Jedete s Astrou za studena na 3 válce?
Jedete s Astrou za studena na 3 válce?
Pro všechny komu Astra jede na 3válce,hlavně teď v zimě.Jestli vám nepomohla výměna svíček,zapalovací lišty,EGR,čidel a já nevím čeho ještě,zkuste to co mě zafungovalo.Podle diagnostky vše ok,ráno chvíli po nastartování najednou zakopává jeden válec a po chvíli se chytne a ok.Než zakarbonujete celý motor jako já,myslím hlavně dříky ventilů,upravte si čidlo teploty chladicí kapaliny.I když je nové,diag.je ok,tak při teplotách okolo 0 má zbytečně velký odpor,tím pádem ECU obohatí směs,začoudí svíčky,ventily,olej,EGR a je hotovo,můžete sundavat hlavu.Zařazením odporu 12k paralelně k čidlu oblbnete ECU,myslí si že čidlo ukazuje 15stupnu a přitom je 0,směs není tak bohatá,jede to uplně normálně,nechcípá to a protože je průbeh čidla nelinearní,tak při provozní teplote 80-90st je hodnota odporu čidla i s předřazeným odporem skoro stejná.Vlastně jakoby sytič vypnul o hodně dříve,možná to míň žere a hlavně na couračky nezakarbonujete motor.Přikládám graf s hodnotama odporu čidla bez a s předřazeným odporem.
- Reklama
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jedete s Astrou za studena na 3 válce?
todle se stava kdyz člověk jezdí kratké trasy a motor moc nevytačí do otaček.. nejčastější jev u 1.6 16v (z16XE)
a ne že je přiliš bohata směs..
a ne že je přiliš bohata směs..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
já mám ten samej problem i u X16XEL chce to občas zalejt kvalitním benálem a řádně vytočit
Born From Jets
Když jezdíš často jen pár kilometrů tak budeš auto honit za studena?Když budeš jezdit do práce pár km tak za nějakej čas se ti u X,Z 14XE,X,Z16XE tohle stane,a můžeš to po ohřátí honit jak chceš,pár dní to dá pokoj a pak se zas nadělá karbon,protože zastudena nejde lambda regulace.Dělal jsem hlavu 2x po 50000km.A ted je klid,protože se to zasírá jen za studena.Jinak po ohřátí je CO jak u nového motoru,je to bolest ecotecu.1,4 a 1,6. stačí připojit analyzátor a uvidíš.
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
1.4 na to moc netrpy nejvíce na to trpej Z16XE. u Z16XEP to uz nějak pořešili protože ty na tudle zavadu ubec nejezdí. jinak na jezdění par km do prace atd kde se auto ani neohřeje je dobre kolo
Mě to dělalo špatné těsnění hlavy, nastartovala na 3 válce a až se vyházela voda, tak jela na 4
Astra G Caravan, X14XE, Automat
1,4 16v na to trpí a ne že ne,příbuznej dělá 20let v Opelu(bývalý Auto Tepas) tak vím od něj jak se karbonujou,jak se přidíraj ventily atd.
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
ja dělam taky a ty 1,4 ubec nejezdí na ty ventily.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Ondro-tady už jsou všechny 1,4 opravené.
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
Jj, taky to pozoruju více u 1,4 , ale třeba jich je v tomto kraji více než 1,6 .
www.astradily.cz
Prodej nových autodílů za výhodne ceny, na Oply i ostatní značky, slevy z cen Autokelly 40%, plnění klimatizací, výměna čelních skel, montáž tažných zařízení
tel. 603 734 474
Prodej nových autodílů za výhodne ceny, na Oply i ostatní značky, slevy z cen Autokelly 40%, plnění klimatizací, výměna čelních skel, montáž tažných zařízení
tel. 603 734 474
Ja ked mam ist niekde 3 km, idem radsej peso alebo busom.....Auto pod 10km streku ani nevyberam...Preto som mozno s tymto nikdy problem nemal...a tiez tomu treba sem tam dobre vytnut....A na TK a EK som mal preto aj po 269000km perfektne vysledky....
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
blba otazka, ale jak poznam ze to jede na 3 valce?
Opel Astra G 1,6 16V 74kW rok 1999
no že to nejede... a kucká a mucká a prrdi a smrdí a tak
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Raz som isiel s Astrou na 3 valce - a zistilo sa, ze to je prepalenym ventilom. Ale potvrdene som to mal, az sa dala dole hlava. Diagnostika taketo detaily vobec neukaze, tam je takmer vsetko ok a preto za vsetko elektrika nemoze... Aj ked nahovarat si to je lahsie a chvilu lacnejsie.
Inak stalo sa mi to na dialnici - a auto nehcelo ist zrazu nad 120km/h. Len potom ta oprava stala majland... A ako pise manli - auto sa trase (na volnobeh), poriadne sa nevie rozbehnut ani na 1. a tak. To je tak ocividne,ze to ide na3 valce, ze to sa neda prehliadnut ani si s nicim pomylit.
Inak stalo sa mi to na dialnici - a auto nehcelo ist zrazu nad 120km/h. Len potom ta oprava stala majland... A ako pise manli - auto sa trase (na volnobeh), poriadne sa nevie rozbehnut ani na 1. a tak. To je tak ocividne,ze to ide na3 valce, ze to sa neda prehliadnut ani si s nicim pomylit.
Astra G Caravan, X16XEL, 2000 + LPG ELPIGAZ
Diagnostika OP-COM v1.39 EN (MA, BA-po dohode)
Diagnostika OP-COM v1.39 EN (MA, BA-po dohode)