Výměna elektronického čerpadla za mechanické
-
Výměna elektronického čerpadla za mechanické
Zdravím. Mám speciální dotaz ohledně výměny klasického elektronického čerpadla s řídící jednotkou za mechanické(lankové) čerpadlo z Astry F. Na motor 1,7 TD (X17DTL). Pár lidí mě řeklo že to jde a že už to viděli. Jednoduše prý vyměním čerpadla i s plynovým pedálem a natáhnu lanko tak, jak je to u starších F-kových Aster s tímto motorem. Pak už jen natáhnout elektriku k tomu ventilu aby se při otočením klíčku seplo a mohlo pouštět naftu. Pokud je to jenom o tomto kroku tak by to určitě pomohlo spoustě lidí. Toto čerpadlo jsem pořídil za 1 000,- a klasická cena co se pohybuje na netu je do těch 2 000,-. Použité samozřejmě Otázka je jestli je to tvrzení správné nebo není. Poprosím o nějaké informace o tom jestli už to někdo dělal nebo jestli někdo alespoň přidá nějakou informaci. Díkec
- Reklama
Re: Výměna elektronického čerpadla za mechanické
vařím z vody,ale nechybí u mechanického předvstřik?co na to emise?
zafira Y20DTH 2001 PP od davida +tempomat za 300,- :-)))
agila 1,2 2004 drahé polovice(pasé,teď ochcávka :D)
op-com 1.39 EN
op-com 1.39 EN
-
No to já právě nevím. Budu to muset udělat přesně tak, jak je to u F-kové verze tohoto motoru ale bohužel nevím co přesně tam je ještě navíc kromě toho čerpadla a pedálu a emise neřeším..dokážu si to zařídit aby prošlo
Naposledy upravil(a) Michal1234 dne 09 lis 2011, 21:48, celkem upraveno 1 x.
bowden
ale vážně-řídící jednotka neřídí jen čerpadlo,takže co třeba turbo,egr?
nemyslím si,že by se to mohlo vyřešit jen výměnou čerpadla
ale vážně-řídící jednotka neřídí jen čerpadlo,takže co třeba turbo,egr?
nemyslím si,že by se to mohlo vyřešit jen výměnou čerpadla
Naposledy upravil(a) hanysek75 dne 09 lis 2011, 21:51, celkem upraveno 1 x.
op-com 1.39 EN
op-com 1.39 EN
-
no tak samozřejmě nebudu vypisovat všechny šrouby
-
u F-ka je ten motor dělaný stejně a ta řídící jednotka čerpadla tam není a auto jede. Logický myšlení mě akorát vede k tomu, že by se ještě možná měla přenastavit řídící jednotka motoru ale jinak dál by asi nemělo nic chybět tomu aby to jelo. A jestli se mýlím tak doufám že tu někdo napíše co by se ještě mělo doplnit ať vím já i ostatní
na motoru X17DTL to jde naprosto normálně. Sežen plyn pedál z astry G X16XEL (nebo jiné s mech plynem) sežen čerpadlo z X17DTL astra F namontuj ho tam předvstřik naladíš normálně na šroubech čerpadla ovládání turba je z podtlaků na obojím a EGR taky takže emise i turbo ti budou chodit normálně mám za sebou už 4 tyhle přestavby. Bude ti trvale svítit porucha motoru ale jelikož řj už vlastně nepotřebuješ tak vyndej žárovku a neřeš to
Opel Astra G 5 dveří 2003 Opel Astra G Cabrio 2003 Audi A6 Allroad 2003 Škoda Octavia Super 1961 Zetor 25K Jawa 23 Mustang *2 a golden sport 1 Jawa 21*2 Jawa 20 *3 aaaa Prase
OP-COM.PROFESSIONAL.CZ, VCDS,FO-COM,TEXA NANO a dětská hračka SCANMASTER
-
super takovou radu jsem potřeboval..zkusím to dát dohromady a dám vědět jestli se mě to povedlo a s tou žárovkou je to dobrý nápad
jo kdyby to šlo i na mojí zafě...
naštěstí zatím řešit nemusím
naštěstí zatím řešit nemusím
op-com 1.39 EN
op-com 1.39 EN
nevím zda je tam žárovka nebo dioda tady ty auta stím jezdí a svítí jim to a neřeší. Ono jde to vyměnit víceméně na každým autě s elektronickou rotačkou za mechanickou rotačku ale je problém sehnat či najít vhodné čerpadlo třeba do 4 golfů a oktávek se dává čerpadlo fiat croma.
Opel Astra G 5 dveří 2003 Opel Astra G Cabrio 2003 Audi A6 Allroad 2003 Škoda Octavia Super 1961 Zetor 25K Jawa 23 Mustang *2 a golden sport 1 Jawa 21*2 Jawa 20 *3 aaaa Prase
nahrada VP44 na oplacke dvojlitre?
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto
no to teprve ted budu řešit jelikož se vždy dalo opravit ale ted došli náhr díly a mám tady jedno zadřený tak se uvidí co stím.
-
Hoši je někdo v Brně kdo by mě ty 2 čerpadla prohodil? Kámoš co mi to měl dělat se na mě vykašlal tak nemám nikoho kdo by to zmáknul. Jestli někdo máte zájem o tuto prácičku tak piště na SZ a řekněte si cenu za kterou byste to dali dohromady. I s tím seřízením předvstřiků. Díkec
prosimte a co ten konektor je na tebe nejaky kontakt zavolal by jsem o radu.
zdravim já sem psal ohledně výměny naftového čerpadla elektronický za mechanický do astry G dát čerpadlo z řady F. dekuju za info v tomhle směru.