Výměna žárovek podsvícení - foto
Re: Výměna žárovek podsvícení - foto
APiK: skúsil som vytiahnúť ten stredný čudlík ovládania ventilácie, ale ťahal som a ťahal a vôbec mi to nešlo vytiahnúť. mám použiť ešte hrubšiu silu (nepoškodím to uchytenie?) alebo je na to nejaký iný spôsob?
Opel Astra G sedan 1,4 16V
- Reklama
Pokud to nejde, tak to hrubší silou nezkoušej, budeš mít ten druhý typ, jako já, tzv. vyndat celý středový panel
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Já bych zkusil hrubší sílu. Samozřejmě s citem a ne v mraze.
Astraman: Vytáhnout to jde jak u Behru tak snad i u Delphi, ne?
Astraman: Vytáhnout to jde jak u Behru tak snad i u Delphi, ne?
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Taky mi to vytahnout nejde. . Moc se netěším na vyndavání celého panelu.
Opel Astra Caravan G 1.7 TD 1999
Když jsme se do toho pouštěli před pár lety, tak místními znalci bylo řečeno, že to nejde Proto už mám půl roku nefunkční osvětlení ovl. topení, protože kvůli tomu rozdělávat znovu celý středový panel je děsAPiK píše:Astraman: Vytáhnout to jde jak u Behru tak snad i u Delphi, ne?
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
Ja osobne rozdelaval u Opel Astra F cely stredovy panel, abych mohl vymenit zarovky a jde to.Jen to chce trosku casu si s tim pohrat.Nemyslim si, ze ty bys to mel slozitejsi.AstraMan píše:Když jsme se do toho pouštěli před pár lety, tak místními znalci bylo řečeno, že to nejde Proto už mám půl roku nefunkční osvětlení ovl. topení, protože kvůli tomu rozdělávat znovu celý středový panel je děsAPiK píše:Astraman: Vytáhnout to jde jak u Behru tak snad i u Delphi, ne?
nejde... prostě nejdeAstraMan píše:Když jsme se do toho pouštěli před pár lety, tak místními znalci bylo řečeno, že to nejde Proto už mám půl roku nefunkční osvětlení ovl. topení, protože kvůli tomu rozdělávat znovu celý středový panel je děsAPiK píše:Astraman: Vytáhnout to jde jak u Behru tak snad i u Delphi, ne?
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
To sú výrobci kúrenia v astre. Sú konštrukčne rozdielne a podla ničoho nezistíš výrobcu kúrenia práve v tvojom aute. Jedine fyzicky skontrolovať, vliezť pod palubovku a hladať nápis. Okrem iného sa líšia aj rozmerom pelového filtru.Vindo píše:prepacte za OT otazku: co je to ten Behr resp. Delphi?....Astru mam este len par dni....som odchovany na jadnoduchych vymenach dielov na Felicii, ale teraz mam trocha zmatok
Když píše manli že nejde, tak tomu věřím
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Takže konečne mám aj ja vymenené žiarovky podsvietenia palubovky, večer konečne vidím na reguláciu ventilácie a aj celkovo to v interiéri ožilo, nie ako predtým - tma a nič iné iba tma
Ale nebolo by na tom nič zvláštne iba to, ako tie žiarovky boli vymenené trochu zvláštne
Keďže mám systém Delphi, tak je potrebné rozobrať celú palubovku ako nám to zobrazujú fotky na začiatku vlákna, ale ja so svojím kamarátom sme to vyriešili inak: Vybrali sme skrinku spolujazdca, vybrali rádio, a odkladaciu priehriadku. Nie je to nič náročné, dokopy to trvalo asi 3 minúty (keďže mám nové rádio a ešte nebolo napevno vsunuté).
No a postup? Musíte byť ľavák, mať tenké prsty a celkovo útlu postavu a byť trocha trpezlivý. Hlavu vopcháte do priestoru skrinky spolujazdca a ľavou rukou pomocou dlhších ale tenkých klieští vytiahnete cez otvor rádia obidve žiarovky, ktoré si vopred nahmatáte, aby ste vedeli približne kde sa orientovať s kliešťami. Ako som spomenul, žiarovky sú dve, jedna približne pri úrovni regulátora tepla a druha približne pri úrovni regulátora rozvodu ventilácie. Ja som bol menší pomocník, svietil som mu baterkou, poprípade mal som ruky vložené v priestore kde je tá malá úložná priehriadka, aby keď mu vypadne žiarovka, aby som ju chytil, pretože asi dva krát mu vypadla do priestoru kde sú káble a tyč riadiacej páky. No mali ste vidieť koľko nám to trvalo ju vybrať odtial
Bola to krkolomná práca, naozaj to zvládne iba človek štíhlej postavy, možno by to zvládol aj pravák, ale aspoň odpadá rozoberanie celej palubovky.
Ale nebolo by na tom nič zvláštne iba to, ako tie žiarovky boli vymenené trochu zvláštne
Keďže mám systém Delphi, tak je potrebné rozobrať celú palubovku ako nám to zobrazujú fotky na začiatku vlákna, ale ja so svojím kamarátom sme to vyriešili inak: Vybrali sme skrinku spolujazdca, vybrali rádio, a odkladaciu priehriadku. Nie je to nič náročné, dokopy to trvalo asi 3 minúty (keďže mám nové rádio a ešte nebolo napevno vsunuté).
No a postup? Musíte byť ľavák, mať tenké prsty a celkovo útlu postavu a byť trocha trpezlivý. Hlavu vopcháte do priestoru skrinky spolujazdca a ľavou rukou pomocou dlhších ale tenkých klieští vytiahnete cez otvor rádia obidve žiarovky, ktoré si vopred nahmatáte, aby ste vedeli približne kde sa orientovať s kliešťami. Ako som spomenul, žiarovky sú dve, jedna približne pri úrovni regulátora tepla a druha približne pri úrovni regulátora rozvodu ventilácie. Ja som bol menší pomocník, svietil som mu baterkou, poprípade mal som ruky vložené v priestore kde je tá malá úložná priehriadka, aby keď mu vypadne žiarovka, aby som ju chytil, pretože asi dva krát mu vypadla do priestoru kde sú káble a tyč riadiacej páky. No mali ste vidieť koľko nám to trvalo ju vybrať odtial
Bola to krkolomná práca, naozaj to zvládne iba človek štíhlej postavy, možno by to zvládol aj pravák, ale aspoň odpadá rozoberanie celej palubovky.
jednoduchsie je uz vybrat ten stredny panel, ked ste to uz vlastne mali vsetko vonku... uz stacil len popolnik, 4 sroby a tlacitko pre vystrazne a je to...
jo kuci a sou tam 1,2 nebo 1,5w?
a aka je to patica? respektive kde to zozeniem? mate niaky link na eshop? tiez mi jedna nesvieti tak by som sa do toho pustil...