Otočení volantu - chrčení

Odpovědět
Arkona14

Otočení volantu - chrčení

Příspěvek od Arkona14 » 23 úno 2012, 07:33

Dobrý den,
už mám Astru ( G 1,4 16V) nějaký ten pátek a asi před třemi dny mi začalo "chrčet" při otočení volantu doprava i doleva.Je to hlavně znát když auto stojí, ale samozřejmě i u jízdy, ale to už tolik ne. Zkoušel jsem točit i při rozsvíceném světle v kabině a když jsem otočil, tak začalo problikávat světlo. Chtěl jsem se jen zeptat jestli někdo z přítomných neví co b to mohlo být ....někdo mi řikal špatný alternátor, servo anebo hydraulické řízení. Jí se v autech až tak nevyznám :/
Opel Astra G 1,4 16V

Reklama

Lake292

Re: Otočení volantu - chrčení

Příspěvek od Lake292 » 23 úno 2012, 07:48

ak stojis na mieste a tocis volantom tak preblikavanie by som az tak asi neriesil, mne pohasinaju predne svetla trosku pritom... a co viem tak to robi skoro kazdemu, proste servo ma velky odber...
skor sa zameraj na to chrcanie.. kde to chrci? v kabine? vonku?

Arkona14

Příspěvek od Arkona14 » 23 úno 2012, 08:12

Mně se zdá,že někde pod pedálama ve spodní části spíš nalevo......jinak dík za rychlou odpověď.
Opel Astra G 1,4 16V

Absinth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinth » 23 úno 2012, 10:53

mám to samý jako LAKE taky pozoruju při otočení ty světla, je to servem, žere to a proto je to první věc co se ti vypne když je málo štávy
http://www.eastwoodcarshow.cz - nezávislé recenze automobilů
ex.: ASTRA G, FORD PUMA, BMW E30
now: Rover 416 99´
work: Ford Transit 2.2

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 23 úno 2012, 11:44

nevím proč, ale já mám čím dále více podezření na jinou věc než co se tu na foru uvádím, když při otočení volantem kolísají otáčky! uvádí se především špatné servo, alternátor a že je to hlavně normální kvůli velkému velkému odběru energie servem.
Pochybuji, že když auto bylo nové, že to dělalo, by si to nikdo nekoupil..... mně taktéž kolísají otáčky, vyměnil jsem altík a pořád to stejné!
Jelikož máme v rodině 4astry tak mohu srovnávat:-) všechny jsou 1.6 16V, rv. 2x 99,00,03.
kromě mé (99) to u žádné astry nedělá.
a čím by to mohlo být? dle mého, nemohlo by to být náhodou napínací kladkou klínového řemene??? dle mého laického názoru při jakémkoliv větším odběru el. energie je větší nápor na tento řemen....např. při zapnutí klimatizace. Já jsem toto řešil v létě...když se sepnula klima...tak kladka se začala šíleně třást, jakoby se hýbala... ostatním astrám se kladka ani nehne...takže řemen je řádně napnut!
Už cca 5let zpět, když sem si auto koupil a měnil se mě tam klínový řemen (v servise), tak se mě zdálo, že po výměně bylo pohasínání světel při otočení volantem o 100% lepší (někde sem to tady aj řešil).
Co si myslíte o mém názoru??? :mrgreen:

PS: jináč to chrčení, to netuším :-)

Absinth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinth » 23 úno 2012, 11:55

řemen mám teď novej s světla pohasínaj stejně. Asi to bude chtít live diagnostiku :roll:

Lake292

Příspěvek od Lake292 » 23 úno 2012, 12:06

ja som si to diagnostikoval... proste je tam pokles napatia a robilo to na kazdej astre co som videl... to servo musi mat fakt fesny odber :)

Absinth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinth » 23 úno 2012, 12:07

budu stejně časem dávat nějaké kvalitní aku, tak uvidíme , třeba se to zlepší, mám tam nějakou chinu :wink:

Lake292

Příspěvek od Lake292 » 23 úno 2012, 12:12

ja som z ciny 44ah presiel na vartu 55ah a furt to same :D

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 23 úno 2012, 12:20

Arkona:
Ohledně chrčení volantu - nemůže to být ložisko?

Rychlyradim: to třepání napínací kladky napovídá o načnutém ložisku v kladce, případně i ve vytahaném řemenu (ten bych asi zkusil vyměnit jako první). Píšeš, že alternátor máš vyměněný, tak tím by to být nemělo. Ještě mně napadá kompresor klimy, že by měl velký velký odpor a zatěžoval řemen s kladkou. Ale to by přestalo dělat při rozepnutí spojky klimatizace.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 24 úno 2012, 06:02

vasekpetr1: no ložisko na kladce to nebude, to jsem dal nové....a řemen není zase tak moc starý, najeto pár tisíc, takže spíše, že celá kladka už je vychozená a prostě neplní funkci řádně napnutého řemene. S klimou to dle mého taky nebude moc souviset, tedy přímo s klimakompresorem...protože, když zapnu např vyhřívání oken, nebo ofuky v kabině na max...tak otáčky se zhoupnou stejně jako při zapnutí klimy.....

Zkoušel jsem rukou při napnutém řemenu manipulovat s kladkou...a jde mi s ní hýbat dopředu/dozadu, u ostatních aster s tím ani nehnu.....

Odpovědět