomanK říkal že když teče SPV ventil tak když se odpojí kabel od ŘJ motoru tak je v těch místech natečená nafta.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Byvam v Povazskej Bystrici, sem tam chodievam na vikend do Trstenej alebo do Lysej pod Makytou.Zralok píše:Odkud jsi? Jeden známý občas na Slovensko za rodinou jezdí ale nevím přesně kam tak by třeba tu mou jednotku vzal abys ji zkusil jestli to s ní dělá to samé.Kenny608 píše:Dakujem za ochotu, ale riadiacu jednotku nemozem poslat lebo auto potrebujem Riadiaca jednotka motora by mala byt ok, bola dole ked sa menilo cerpadlo a nafta tam nebola.Zralok píše:Když mi ji pošleš tak ji klidně zkusím, je to ale z ruky. Mám i jednu rezervní navíc tak kdybys přijel tak ji můžeš vyzkoušet. Popř. zkus kontaktovat RomanaK ten je fakt machr. Ještě mne napadlo jestli není náhodou problém v ŘJ motoru. A mám pocit že mi právě RomanK říkal že když teče SPV ventil tak když se odpojí kabel od ŘJ motoru tak je v těch místech natečená nafta.
Já zjistím kam to jezdí a dám vědět.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Tak známý jezdí do Klátové Nové Vsi okres Partizánské. Jede asi příští sobotu - jezdí přes Valašské klobouky, Brumov- Bylnici a Nemšovou tak z Lysé pod Makytou to máš kousek k té trase např. do Horní Lidče tak by sis to tam mohl přijet vyzvednout třeba na nějakou zálohu a jak by jel zpět v neděli tak bys mu to tam zase ve smluvený čas přivezl a on ti vrátil zálohu. Pošli mi v SZ telefon a známý By ti dal na sebe ať se případně můžete domluvit.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Najblizsie 2 az 3 vikendy bude mimo Lysej a Povazskej. Az budem ocakavat vikend na Lysej napisem SZ.Zralok píše:Tak známý jezdí do Klátové Nové Vsi okres Partizánské. Jede asi příští sobotu - jezdí přes Valašské klobouky, Brumov- Bylnici a Nemšovou tak z Lysé pod Makytou to máš kousek k té trase např. do Horní Lidče tak by sis to tam mohl přijet vyzvednout třeba na nějakou zálohu a jak by jel zpět v neděli tak bys mu to tam zase ve smluvený čas přivezl a on ti vrátil zálohu. Pošli mi v SZ telefon a známý By ti dal na sebe ať se případně můžete domluvit.
No ozvi se ale ten známý tam asi zase dlouho nepojede. Kdyby se Ti chtělo tak někdy přijeď do Ostravy a můžeme to zkusit.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Můžu se zeptat, jakej je konečnej verdikt?Luboš X17DTL píše:Mi se dostala nafta do celého kabelového svazku v motoru, takže RomanK, vlastně Jirka, celý svazek rozebral a vyčistil. Nafta vzlínala až k váze vzduchu. Byla prostě všude.
Máme stejnej problém u Comba (1.7 DTi). Auto nejdřív pocukávalo, svítila kontrolka motoru. Po napíchnutí na diag. zjištěna chyba EGR. Po nandání nového EGR vše v klidu. Teď zas auto pocukává, ale hlavně se mu někdy neuvěřitelně nechce, auto prostě netáhne. Jak vidí kopec, umírá. Ale vážně jen někdy, protože někdy jede zas jak blázen... Z vejfuku bílej kouř a smrad jak z nespálené nafty. Kabelobej svazek načepovanej naftou. Navíc má Combo kapotu mastnou od nafty (zvenku), jakoby zacákanou...
Takže prosakuje paliv. čerpadlo? Nebo to může být ještě něco jiného? Radu "napíchni to na diag" vynechte, protože ta je bez chyby.
Díky.
P.S.: Najeto 230.000 km.
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
ex: