Oprava laku

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
palix

Příspěvek od palix » 14 srp 2008, 15:32

pepik píše:oukej jeste mi bylo doporuceno ,,bípíčko,, nebo tak nak noo jaa mam modrou metlu ale takovou tu svetlejsi nee tmavou a vsechno na ni jde videt :( a to si delal normalne hadrem??? a nebo nakou listickou????
Ja mám tmavo modrú nemetalickú farbu a to by si pozeral, ako je tam všetko vidieť :cry:
Leštil som to klasicky handričkou a potom ešte pretrel tou mikrovlaknovou utierkou - pekne to preleští +odstráni zbytky tej pasty. Ani to tak nebolelo - okrem mozoľa na palci ;). Ale ide to celkom v pohode.
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007

Reklama

HerryCZ
Kontaktovat uživatele:

Re: Oprava laku

Příspěvek od HerryCZ » 06 zář 2011, 21:41

Sorry, ze ozivuji toto stare tema, ale nikde jsme nenasel odpoved. Nejaky ko*ot mi u sparu zedrel vozikem auto az na plech. Jak to zamaskovat vim, ale co pouzit na spodek, aby to nezaclo opet po chvili hnit.
Obrázek

Obrázek

Opel Zafira 1,8 92kW (Z18XE) 2000 Edition-Obyvak na uteku
Skoda 100 (722)-Muj stary dobry verny pritel na ktereho nedam dopustit
Skoda Fabia Combi 1,4MPi-S ni uz to neni tak squleee jako s S100

spajda

Příspěvek od spajda » 19 lis 2011, 01:16

Ahojte,
když kupujete tužku na opravu laku u opla, jsou schopni upravit tu barvu tak, aby odpovídala stáří auta? Nebo mají v těch lahvičkách vždy originální katalogovou barvu?
Je vyhodnejsi si barvu nechat namichat v nejake lakovne tak, aby barva odpovídala aktuální (zašlé) barvě? (mám modrozelenou metalízu)

Díky za radu

HerryCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HerryCZ » 19 lis 2011, 10:28

Kdyz to radne protrepes tak jo.
Obrázek

Obrázek

Opel Zafira 1,8 92kW (Z18XE) 2000 Edition-Obyvak na uteku
Skoda 100 (722)-Muj stary dobry verny pritel na ktereho nedam dopustit
Skoda Fabia Combi 1,4MPi-S ni uz to neni tak squleee jako s S100

vrty02

Příspěvek od vrty02 » 29 lis 2011, 17:41

caute muzete mi poradit jak pripravit prahy pro lakyra?? jsou orig. z coupe akorat zlate barvy budu strikat ma stribrno z147 ale to neni nejvetsí problem to prebrousit aby si to stríkl zakladem a barvou ale jde mi o to ze na jednom z nich je hluboky skrabanec ktery barva neschova tak ho nejak schovat nevim co na to pouzít a opravare autoplastu platit nehodlampac tuten mesic dam do auta uz bez mala dvacet tis. Dík vsem za odpovedi.

Mirdas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirdas » 29 lis 2011, 22:43

stříkací kit pak brousit, pak zbrousit celou plochu šup do plniče a pak zase brousit a brousit a brousit a nakonec odmastit fouknout bází a pak na to nalejt čirej lak 8)
Born From Jets

vrty02

Příspěvek od vrty02 » 29 lis 2011, 22:48

mam doma normalni dvouslozkovy kit

Mirdas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirdas » 29 lis 2011, 22:51

a i to by šlo, ale zase moc ho nespotřebuješ 8) hlavní je mít všechno odmaštěno a očištěno a před lakem brousit pod vodou ať máš krásně hladkej povrch 8)
Born From Jets

vrty02

Příspěvek od vrty02 » 29 lis 2011, 22:59

lakovat sam nebudu to necham lakyrovi jen to kytovani a mozna do toho plnice ale nevim jesti to vubec ma cenu delat ze sprejem.

