Vymena rozvodoveho remene Vauxhall/Opel Astra G 1.8 Z18XE
Re: Vymena rozvodoveho remene Vauxhall/Opel Astra G 1.8 Z18X
Já sem se ptal kamoša a oni mají SKF na ten tvůj motor za 4200kč takže 3300 my přijde hodně.
Opel Astra G 1.6 16V 74kw Caravan Stříbrná 156.000Km, Diagnostika OP-COM
Škoda Felicie 1.6 60kw MPI Modrá Diagnostika VAG-COM
- Reklama
Co dodat..příště nahradni díly prez fórum a ještě se ptát na cenu opravy..orientační.
Silver OPEL ASTRA G1,7 DTi caravan
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=49&t=20577
https://www.astra-g.cz/galerie/maccek/
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=49&t=20577
https://www.astra-g.cz/galerie/maccek/
učo ten mechoš ke kterýmu jezdím já na rozvody bere 1500 s jednou klatkou a 2000 se 2 kladkama včetně pumpy.
Opel Astra G 1.6 16V 74kw Caravan Stříbrná 156.000Km, Diagnostika OP-COM
Ahoj lidi!
Plánuji výměnu rozvodového řemene na X18XE1(Zafira) a zjistil jsem, že nastal problem se zajištěním nářadí. Z literatury vím, že na řemenici klikového hřídele je torxový šroub ale neznám jeho velikost. Jsem v časovém presu kvůli počasí a nabídka zdejších obchodů je velmi omezená(malé město). Chtěl bych to se synem dělat tuto sobotu a doufám, že se mi ho podaří sehnat nebo půjčit. Takže jaká je jeho velikost_ Děkuji moc!!
Plánuji výměnu rozvodového řemene na X18XE1(Zafira) a zjistil jsem, že nastal problem se zajištěním nářadí. Z literatury vím, že na řemenici klikového hřídele je torxový šroub ale neznám jeho velikost. Jsem v časovém presu kvůli počasí a nabídka zdejších obchodů je velmi omezená(malé město). Chtěl bych to se synem dělat tuto sobotu a doufám, že se mi ho podaří sehnat nebo půjčit. Takže jaká je jeho velikost_ Děkuji moc!!
Opel Zafira CDX 1.8 16V - X18XE1 - LPG - Tempomat
Diagnostika: OP-COM v. 1.39 CZ
Ahoj,
ja jsem tez mela problem sehnat naradi ze dvou duvodu - neumim finsky a zdejsi web stranky jsou pro me nelousknutelne a potrebne naradi tady v obchodech stalo balik. Tak jsem si na to sedla, a nez jsem sundala rozvodak, tak jsem si nastavila znacky a zdvih. Vse jsem radne pomerila a aretacni dil jsem si svarila z kusu plechu a 18-ky kulatiny a fungovalo, auto beha, zuby na svem miste. Sice mi to zabralo dva dny, protoze jsem to delala uplne poprve v zivote, takze jsem skoro nad vsim maturovala, ale dala jsem to. Vy jste dva chlapi, tak to taky zvladnete! Hodne stesti!
ja jsem tez mela problem sehnat naradi ze dvou duvodu - neumim finsky a zdejsi web stranky jsou pro me nelousknutelne a potrebne naradi tady v obchodech stalo balik. Tak jsem si na to sedla, a nez jsem sundala rozvodak, tak jsem si nastavila znacky a zdvih. Vse jsem radne pomerila a aretacni dil jsem si svarila z kusu plechu a 18-ky kulatiny a fungovalo, auto beha, zuby na svem miste. Sice mi to zabralo dva dny, protoze jsem to delala uplne poprve v zivote, takze jsem skoro nad vsim maturovala, ale dala jsem to. Vy jste dva chlapi, tak to taky zvladnete! Hodne stesti!
No teda swetluska já čumím jak umím Fakt velká poklona
Mobil : 602318645
Lidi, téma je živé ale ta velikost toho šroubu respektive klíče torx, prosíííím!!!
