www.maxcars.cz (Ferrari Days + Škola smyku) - zkusenost

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
Jirka B
Kontaktovat uživatele:

www.maxcars.cz (Ferrari Days + Škola smyku) - zkusenost

Příspěvek od Jirka B » 16 črc 2011, 21:27

Zdravim po delší době na Foru :-)

Nenasel jsem, ze by tohle téma tady uz bylo.... tak mne jen napadlo přidat par postřehů co jsem získal během dvou dnů na Ferrari days a na škole smyku (dostal jsem k narozeninam poukazky) na polygonu u Dobřiše (Dlouha Lhota) ... viz http://www.maxcars.cz a http://www.pujciferrari.cz:
(kazdopadne jim nechci delat reklamu!!!)

a) Ferrari days (14 dní zpět)
Mel jsem (ne)stesti na pocasi: 11°C a dest! :-) Jak idiot jsem hodinu cekal venku (proc jsem necekal ve stanu?) nez na mne prijde rada... totalne promoklej az na kost :-). Peklo!
Takze mi to nastavil (jede s vama jako spolujezdec) na rezim "mokro" + automat = pouzivas volant, plyn a brzda. (ani padla pod volantem jsem nepouzil)
Mel jsem zaplacene jen jedno kolo... takze start, "plnej kotel", za chvilku na tachometru 180 km/h ale uz musis brzdit, draha je kratka (cca 400m?)! Skoda, doufal jsem na 3km rovinku :?:
Zrychleni ani tak nebyl zazitek, to spis pak to z tech 180ti zabrzdit pred zatackou na cca 80 km/h za deste. Takze po hodinu cekani, promrznuti a promoceni behem cca 1,5 minutky (4x akcelerace a brzdeni) byl šmitec.
Bejt sucho a teplo, tak by to v jinym rezimu auta + jizdy na vice kol (to vas si necha radit sam padlama) byla asi vetsi bomba.
Suma sumarum: zadarmo to bylo super. Ale byl by to i super zazitek, ale to by Vam to auto museli pujcit na tom polygonu na pul dne na blbnuti :D
P.S. kdyz vezmu ze kolo stoji 1500,- (kdyz koupis 5 kol tak jedno stoji 850,-) a ja byl v 15:00 70tej clovek na rade (lidi pred tebou jedou vetsinu 1 nebo 3 kola. Obcas 5 kol), tak to je dobrej byznys.
P.S.2. ma to nadrz na 95 litru, predemnou tankovali, ujeta vzdalenost 200km

b) škola smyku (dnes)
Hlasit se tam clovek musi uz pred 9tou, dopoledne teorie u videa vcetne povidani.
Pousti "BESIP" videa, ktera zastavuje a povida .... pana musim pochvalit, fakt dobrej, vtipnej atd... ale v realu jsem se tam dozvedel snad jen jednu vec co jsem nevedel.
Odpoledne jizdy na polygonu (bylo nas 15 lidi, kazdy ve svem aute).
Vzdy se zacina takto: rozjezd na 80m dlouhou kluzkou folii, kde se postupne zkouseji jine situace v jinych rychlostech, pak prujezd zatackou na folii (pri prvni jizde jsem tam suverene vlitnul rychle, auto zatocilo lehce, v zatacce uz jelo jen bokem rovne... az na suchym asfaltu se chytlo :D ). Clovek se uci. Ale na dalsi pokus zatacka uz sla cca v 50km/h dát :-).
No a dale si clovek mohl vyzkouset slalom, brzdeni pred prekazkou a pak se ji vyhnout a znovu slalom :-)
V podstate po 12 letech řidičáku a skoly od taty (jezdil rally) nic noveho. Ale je to zajimave si to vyzkouset na bezpecnym okruhu (ikdyz kdo z nas si v zime nezablbnul na prazdnym parkovisti? To je zadarmo).
Kazdopadne jako vysledek je, ze se samozrejme nenaucite jezdit zatacku dverma napred, ale clovek od tamtud odjizdi s pocitem RESPEKTu... že fyziku neoblafnes a ze na snehu to fakt klouze :-)

Tod moje hlášení.
Astrám 3x zdar!

Jirka

Reklama

DaveRR
Kontaktovat uživatele:

Re: www.maxcars.cz (Ferrari Days + Škola smyku) - zkusenost

Příspěvek od DaveRR » 16 črc 2011, 22:00

Já jsem objednaný na 13.Srpna, koupil jsem si nedávno taky jedno kolo na slevomatu, to vyšlo cca 750Kč, tak jsem zvědavý, jestli bude přát počasí. :wink:

Jirka B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka B » 16 črc 2011, 22:05

Drzim palce!
Jedna rada:
Na konci rovinky jsou kuzely, kde ma clovek zacit brzdit (ukazou vam to), aby to stihnul pred zatackou. Kdyz jsem mel zaplacene jen jedno kolo, rikal jse si ze si to aspon uziju, tak jsem sel na brzdy o hodne pozdeji :)
Pan mi pak asi misto "brzdete" rikal "bzdete dvrde, jeste tvrdseji", ale nevztekal se a ja mel o to vetsi zazitek 8)

Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender » 16 črc 2011, 22:48

Jiříku sorry za OT, ale ty jsi stále tady s náma ? :) :lol: 8)
Tak chlape rád bych tě zase viděl, teda Vás na nějaký akcičce :lol: 8)
Mobil : 602318645

Jirka B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka B » 17 črc 2011, 10:53

Nazdaaaar Defe! Jojo, ziju a hrde se stale hlasim mezi Vas :lol:
Jen na Foru jsem spis jako pozorovatel :?: .... ale uz jsem si rikal ze jsem tu nic dlouho nenapsal a tohle byla idealni prilezitost.

Kazdopadne na nejaky akci se zase rad objevim, neboj!

Odpovědět