motor jede na 3 válce a kontrolka ani neblikne
motor jede na 3 válce a kontrolka ani neblikne
Ahoj, zrovna jsem se dostal do fáze, kdy nastartuju ... motor jede na 3 válce a ani po ujetí pár kilometrů nesvítí kontrolka motoru ? co to znamená?
Opel Astra Z16XE - r.v. 2001,
- Reklama
Re: motor jede na 3 válce a kontrolka ani neblikne
Mě když odešla lišta,škubalo to a diagnostika také nic nezaznamenala.Zkus svíčky,případně jinou lištu.Muže to být více věcí,ale tohle je myslím nejpravděpodobnější.
Astra 1,4 16V
ahoj, zkoušel jsem dát původní svíčky ... i půjčenou lištu a furt stejný problém..
Pokud nemáš diagnostiku,mužeš zkusit vyblikat chyby(podrobný popis na foru je),ale je otázka zda o nich ŘJ ví.Jinak nepravidelný chod dělá i EGR,lamda i špatný benzin(ventily).To jsou ty lehčí chyby.Pak třeba vstřik,něco v kabeláži-kontakty,ŘJ,ventily KO atd........To už pak,ale asi nebude na diskuzi,spíš na návštěvu servisu.Tady bych Ti doporučil pročíst zkušenosti kolegů ke komu zajet a komu se vyhnout.Přeju brzké vyřešení.
Astra 1,4 16V
Nazdar, mne tiež ide na tri valce občas, ale stáva sa to len po daždi, zrejme mi niekde nateká voda do kabeláže. Akonáhle sa motor zahreje a voda sa vyparí, tak už ide normálne... Ale kde môže zatekať, netuším...
ASTRA G Sport, r.v.2000, 3dv., X20XEV
diagnostiku mám, a k denymu zvažuji zajet už dost dlouho, zatím mi to spravuje kamarád, a zkoušíme vše ... vyměnovat vstřiky mezi sebou, jinou lištu, svíčky vyměnit.
zkusím proměřit ty kabely.
PS: diagnostika je ČISTÁ.
zkusím proměřit ty kabely.
PS: diagnostika je ČISTÁ.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Od začátku tvého problému\několik měsíců\ tě nasměrovávám na mechanickou závadu motoru.
Denny měl jsi pravdu na 4tým válci není žádný tlak asi ventily byly zaraženy do hlavy
- denny
- Kontaktovat uživatele:
No po půl roce docela dobré zjištění.
Tak ma postihlo na X16XEL to iste. teda skoro - ulomil sa mi kus z vyfukoveho ventilu a skoncil asi niekde na kataci. Auto islo na 3 valce a este k tomu bolo pocut taky prerusovany sycivy zvuk - nieco ako ked na doby syka para.
Stalo sa mi to na dialnici, ked som predbiehal a za mnou sa tlacil dalsi.
Zrazu to cez 130 nechcelo ist a nesvietila ziadna kontrolka, diagnostika tiez neukazala ziadnu chybu, a len Live data ukazali na volnobeh, ze lambda davala stale hodnoty od 500mV - 900mV - stale bohatu zmes. Ziadna sinusoida.
A islo to ako traktor
Moj dvorny mechanik mi radi vymenit uz vsetkych 8 vyfukovych ventilov. Nech sa predide nejakej podobnej nehode v blizkej buducnosti. Je to nutne?
Co este okrem tesneni by ste doporucili v tomto pripade vymenit?
Najazdene 145t km. (ale boh vie kolko naozaj)
Oleja zere tak cca 2.5L na 15000km. A stena valca, kde sa to ulomilo, nie je doskrkana. piesty vyzeraju v pohode.
A hlavne ma zaujima cena (nech porovnam s tym co mi povie) - vas odhad matrosu+prace - lebo moj mechos spominal, ze hlavu bere do nejakej firmy, kde "nieco" nejak presne nalisuju (uz som zabudol co mi hovoril - nieco s ventilmi ale bol som v soku, ked som videl jak sa to rozpadlo)a ze to tiez bude daco stat. Hovori nieco o sume cca 400E (matros + praca).
vopred vdaka.
Jo a dolezita otazka - moze toto sposobit jazda na LPG? (permanentne dialnica - otacky okolo 4000 a viac.. zamerne nepisem rychlost pac viac ako 130 sa u nas ani nikde okolo jazdit nesmie.. )
Stalo sa mi to na dialnici, ked som predbiehal a za mnou sa tlacil dalsi.
Zrazu to cez 130 nechcelo ist a nesvietila ziadna kontrolka, diagnostika tiez neukazala ziadnu chybu, a len Live data ukazali na volnobeh, ze lambda davala stale hodnoty od 500mV - 900mV - stale bohatu zmes. Ziadna sinusoida.
A islo to ako traktor
Moj dvorny mechanik mi radi vymenit uz vsetkych 8 vyfukovych ventilov. Nech sa predide nejakej podobnej nehode v blizkej buducnosti. Je to nutne?
Co este okrem tesneni by ste doporucili v tomto pripade vymenit?
Najazdene 145t km. (ale boh vie kolko naozaj)
Oleja zere tak cca 2.5L na 15000km. A stena valca, kde sa to ulomilo, nie je doskrkana. piesty vyzeraju v pohode.
A hlavne ma zaujima cena (nech porovnam s tym co mi povie) - vas odhad matrosu+prace - lebo moj mechos spominal, ze hlavu bere do nejakej firmy, kde "nieco" nejak presne nalisuju (uz som zabudol co mi hovoril - nieco s ventilmi ale bol som v soku, ked som videl jak sa to rozpadlo)a ze to tiez bude daco stat. Hovori nieco o sume cca 400E (matros + praca).
vopred vdaka.
Jo a dolezita otazka - moze toto sposobit jazda na LPG? (permanentne dialnica - otacky okolo 4000 a viac.. zamerne nepisem rychlost pac viac ako 130 sa u nas ani nikde okolo jazdit nesmie.. )
Astra G Caravan, X16XEL, 2000 + LPG ELPIGAZ
Diagnostika OP-COM v1.39 EN (MA, BA-po dohode)
Diagnostika OP-COM v1.39 EN (MA, BA-po dohode)