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
zavolej dennymu, ten to bude vědět, kontakt najdeš tady http://www.ase-dedic.com/
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Super, zavolám a děkuji.
Dekuji, pro pobaveni vsech zucastnenych se pokusim strucne popsat, jak to probihalo. At se kluci zasmejeteDefender píše:No teda swetluska já čumím jak umím Fakt velká poklona
Tak jsem si sehnala podrobne materialy a nakresy, vse jsem radne prostudovala ujistila jsem se, ze mam vsechny potrebne dily k vymene (vodni pumpu, rozvodovy remen, napinaci kladku, tesneni pod bufero, a obe vodici kladky) a hlavne ty navody. Odkrytovala jsem vse potrebne - rozumnej vzduch a vrchni kryt rozvodu, kryt motoru, svicky, zvedla auti a sundala predni kolo a jala se aretovat alternatorovy remen - vlastne takovou tu vec, okolo ktere to beha - uz jsem zapomela, jak se to jmenuje Vse jsem sundala i spodni kryt rozvodu, nastavila si rysky a zdvih a vyrobila jiz drive zminene aretacni zarizeni a pak prisel prvni problem. Jak sundat motor ze silenbloku, abych mohla sundat rozvodak a pritom mi nezhucel motor??? No po pernem asi hodinovem premysleni, jsem hodila motor na zvedak a vrazila patricny kus dreva mezi dve zeleza kousek od rozvodu - nevim, jak se to jmenuje,ale fungovalo to a motor drzel pak jsem sundala rozvodak, napinaci kladku a vodici kladky- ty jsem hned vymenila. Pak jsem se jala vymenovat vodni pumpu. Pri prvnim lehce povolenem sroubku se objevilo par kapek "VODY" tak jsem zapremyslela, kde se asi bere voda v motoru??? Doslo mi, ze asi kazdy mechanik vi, ze pokud chce vymontovat pumpu, tak musi vypustit chladici kapalinu, ale to v tech navodech NEPISOU! - asi nikdo nepocita s tim, ze by se nasel nevyuceny silenec, ktery by se do toho pustil sam natoz zenska! podobne scenka se odehrala i pri pokusu o vymenu olejoveho tesneni pod buferem nakonec jsem vse radne vypustila, vymenila, zkontrolovala rysky, jestli se mi to opravdu nepohnulo a nasadila remen - skvela je napinaci kladka, kde mate i napsano jestli je remen novy nebo pouzity , zvedla a prisroubovala motor zpet, vratila vse zpet na puvodni misto, doplnila kapaliny a sla nastartovat. A jak vidite porad to jezdi. Motor neklepe, spotreba nevzrusta, vykon neklesl Ta daaaaaaaaaaaa Toliko ve zkratce, jak vidite i holka to muze zvladnout!
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Ty nebudeš blondýna klobouk dolu madam
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Lidi poraďte!
Provádíme tu avizovanou výměnu rozvodů. Vše zatím v pohodě ale nedaří se povolit centrální šroub na řemenici klikového hřídele. Otázka zní, kterým směrem se ten povolí: doleva nebo doprava? Připomínám, že se jedná o motor X18XE1. Moc děkuji za radu!!!
Provádíme tu avizovanou výměnu rozvodů. Vše zatím v pohodě ale nedaří se povolit centrální šroub na řemenici klikového hřídele. Otázka zní, kterým směrem se ten povolí: doleva nebo doprava? Připomínám, že se jedná o motor X18XE1. Moc děkuji za radu!!!
Stop, povoleno-klasika pravý závit!
- p.somik
- Kontaktovat uživatele:
@swetluska
klobouk dolů několikrát
Ještě tu dej fotky ať to je komplet
klobouk dolů několikrát
Ještě tu dej fotky ať to je komplet
ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
takovou zensku mit doma tak mame spolu auto servis pekna prace
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013