2.0 di kontrolka motoru
2.0 di kontrolka motoru
Opakovaně se mi za jízdy rozsvěcí kontrolka motoru a spadne mi výkon. Po vynutí zapalování je vše O.K. a po čase se závada objeví znovu. Na diagnostice načtu chyby P0704, P0400 a P1125. Jen pro informaci, nedávno jsem měnil vakuovou pumpu (při opakovaném brždění už nefungoval posilovač) a kontroloval těsnost podtlakových hadic, kde je vše v pořádku. Nevíte na co se mám zaměřit?
Astra G Caravan 2.0 Di
- Reklama
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
Re: 2.0 di kontrolka motoru
zkontroloval bych podtlaky..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Jak píše kolega... Měl jsem obdobný problém a bylo potřeba proměřit podtlakovou pistolí vakuupumpa, solenoidní ventily a x dalších věcí...
Jestli to máš kousek do Pardubic, tak navštiv našeho člena denny ... On jediný mě ten problém vyřešil
Jestli to máš kousek do Pardubic, tak navštiv našeho člena denny ... On jediný mě ten problém vyřešil
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Pardubice mám docela z ruky, takže smůla.. jinak podtlakovou pistoli mám k dispozici.. vakuová pumpa O.K., hadičky podtlaku taky v pořádku.. tak nevím
Astra G Caravan 2.0 Di
na evidencni kontrle sem potkal tipka se stejnym motorem jak ty a rekl ze mu odesel katalyzator kdyz mu to rozsvecovalo
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...
vaclav a odkud si
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
tak diag a live data.. muže to byt třeba i vaha vzduchu.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
live data můžu zkusit.. uvidím teda zítra, dnes se na to už nedostanu...
Astra G Caravan 2.0 Di
tak live data vypadají v pořádku a do nouzáku to padá stále..takže žádný pokrok
Astra G Caravan 2.0 Di
- statiC
- Kontaktovat uživatele:
Mě dělalo to samý a mám stejnej motor jako ty pokaždé když sem vypl nachvilku motor tak to přestalo. Odmontoval jsem EGR ventil vyčistil a přestalo to tak zkuz tohle za to nic nedáš a je to otázka tak asi 30 minut
Opel Astra 1.8 16v
- https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=23510
tak já měl něco podobného a mě to dělal ventil ovládající klapku sání tuším je to hned u vakuum pumpy takovej malej hříbek dole má písek který je na mechanický táhlo napojený od ventilu vede hadička k jednomu ventilu co je na prave straně to se nedá přehlídnou po otočením ho vycvakneš a zkontroluj jestli někde nepropouští to právě dělal a vždycky když jsem zastavil tak to šlo do nouzáku tak jsem měl zajímaví rozjezdy snad ti to pomuže jinak to stálo asi 750 kč u opla protože se druhovýroba neděla
ZAFIRA 2,0 DTI r.v.2000
To co popisuje static a dada77. Všechno se to otočí kolem podtlakuFritol píše:zkontroloval bych podtlaky..
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Tak jsem dalším testováním zjistil, že se mi kontrolka závady motoru rozsvítí pokaždé, když za jízdy vyřadím a otáčky klesnou na volnoběh (kontrolka se rozsvítí po cca 2 vteřinách). Pouhým zvýšením otáček nezhasne, ale pokud zařadím a přidám tak, aby byl motor v tahu, tak zhasně a ani při ubrání plynu se nerozsvítí. Při sledování live dat jsem zjistil, že kontrolka se rozsvěcí vždy když hodnota parametru EGR Pulse Ratio (Exhaust Gas Recirculation) klesne na 0 nebo 1 procento (obvyklá hodnota 35 a výše). Netušíte jestli to má souvislost s předtím popisovanou závadou (ke zhasnutí kontrolky bylo třeba vypnout zapalování)
Astra G Caravan 2.0 Di
Nejsem sice odborník, ale myslím si, že sis odpověděl právě sám EGR ventil je součástí podtlaků a pokud všechna ostatní live data jsou parametrově OK, tak bych viděl příčinu v již zmiňovaném EGR... Mě třeba úplně totéž dělala vakuupumpa a ty solenoidní ventily byly také zralé na výměnu
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.