Klimatizace - nejde
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
Re: Klimatizace - nejde
no to si pamatuji, že co jsem jako první věc u auta s klimatizací se dozvěděl...že se musí občas spustit i v zimě nejlépe v teplé garáži - kvůl sepnutí klimakompresoru...a to já dělal.....když si čtu že novej chladič vydrží tak málo...tak to je napprd do toho investovat...chjo to mám radost....ty díry v chladiči asi neuvidím, že?... maj tedy dělat nerez chladiče a je to....ikdyž u nás i nerez rezne....
- Reklama
- pankid
- Kontaktovat uživatele:
Nic si z toho nedělej. Mám dvě astry a ani u jedné nejde klima. Když se budeš bavit s někým, kdo dělá jen klimy, tak ten ti řekne, že chladiče jsou specialita Made in Opel G. Že prý mu připadá, že jsou vyrobeny ze staniolu od čokolád
www.LPG-OBCHOD.cz
Přestavby na plyn LPG s nádrží místo rezervy, homologací a zápisem do TP.
Zdarma ochrana ventilů originál www.FLASHLUBE.cz
1Km na benzín = 2.70 Kč nebo 1Km na plyn LPG = 1.30Kč. Úspora na 1Km = 1,40 Kč !
Litr plynu LPG 14 Kč - Litr benzínu 34 Kč (7/2018)
Přestavby na plyn LPG s nádrží místo rezervy, homologací a zápisem do TP.
Zdarma ochrana ventilů originál www.FLASHLUBE.cz
1Km na benzín = 2.70 Kč nebo 1Km na plyn LPG = 1.30Kč. Úspora na 1Km = 1,40 Kč !
Litr plynu LPG 14 Kč - Litr benzínu 34 Kč (7/2018)
- peterko007
Chlapi mam taky problem s klimu ....zapnem klimatizaciu rozsvieti sa kontrola ako keby bola zapnuta ale chladny vzduch nejde a kompresor nevyzera že by sa zapol, otačky mi trochu zakolísaju ako keby sa zapol a vypol
Meral som napatie na kompresore pri nastartovanom motore a nie je tam.
Dalej som meral odpor elektromagnetickej spojky kompresora a su tam 4ohm ..(teoreticky 12V/4ohm=prud 3A) a to by mohlo byt....
Inak po zapnuti klimatizacie nepočujem zopnutie relatka...
O stave naplnenia klimatizacie neviem auto som kupoval pred 3mesiacmi. Ale po zatlaceni ventilu tam nejaky tlak je. Kde by asi mohla byt chyba?...Je pravda že ked nefunguje kompresor neda sa naplnit klimatizacia????
Auto ma 3roky...mohlo niečo odist po 3rokoch ...sak to je skoro nove auto...
Meral som napatie na kompresore pri nastartovanom motore a nie je tam.
Dalej som meral odpor elektromagnetickej spojky kompresora a su tam 4ohm ..(teoreticky 12V/4ohm=prud 3A) a to by mohlo byt....
Inak po zapnuti klimatizacie nepočujem zopnutie relatka...
O stave naplnenia klimatizacie neviem auto som kupoval pred 3mesiacmi. Ale po zatlaceni ventilu tam nejaky tlak je. Kde by asi mohla byt chyba?...Je pravda že ked nefunguje kompresor neda sa naplnit klimatizacia????
Auto ma 3roky...mohlo niečo odist po 3rokoch ...sak to je skoro nove auto...
