2 DI 16V dobrý motor ?
2 DI 16V dobrý motor ?
Zdravim . mohu mít astru s tímto motorem , 60 Kw , je tento motor spolehlivý ? nebo raději nebrat , vím že tu je spousta příspěvků ale už se v tom ztrácím .
Díky za rady případně za tipy na co si dát pozor u tohoto motoru .
Děkuji
Děkuji
- Reklama
Re: 2 DI 16V dobrý motor ?
ja ho mam, az na to ze mi umrelo cerpadlo je fajn (vymena/oprava cerpadla min 20 000kc)Luckyss píše:Zdravim . mohu mít astru s tímto motorem , 60 Kw , je tento motor spolehlivý ? nebo raději nebrat , vím že tu je spousta příspěvků ale už se v tom ztrácím .
Děkuji
inak ma retazovy rozvod co je o jednu starost menej
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto
Slabost tohodl motoru je cerpadlo a to neni nejlevnejsi. Extra vykon v tom taky nehledej, ale jestli nepotrebujes flekovat na semaforech, jezdis delsi trasy a chces nizkou spotrebu tak je motor idealni. Sam ho mam 2 roky a az na to cerpadlo je motor spolehlivy a me to teda staci
bolo na nom menene/repasovane cerpadlo? kolko ma najazdenych km? a aka nafta sa donho tankovala? aditivum?
mne umrelo cerpadlo po 140 000km (neviem ci su stocene km, asi nie) niekto ma najazdenych 200 000 a stale ide...
urcite treba pridavat aditivum a tankovat dobru naftu a pravidelne menit filtre
ak mozes auto kupit za dobru cenu (a odlozit si na cerpadlo) a nevadi ti maly vykon, kludne ho kup
mas aj ine auta na vyber?
mne umrelo cerpadlo po 140 000km (neviem ci su stocene km, asi nie) niekto ma najazdenych 200 000 a stale ide...
urcite treba pridavat aditivum a tankovat dobru naftu a pravidelne menit filtre
ak mozes auto kupit za dobru cenu (a odlozit si na cerpadlo) a nevadi ti maly vykon, kludne ho kup
mas aj ine auta na vyber?
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto
žere olej (ne vždy) a ty čerpadla, jinak mechanicky odolnej motor, rozvody sice nejsou nesmrtelný (jak si stále někteří myslí) ale vydrží hodně
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Najeto má podle majitele necelých 170 tis , čerpadlo se poptám . Auto bude na dálky převážně a i kolikrát s vlekem naloženým . Je to 99 rok , kombi a chce za to 47 tis , vzhledově vypadá hezky ale zatím jsem neměl možnost odzkoušet za jízdy , až o víkendu . Jinak se mi zalíbil ještě jeden kombik s 1.7 dti 55kw , ale ten má udajně natočeno 250 tis tak nevim jak je na tom motor
edit : a nebo tento http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... ra/8685905
edit : a nebo tento http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... ra/8685905
S naloženým vlekem....no nevím, to asi bude dost slabota.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Slabota ee, furt lepší než s 1.6 benzínem, Ten diesel má krouťák, to táhne jak sviňa.
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
tahanie - siel som do chorvatska na dovolenku, 4 ludia stanovat, auto nalozene po strechu a 130 drzalo v kazdom stupani...
takze tahania by som sa nebal
takze tahania by som sa nebal
ta to je v pohodě , jen teda jakej motor , libí se mi 3 astry , každej motor jinej typ . Mě se nejvíc zamlouvá ta 1.7 dti , podle názorů tady na foru to je stabilní a asi nej motor ale naopak se bojím že bude na kombika slabej zvlášt s vlekem . Jak píšete o tom 2.0 di tak to nezní tak špatně ale mám strach z toho čerpadla jak tu píšete , majitel může namluvit co chce a za pár tisíc km to může odejít . Lze nějak zjistit jestli je to čerpadlo špatné ?
bez sance - ono vacsinou odrazu umre a viac nenastartujes... ziadne varovanieLuckyss píše:Lze nějak zjistit jestli je to čerpadlo špatné ?
je tu taka tema ze kolko komu vydrzalo cerpadlo - rekord je myslim 288 000
Najeté kilometry s původním čerpadlem
ale jednoznacny vplyv je kvalita nafty
Aha , tak to je blbý když to nejde ani odhadnout . Jinak je to tutovka že okolo těch 150 tis km odchází čerpadla ? To dělali takový špatný ?
- Luboš X17DTL
To víš, že ne. Jen každé auto, které je dovezené zvenčí, má na tachometru těsně před stopadesátkou a brzo klekne. Proto si všichni myslí, že více nevydrží. A auto s větším náběhem si nikdo nechce koupit. Jenže každé druhé toho má za sebou dvakrát tolik.
A teď babo raď.
A teď babo raď.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
No právě , to je to čeho se bojím nejvíc , že zrovna při mém štěstí natrefím na nějakej šrot
No budu to muset risknout , uvidíme jak to dopadne , dneska je fakt problém sehnat auto který má nestočený km .
No budu to muset risknout , uvidíme jak to dopadne , dneska je fakt problém sehnat auto který má nestočený km .
alebo si kup nejaku japonsku benzinovu klasiku a mas pokoj
a ked bude jazdit ako fotrova, ktora ide po 300tis ako hodinky, nemas ziaden problem...
ono kazdy diesel na posledne roky ma nejaky problem - cerpadla, turba, egr, vahy vzduchu, filtre castic atd.
a ked nie to tak sa prepaluju, prehrievaju alebo zeru olej
pri 2.0DI je to jednoznacne cerpadlo, ale ked kupis akykolvek iny diesel, vela nevyhras
a ked bude jazdit ako fotrova, ktora ide po 300tis ako hodinky, nemas ziaden problem...
ono kazdy diesel na posledne roky ma nejaky problem - cerpadla, turba, egr, vahy vzduchu, filtre castic atd.
a ked nie to tak sa prepaluju, prehrievaju alebo zeru olej
pri 2.0DI je to jednoznacne cerpadlo, ale ked kupis akykolvek iny diesel, vela nevyhras