vyndání svíček
Re: vyndání svíček
Podle EPC je to WR8DC, nebo WR8DC4 a hledej to pod názvem Bosch, protože to božky jsou i ty originály
Např. : http://www.motoparts.cz/motoparts-cz/es ... rode-WR8DC
Mobil : 602318645
- Reklama
Ok, díky, bohužel zrovna tento prodejce má rozměr 21 mm:c((... budu muset kouknout jinde...
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Defe,to jsi mu poradil pěknou blbost.Tyto svíčky jsou na 21 klíč.Defender píše:Podle EPC je to WR8DC, nebo WR8DC4 a hledej to pod názvem Bosch, protože to božky jsou i ty originály
Kolega potřebuje svíčky na 16klíč.Nejlépe Brisk DR17LDC.Nebo Denso K20TXR,nebo Bosch FLR8LDCU
Denny no já jsem vyjel podle motoru svíčky, který jsou uváděný v EPC a pokud tam mají být na jiný klíč, tak to jsem neštudoval.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Špatně čteš v EPC je při použití ochranných trubek použít 12 14 555.A to BoschFR8LDCU
No počkej počkej Karle sice je to pro ten motor bez trubek tepelnýho krytu, ale jak já můžu vědět že ho tam má (většinou odpovím na konkrétní dotaz a nepídím se po předchozích příspěvcích), ale jasně nevšiml jsem si toho určení s a bez trubek v EPC , takže vlastně svíčky pro Géčko jak psal Denny
A ba právě naopak, ať si ho pořídí všichni členové bez vyjímky a odpadnou zde dotazy a i topic "napište se i číslo ..."manli2 píše:jeden z důvodu proč by nemělo bejt EPC mezi lidma...
když nevíš nemůžeš odpovídat...Defender píše:No počkej počkej Karle sice je to pro ten motor bez trubek tepelnýho krytu, ale jak já můžu vědět že ho tam má :
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
VYTRŽENO Z KONTEXTU
Jak ty naše periodika
PS : Jo a nemám tam dvojtečku
Jak ty naše periodika
PS : Jo a nemám tam dvojtečku
dobře... česky... když nevíš jakou má variantu nemůžeš mu dat konkrétní díl....
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Jak už jsem psal, dohledával jsem to podle motoru co uvedl a jasně čuměl jsem na ty trubky jak puk, ale tak jo no snažil jsem se rychle pomoct NO, takže MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA
Hlavně po sobě ničím neházejte, kvůli mejm svíčkám ...díky i tak, já stejně všechno ověřuji než něco objednám, a tady mě bylo divný že všude jinde jsou udávané na 21ku klíč... asi v týdnu zkusím přímo Opla, s jakou se vytasí cenou (raději ale vždy zkusím zjistit přesně co potřebuji jinde, páč mě už parkrát v Oplu nutili něco, co na moje auto naprosto nepasovalo...)
-
Zdravim vsechny, marne jsem hledal na Internetu a poptaval jsem se v sevisech ale nikdo mi zatim nepomohl. Mam problem s vymenou svicek na Opel Astra G r.v. 99 a motor je 1.6 8V, cili tam mam taky ty ochranny/izolacni trubky kolem svicek. Bohuzel (a nevim proc) jsou ted v motoru namontovany dva druhy svicek. Jedna - vymontovat jde obycejnym svicakem, a zbyle tri - vymontovat nejdou, protoze se zadnym naradim nedostanu na ten "sesti hran" svick tak, abych ji mohl povolit. Jakoby se o neco zadrhnu a uz to tam nedosedne. Chtel bych se zeptat jestli uz jste se s tim nekdo nesetkal? Pripadne jestli byste mi mohli poradit jak odmontovat ty ochranne trubky co jsou u svicek? V Opel servisu mi rekli, ze by to melo jit povolit siko klestema, ale to jsou zkousel a bohuzel marne. Nekdo tu zminoval tenky svicak, mohli byste me nasmerovat? Ja mam takovy ten klasicky co prodavaj na benzinkach cca do 100Kc, ale tim se tam prave nedostanu Predem dekuji za jakekoli rady.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to,že ti do motoru nějaké čuně namontovalo svíčky z motoru C16NZ,ty jsou na 21klíč.Ta jedna je na 16 klíč a je správně.
Musíš koupit klasickou 21klíč a nechat jej na soustruhu zúžit,aby ses dostal na svíčku.
Pak namontuj pouze svíčky na 16klíč.
Musíš koupit klasickou 21klíč a nechat jej na soustruhu zúžit,aby ses dostal na svíčku.
Pak namontuj pouze svíčky na 16klíč.
-
Dekuji za tip. Akorat jsem premyslel jestli by se tam vubec 21 svicky vesly do te trubky? Zkusim sehnat nekoho kdo by mi mohl stahnout ten 21kovy svicak a vyzkousim to
EDIT: Tak se nakonec povedlo. Pokoutne jsme demontovali ty stinici trubky (pomoci sirokeho dlata a francouzaku) a pak jsme teprve zjistili, ze tam byly opravdu dva druhy svicek. Jedna brisk (vel. 16) ta sla vymontovat v pohode a tri boschky (vel. 21) ktere byly jeste zabrouseny tak, aby se tam vesly. Takze jsme tam dali 4 nove bosch (vel. 16) a vsechno slape na vybornou. Jeste jednou diky za rady!
EDIT: Tak se nakonec povedlo. Pokoutne jsme demontovali ty stinici trubky (pomoci sirokeho dlata a francouzaku) a pak jsme teprve zjistili, ze tam byly opravdu dva druhy svicek. Jedna brisk (vel. 16) ta sla vymontovat v pohode a tri boschky (vel. 21) ktere byly jeste zabrouseny tak, aby se tam vesly. Takze jsme tam dali 4 nove bosch (vel. 16) a vsechno slape na vybornou. Jeste jednou diky za rady!