Opel Astra 1.4 Twinport r.v.2008 Z14XEP
to peterko007:
je mozne ze mas malo chladiva - preto to zapnutie/vypnutie
ak pustis klimu tak na chode motora to musi pocut (hlavne ked je studeny) kompresor ide stale...
chod do nejakeho servisu, nech ti odsaju, precistia a znova naplnia klimu
a myslim ze sa da aj cez diagnostiku pozriet ci je dostatocny tlak v systeme
je mozne ze mas malo chladiva - preto to zapnutie/vypnutie
ak pustis klimu tak na chode motora to musi pocut (hlavne ked je studeny) kompresor ide stale...
chod do nejakeho servisu, nech ti odsaju, precistia a znova naplnia klimu
a myslim ze sa da aj cez diagnostiku pozriet ci je dostatocny tlak v systeme
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 4x el. okná, 4x airbag, manuálna klíma, tempomat, ťažné, 4kotúče s ABS, PP od Davida
TeamLosi MLST 1/18 Raminator http://www.mkzobor.sk
-
- Kontaktovat uživatele:
Každopádně je potřeba to nechat zkontrolovat. Pokud je málo chladiva, klima nezapne. Hlavně když stojíš u otevřeného motoru a někdo v autě zapne klimu, určitě musíš slyšet, že sepne kompresor. Navíc pohledem poznáš, zda jde kompresor nebo točí jen volnoběžka. Podle mě ale je určitě problém v náplni a stáří vozidla rozhodně na tohle nemá vliv a klidně ti náplň uteče.... Jinak ti jí normálně naplní, i když ti teď kompresor nespíná...
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
jak je na trubkách klimy ten černý ventil, to se dá nějak zkontrolovat, zda-li je v oběhu plyn????? ztlačením? otočením?
cez ten ventil sa da teoreticky zistit tlak - lenze ten nemusi odpovedat mnozstvu chladiva
ked nan zatlacis, nieco odfukne...
ale ak klima ide, nesahaj na to, ak sa ti zda ze chladi malo, treba zajst do servisu kde klimu vyprazdnia a naplnia spat presnu hmotnost aka tam ma ist
ked nan zatlacis, nieco odfukne...
ale ak klima ide, nesahaj na to, ak sa ti zda ze chladi malo, treba zajst do servisu kde klimu vyprazdnia a naplnia spat presnu hmotnost aka tam ma ist
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 4x el. okná, 4x airbag, manuálna klíma, tempomat, ťažné, 4kotúče s ABS, PP od Davida
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
ne ne klima nejde vůbec...tak zkusím zmáčknout...snad mě to neustřelí prst
To černý bude jenom krytka a pod ní bude klasickej bajonetovej ventil s kuličkou, žejo?
Mobil : 602318645
Ahoj.Mám taky dotaz ohledně klimatizace.Loni mi klima fungovala bez problémů.O víkendu jsem jí chtěl použít poprvé po zimě a ono nic.Bylo vidět že se zvýšily otáčky ale asi cca po 30 vteřinách opět klesly a šel teplý vzduch z výdechů.Nemáte někdo tip čím by to mohlo být??
Díky rradikk
Díky rradikk
- denny
- Kontaktovat uživatele:
rradikk-asi budeš mít málo náplně.
rychlýradim -nech to na toho 3.5.,kouknu ti na to.
rychlýradim -nech to na toho 3.5.,kouknu ti na to.
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
- peterko007
Tak po dlhom case som sa vybral naplnit klimu a dotycni mi povedal ze tam je tlak dobry a neoplati sa to naplnat pokial stale nejde kompresor, tak sme skusili dat kompresor priamo na baterku a ten pekne cvakal, potom som zmeral vsetky relatka a poistky v poistkovej skrini a tiez boli dobre, po zatlaceni vypinača sa rozsvieti kontrolka aj zopne relatko ale kompresot nic. Rozmyslam ci nieje chyba v tlakovom snimaci alebo niekde v elektrike ktora nedochadza ku kompresoru
kompresor je poháněný motorem přes el magnetickou spojku, a mám dojem, že je přes ní i regulován
výkon chlazení, neco jako v ledničce, hledej problém v té spojce, možná nesepne.
výkon chlazení, neco jako v ledničce, hledej problém v té spojce, možná nesepne.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
- peterko007
Lenze ja nemam napatie na kompresore....takze ona urcite nezopne...a to napatie je niekde blokovane...a neviem ciiiM????