Jak opravit klíč s dálkovým ovl.,které je nefunkční
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak opravit klíč s dálkovým ovl.,které je nefunkční
PS: nezapomeň že ti po opravě dálkový otvírání nepůjde! Musíš klíč nejprve "spárovat". Dát ho do zapalování do 2 pozice a zmáčknout na klíči tlačítka.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Hoi, ja to reknu jinak, trafopajka, na rozdil od mikropajky, dela za provozu silne elektromagneticke pole, ktere by mohlo (slovo mohlo je klicove) znicit dnesni obvody.Vychazi to z principu pajek. Trafopajka (jak jiz nazev napovida) je trafo se zavitem na kratko (pajeci ocko), kdezto mikropajka je povetsinou s odporovym topnym telesem.Udo píše:Čau lidi myslím že někde jsem tady na foru jsem četl ale nejsem si jist že oprava -pájení na plošňáku DO se musí provádět mikropájkou a né trafopájkou aby se nezničila nejaká součástka ,co je na tom pravdy. Ptám se proto jestli mám shánět mikropájku a nebo mi stačí tr pájka.Dík
PS: Par krat uz jsem taky elektroniku pajel trafopajkou a nic se nestalo, ale to ti nikdo nezaruci a dela se to pouze ve vyjimecnych/nouzovych pripadech.
Ahoj Marťasek-upřesním situaci ,asi před půl rokem mě začal zlobit centrá-klíček samozřejmě byl upadlej kontakt,na pájení přístup jak do p.....e, netroufl jsem si na to tak jsem to dal chlapovi co opravuje elektroniku -výsledek ,kontakt držel ale při mačkání ledka neblikala a synchronizace provédst taky nešla a to je věc kterou dobře znám- prostě mrtvej klíček Jelikož pájku dobře ovládám tak jsem to zkusil velice krátce propájet.Teď se ledka při mačkání rozblikává jako předtím ale to je tak vše takže to chci na poslední pokus ještě jednou pořádně propájet, před chvílí jsem si půjčil mikropájku upravím hrot a pak se uvidí.Jinak můj dotaz ohledně pájení jsem myslel všeobecně protože to možná zajímá i někoho jinýho, o tom problému se zničením součástek vím ale nevěděl jsem jestli se to týká i našeho DO .Napíšu jak to dopadlo.
Nikdy neříkej že něco nejde,nebo se najde blbec který nevi že to nejde a udělá to
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Jak psal HerryCZ o tom el.poli ale upřímě dělal jsem s pájkou zk desky PC a jiné kravinky a nikdy problém nebyl - no mohl by...
Každopádně pokud bliká ledka zkusil jsi nejprve vytáhnout baterku pak jí tam opět dát a znovu zkusit synchronizovat? mě se stalo právě to samí! Po koupi auta jeden ze klčů někdy šel někdy ne - ulomený držák na baterii. tak sem koupil novoé baterky držák připájel - trafopájkou . dioda blikala ale synchronizace nešla. Až jsem opět vytáhl baterku dal jí zpět a zkusil opět synchronizaci vše bylo a je dodnes (cca 2měsíce) v pohodě. Mě to přišlo jako by se ten klíček "zasekl" a pomohl jen "restart" - vím, že je to "blbost" co píšu ale tak mě to připadlo.