Mirdas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirdas » 29 lis 2011, 23:23

když se to udělá porádně tak i ten spray vydrží 8) ale ze stříkací pistoje je to jasně lepší každopádně pokud rozhoduje cena tak je jasná volba se s tim poprat doma 8)
Born From Jets

vrty02

Příspěvek od vrty02 » 29 lis 2011, 23:37

ja uz radsi koukam na kvalitu nez na cenu aspon v nekterejch pripadech a sprayema to kvalitne nejde udelat pokud jo tak je tech sprayu potreba hodne na hodne vrstev a je to pak drazsi nez si to nechat nekde udelat a za tu dobu se se stim budu brousit a cekat nez ty vrstvy zavadnou jak maji tak to budu radsi nekde na stavbe u michacky a mozna na tom vydelam. ne ne zustanu jen u toho kitu to staci a za zbytek radsi budu platit tech par korun pri poslednich investycich uz mi nezabije. takze tim kitem teda muzu jo?? a poradne odmastit to je jasny a az pak mam teda brousit tu puvodni zlatou barvu az na plast prahu nebo jen na plnic staci nebo to jen celkove zbrousit pod vodou pro celkove stejne hladky povrch?? pak odmastit a soupnout to lakyrovi na plnic a barvu???

MadCat

Příspěvek od MadCat » 11 črc 2012, 17:53

Zdravím mládenci, měl bych dotaz. Nějaký dobrovolník mi na parkovišti ťuknul do zadního nárazníku a povedlo se mu mi ho ne poškrábat ale tak nějak popraskat. Moc se mi nechce investovat do nějaké náročnější opravy, spíš by mě zajímalo jestli je nějaký prostředek za rozumný peníz kterým by se to dalo potřít/přestříkat aby ta barva za 14 dní vlivem deště a veder neslezla... jsou to drobné prasklinky, navíc nárazník je plast takže o rez bych se nebál, spíš ta metla aby se nerozloučila...

díky díky
Astra Classic II Caravan 1.4 Z14XE, r.v. 2004

mirda2908
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirda2908 » 11 črc 2012, 18:54

vyskouset to rozlestit lestickou a nebo vybrousit a nastrikat jenom ten kousek barvou a pak to rozlestit takhle se to bezne dela a lakyra by si zato nemel vzit vic jak 500kc
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013

matozippi

Příspěvek od matozippi » 15 črc 2012, 10:03

mam cervenu astru a lak prakticky nema, teda myslel som ze aspon trocha laku na farebe este je :)
je matna, zajdena, flakata, ruzova - cele zle...
kupil som tempo pastu, ze skusim co to urobi, dal som ju na molitanovu spongiu a presiel po aute
cervena je cervena, nie ruzova ako predtym, dobry vysledok
spongia ostala cervena - dobre tomu rozumiem ze auto uz nema ziaden lak (cira vrchna vrstva ktora chrani farbu)??
skusil som to na kusku, chcel by som tym prejst cele auto, nasledne navoskovat, asi aj v dvoch vrstvach...
horsie ako je to teraz to uz byt nemoze :D
otazne je, kolko to vydrzi a ci sa to bude dat udrziavat (pekne cervene, nie ruzove) voskovanim (turtle wax teflon)

este drobnost - mam striekaciu pistol na airbrush, vedel by som prelakovat cele auto i ked by to bola strasna jebacka
viete o nejakom dobrom autolaku?? :D
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek » 15 črc 2012, 10:53

No to je o tom, že se o lak nestaráte. Pak to slunce vyšisuje a je z červené to co zbude... Pomůže tempo pasta, celé auto pořádně přejet tím odstraníš vrchní vrstvičku laku co je KO a poté pořádně umýt a ošetřit nějakým přípravkem na lak - leštěnka,vosk atd. Jestli si myslíš, že jsi na té červené měl něco jako vrchní průhlednou barvu (což jsem s tvého přízpěvku pochopil) tak ee. Prostě tu barvu vyšisovalo sluníčko. By jsi se divil co dokáže na totálně vyšisovaném laku udělat celej den práce s tempo pastou, mašinou na leětění, leštěnkou a horkým voskem. Na konec jeětě přejet plasty nějakým tím oživovačem a hnedle ti před barákem stojí "funglovka" :mrgreen: :mrgreen:

PS: lak má určitou tloušťku neměl by jsi se bát že se tempo pastou "probrousíš" na bílej základ... i když i to jsem už viděl ale to byl brutání idiot (dal na vrtačku leštící kotouč a písek na nádobí - imbecil) :(

Pokud chceě stříkat auto stejně budeš muset celej lak přebrousit a vykitovat jinakt o je sisyfovská práce.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

Odpovědět