Autobaterie
Re: Autobaterie
Takže ta 55Ah pro Zafiru úplně stačí? Když jsem dával hledat baterii v konfigurátoru VARTA, tak mi to nabízelo 53Ah, 60Ah, 70Ah a 72Ah. V uživatelské příručce jsem našel baterie 55Ah, 66Ah, 70Ah a 72Ah, ale není tam uvedeno, která hodnota je pro daný motor.
- Reklama
Pro benzínovou určitě.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
ano 55 AH stačí, jinak k tomu topiku, nesouhlasím
vybitá je vybitá, přebitá je přebitá. dobíjet se musí všechny, jenom záleží jak často.
kdo jezdí a nemá možnost často dobíjet, raději více AH, kdo má garáž nebo možnost denně dobíjet stačí minimum AH.
vybitá je vybitá, přebitá je přebitá. dobíjet se musí všechny, jenom záleží jak často.
kdo jezdí a nemá možnost často dobíjet, raději více AH, kdo má garáž nebo možnost denně dobíjet stačí minimum AH.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
Trosku si odporujes.Nejdrive pises, ze dobijet se ma vzdy kazda baterie a potom pises, ze je lepsi pokud nedobiji, koupit vyssi AH.Jenze, kdyz si koupis baterii s vyssi kapacitou a nedobijis, jak potom nastartujes, protoze potrebujes na nastartovani vetsi odber?Ja si myslim, ze pravda je takova, ze jezdeni po meste + sem tam mimo meste je lepsi doporucenou kapacitu nez vyssi kapacitu((bavim se o beznem provozu).spermin píše:ano 55 AH stačí, jinak k tomu topiku, nesouhlasím
neodporuji si, píší že dobíjet se musí každá, více AH méně často, ale déle,
podle délky tras, beru jako minimum na 1 nastartování 30 minut jízdy, při kratších
jízdách nebo po cca 10 denních intervalech se baterka vybíjí.
podle délky tras, beru jako minimum na 1 nastartování 30 minut jízdy, při kratších
jízdách nebo po cca 10 denních intervalech se baterka vybíjí.
nyní Civic
nyní Civic
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
co presne znamena .... přes diodu ....?spermin píše:pří bublání se uvolnuje a rozkládá sulfát, což má za následek ,, drolení'' desek aku.
baterka se regeneruje, ale klesá max. startovací proud. proto je důležité pravidelné MIN 2 x
DO ROKA NABÍJENÍ a ještě lepší cca co 2 měsíce provést desulfatací, v podstatě nabíjet cca na 15
až 18 V přes diodu napětím cca 500 MA (např nabíječka z mobilu.) . potom aku vydrží i 10 let.
viz AZAFIR. A DOBÍJET SE MŮŽE KLIDNĚI TÝDEN.
a jsou na to i nabíječky-tzv pulsní nabíjení- pokud vím nejlevnejší bývají v Lídlu cca 500 Kč
Astra G 1.8 5dv ´03 Elegance -----> SAAB 9-3 SS ´09 1.8t
je to pouze trafo a do serie zapojená dioda, trochu dokonalejší je i s odporem.
viz http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 624#192624
to jsou dobré články o AKU
já tam mám pouze jednu diodu mimo odpor-žárovku
viz http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 624#192624
to jsou dobré články o AKU
já tam mám pouze jednu diodu mimo odpor-žárovku
nyní Civic
nyní Civic
Tak tohle můžu vřele doporučit .
Už jsem si vyráběl různé " osvědčené" a elektronicky geniální nabíječky. Vše fungovalo, než jsem začal používat i hustoměr .
Ono se to všechno samo hlídá,.....ale není to plně nabitá baterka.
Teď nabíjím na principu viz odkaz spermina. A konečně se baterka vzpamatovala. Začíná chytat druhou mízu
Už jsem si vyráběl různé " osvědčené" a elektronicky geniální nabíječky. Vše fungovalo, než jsem začal používat i hustoměr .
Ono se to všechno samo hlídá,.....ale není to plně nabitá baterka.
Teď nabíjím na principu viz odkaz spermina. A konečně se baterka vzpamatovala. Začíná chytat druhou mízu
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
- Danosss
- Kontaktovat uživatele:
ZDravíčko mohl by mi někdo poradit jakou baterku pro mojí astru vyčetl jsem že stačí 55 ale ja mám trošku lepší hifi aparaturu v autě a chci si trošku pohrát takže abych nemusel mit stále nastartováno aby to něco vydrželo:) ale zase abych neodpalil kabelaz v autě a altík mám astru 1,8 85kw 99 rok výroby. díky
Astra G hatchback, 1999, 1.8, 85 KW, stříbrná metla
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
- Danosss
- Kontaktovat uživatele:
tý jo díky takovou ani neznám:D:)
a není to náhodou tzv, gelovka, tu nebrat.
nyní Civic
nyní Civic
Jen pro upřesnění-při startování mi spadnou ručičky otáček a rychloměru pod nulu.Znamená to,že mi umírá baterie?
Opel Zafira A 1.8 16V X18XE1
- Danosss
- Kontaktovat uživatele:
gelovky jsou spatne nebo co proč?:)...a co mit obyc baterku treba banerku a druhou v kufru na audio tu audiobaterii