Každopádně pokud bliká ledka zkusil jsi nejprve vytáhnout baterku pak jí tam opět dát a znovu zkusit synchronizovat? mě se stalo právě to samí! Po koupi auta jeden ze klčů někdy šel někdy ne - ulomený držák na baterii. tak sem koupil novoé baterky držák připájel - trafopájkou . dioda blikala ale synchronizace nešla. Až jsem opět vytáhl baterku dal jí zpět a zkusil opět synchronizaci vše bylo a je dodnes (cca 2měsíce) v pohodě. Mě to přišlo jako by se ten klíček "zasekl" a pomohl jen "restart" - vím, že je to "blbost" co píšu ale tak mě to připadlo.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Ahoj. Taky sem řešil dálkové ovládání (DO) v klíči. Měl sem studeňák mezi držákem baterky a tišťákem. Tak sem to proletoval (mikropájkou, trafopájky nemají rády CMOSy, ale nevím jestli tam nějakej je, jistota je jistota. Trafopájkou jsem nikdy nic neodprásknul, jenom jednou elektroniku k harddisku ) Diodku na DO nemám tak sem přemýšlel jak ho otestovat. Mám zbastelný předzesilovač ke sluchátkům, jak se ukázalo, výborně se k tomu hodí. Pokud se dá DO do blízkosti vstupu předzesilovač, tak lze krásně uslyšet vysílání DO. Takže sem věděl že DO vysílá,ale nechce odemikat. Na fóru jsem si přečetl že nutné provést synchronizaci. Po synchronizaci je už vše v pořádku. Pokud by jste potřebovali někdo zjistit zda DO vysílá, tak sem ochoten pomoci. Určitě by k otestování stačil jakýkoliv koncový zesilovač z věže, kdyby se DO přiblížilo k linkovému vstupu zesilovače.
Takže jak to dopadlo...2 opraváři elektroniky nezávisle na sobě přeletovávali měřili synchronizace bez šance,elektronika v prde.. .Tak jsem si nechal v Jihlavě u Opla dát klíček od nich nový,,Bosch" takže sleva na díl,baterku a na práci to je jedno s druhým a výsledná cena 1150 Kč to se mi nezdá tak strašný a mám klid.
Nikdy neříkej že něco nejde,nebo se najde blbec který nevi že to nejde a udělá to
Ja mam zase problem, ze pri mojom kluci musim hodne silno mackat tlacitko odemknuti kym zareaguje.
Zistil som, ze mam zosuchanu tu gumu na vypinaci na DPS, takze teraz idem objednavat nejake nahradne a preletujem ich. ak by niekto mal zaujem o takuto opravu, nech sa ozve, objednam viac.
P.S.: kluc ma 13 rokov
Zistil som, ze mam zosuchanu tu gumu na vypinaci na DPS, takze teraz idem objednavat nejake nahradne a preletujem ich. ak by niekto mal zaujem o takuto opravu, nech sa ozve, objednam viac.
P.S.: kluc ma 13 rokov
Opel Zafira B 1.8 16V, 88kW - 2014 (A18XEL)
Opel Astra G 1.6 16V, 74kW - 1998 (X16XEL)
+ Opel Meriva 1.7 DTi - 2005 +
+ Škoda 105L +
+ Škoda 105L +
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
pokud máš jenom vymačkanou gumu na DOčku, tak kup za pár korun (teda €ček) nový kryt, mám pocit že to vyšlo na cca 60,- Kč, kdybys chtěl, podíval bych se ti na číslo dílu
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
to prave neni problem krytu ale priamo toho vypinaca na doske. ked som vymenil elektroniku z dobreho do toho druheho, tak to funguje bezproblemovo, ale ak ti to nerobi porblem, tak sa skus na to pozriet
+ Škoda 105L +
+ Škoda 105L +
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
pouzdro na DO: 62 39 016
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tlačítko vypínače jde koupit taky zvlášť Na Ebayi to mají, cena okolo 250Kč a musíš si ho přepájet.
Sada 2ks http://www.ebay.com/itm/opel-vauxhall-a ... cb&vxp=mtr
Sada 2ks http://www.ebay.com/itm/opel-vauxhall-a ... cb&vxp=mtr
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
-
- Kontaktovat uživatele:
Radosu, mkrni na GME, GES nebo HADEX pri nejhorsim CONRAD. A verim, ze to sezenes tak za cca 60CZK dokupy.
Rados:
ja som si ako nahradu nasiel tento
nie je to presne ten isty, ale rozmery sedia na mm presne
myslim ze lepsi kauf jak presny typ za 250
+ Škoda 105L +
+ Škoda 105L +
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Množ. Jednotková cenamathej píše:Rados:
10 5,961 Kč
250 5,663 Kč
já nevím ale to je jako slovama: šest tisíc korun českých?????
nie sme v amerike aby ciarka oddelovala tisicky je to desatinna ciarka