Oprava starteru
- pavel kotulán
- Kontaktovat uživatele:
Oprava starteru
Tak jsem myslel že se dnes opět podívám na sraz v Praze, neklapne to! Poslední dobou mi astřička hůře startovala, a v týdnu po několika startování - startovala hůř a hůř! Sotva jsem nastartoval u benziny po cestě z Prahy. Ale k věci - zajel jsem do garáže a pustil se do opravy! Sundat dolů starter (podotýkám, že jsem ho nikdy nesundaval) je fakt věda. Odpojit ty kablíky od starteru byly docela v poho ale najít další šroub co ho drží - vidět na to nejde, takže skoro vše po hmatu! Musel jsem dat dolů celý spodní kryt motoru, řídící jednotku čerpadla, baterii, držák baterie a nějaký držáček mezi ŘJ čerpadla a starterem. Poslední šroub byl od baterie a pak jěště jako ježka v kleci ho vyndat ven! Rozebral jsem ho - je to hitachi a mám motor Y17DT! Po rozebrání jsem zjistil že mám dva uhlíky (plusové) krátké!!!!! Ale bylo pátek večer, takže jsem žhavil dráty ale nikde je ani zítra mít nebudou. tak jsem prohlubil drážky u uhlíků, aby mohly více zajíždět, a pak jsem ještě zjistil, že na horním víčku je bronzové pouzdro, které bylo úplně vyšlehané do oválu!!!!!!!!!!! Takže osička rotoru oscilovala a tím pádem i trochu kratší uhlíky, které by normálně stačily nedosáhly!!!!!! Tak jsem v osm večer zajel ke kámošovy a on mi to pouzdro udělal nové! Nevím proč kluci z japonska tam nedaly ložisko - debilové! Vše jsem vyfoukal a namazal zlatou grafitkou a složil dohromady! Zpátky byl daný hned - vše jsem pospojoval a........... Takhle to auto nestartovalo od té doby co jsem to koupil a to je už 5let (starter mi dělaly před 4lety) Taže jsem moc spokojen, že jsem to zvládl - koupím jen náhradní uhlíky - které stojí pár korun a vyměním si je sám. Minulá oprava mě vyšla na cca 5000,- a to ještě nevím co mi tam dělali, protože to vevnitř bylo uplně suchý a to pouzdro muselo už být načatý! Mě vyšla oprava na 50,- u kámoše za pouzdro a můj čas strávený pod autem - končil jsem v jedenáct večer. Teď jdu ještě vyměnit zadní tlumiče (KYB). Výfuk jsem dělal minulý týden! Tak se mějte a omlouvám se za chyby a dlouhé "slohové podání"
- Reklama
- Jeena
- Kontaktovat uživatele:
Re: Oprava starteru
to seš šikulka, ale nějak brzo vzhůru po takový operaci ne?
ASTRA G Caravan 1.4 16V (X14XE) Edition 2000
- pavel kotulán
- Kontaktovat uživatele:
Jdu na ty tlumiče! Psal jsem zde na foru - koupil jsem od člena VADIKA tlumiče bilstein a když jsem je tam dal, tak mlátí jako k...a!!!! Tak jsem koupil v týdnu v praze nové KYB-oba vyšly na 1500,- a jsou nové! a já jsem takhle čilý každý den - jen na mne únava padne odpoledne, pěkně po objídku! Myslel jsem, že se podívám dnes na sraz, ale musím ještě předělávat dětský pokoj-v červnu se mi narodí kluk! a to mám jěště za jedenáct dní narozky - nějak se to kupí!
Tak gratuluju pač mě to čeká taky... Jen si nato udělat čas.
Opel Astra G 1.6 16V 74kw Caravan Stříbrná 156.000Km, Diagnostika OP-COM
Škoda Felicie 1.6 60kw MPI Modrá Diagnostika VAG-COM
pavel kotulán píše:Jdu na ty tlumiče! Psal jsem zde na foru - koupil jsem od člena VADIKA tlumiče bilstein a když jsem je tam dal, tak mlátí jako k...a!!!! Tak jsem koupil v týdnu v praze nové KYB-oba vyšly na 1500,- a jsou nové! a já jsem takhle čilý každý den - jen na mne únava padne odpoledne, pěkně po objídku! Myslel jsem, že se podívám dnes na sraz, ale musím ještě předělávat dětský pokoj-v červnu se mi narodí kluk! a to mám jěště za jedenáct dní narozky - nějak se to kupí!
Ty máš narozky 27.4. ? A kolikáté?
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Nemáte někdo fotky repasu?
Opel Astra G 1.6 16V 74kw Caravan Stříbrná 156.000Km, Diagnostika OP-COM
- pavel kotulán
- Kontaktovat uživatele:
Bude mi 32. To je hnus - letí to jak sviňa! A fotky repasu nemám, ale neni to tak složité - horší je to vyndat ven!
Tak to jsi přesně o 5. let mladší mi bude 27.4. 37
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Díky za perfektní popis .Zatím mi točí, ale někdy pomaleji, takže asi blízká budoucnost.........
Astra 1,4 16V