diodová světla deního svícení
Re: diodová světla deního svícení
tak jsem nasel jen 2 fotky kde jdou videt ty svetla v cerne liste narazniku a na te druhe to jde videt min tak snad bude stacit aspon tahle. Ty svetla jsou male a myslim si ze kdyby byli vetsi tak by vypadali lepe
- Reklama
Použil jsem světla denního svícení DO 33539 - 24 LED(cena okolo 1.300,- kč).Umístil jsem je do mřížky těsně u mlhovek,je potřeba jen odstranit jedno svislé žebro v mřížce a pohodlně se tam vejdou,kabel s přívodem elektřiny po zapnutí klíčku připojen k motorku stěrače.Hodně úspěchůHromasx píše:Zdravím. Chci si pořídit diodová světla deního svícení - nemáte náhodou tip na nějaké rozumné za dobrou cenu a nápad na jejich umístění? (mám přední mlhovky)
Předem dík za nápady.
OPEL ZAFIRA 2,2DTi r.v. 2003
Rona píše:Použil jsem světla denního svícení DO 33539 - 24 LED(cena okolo 1.300,- kč).Umístil jsem je do mřížky těsně u mlhovek,je potřeba jen odstranit jedno svislé žebro v mřížce a pohodlně se tam vejdou,kabel s přívodem elektřiny po zapnutí klíčku připojen k motorku stěrače.Hodně úspěchůHromasx píše:Zdravím. Chci si pořídit diodová světla deního svícení - nemáte náhodou tip na nějaké rozumné za dobrou cenu a nápad na jejich umístění? (mám přední mlhovky)
Předem dík za nápady.
OPEL ZAFIRA 2,2DTi r.v. 2003
Poslal by jsi foto?
OPEL ZAFIRA 1.8 16v Z18XE 92 kW / 125 HP Selection r.v.2001 ,koupeno 19.6.2010
No mas to pekny.Budu to muset predelat.Ono se ti to tedy rozsviti az po nastartovani nebo hned po zapnuti klicku?Ja to mam hned po zapnuti klicku a to me prave stve .Mozna jsem to blbe zapojil
A nebo by to chtelo najit neco co se sepne az po nastartovani.Ale co?
Kdybych to dal jako ty tak me to bude prece svitit furt ne?
mam tyhle svetla
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 0&start=75
Zdenin: Já být tebou,tak to raději předělám už z toho důvodu, že stačí jeden vyšší obrubník při parkování nebo trochu zmrzlého sněhu který tu bude co nevidět a máš po nich... Tohle není myslím moc vhodné místo na přidělání...
Nemluvě o tom,že jednomu kolegovi z práce už páni poliši dělali pakárnu kuli špatně přidělaným světlům.Ten je měl ase snad moc blízko sebe.
Já měl naštěstí tu přípravu na origo,tak jsem jen koupil za 300Kč modul a už to fachčí,ale otázkou je,jestli je to nějaká výhra,když ten alternátor oproti ledkám dostává tak na prdel...
Nemluvě o tom,že jednomu kolegovi z práce už páni poliši dělali pakárnu kuli špatně přidělaným světlům.Ten je měl ase snad moc blízko sebe.
Já měl naštěstí tu přípravu na origo,tak jsem jen koupil za 300Kč modul a už to fachčí,ale otázkou je,jestli je to nějaká výhra,když ten alternátor oproti ledkám dostává tak na prdel...
Opel Zafira 1,8 16V (2003) 92kW Z18XE
No uz jsem je sundal a jak rikaz v zime by to bylo na houby.
S tim konektorem me to stve ze ho tam nemam
Rozhodl jsem se ze je prodam i kdz nerad tak kdyby je nekdo chtel tak se mrknete sem
S tim konektorem me to stve ze ho tam nemam
Rozhodl jsem se ze je prodam i kdz nerad tak kdyby je nekdo chtel tak se mrknete sem
Záleží taky, kolik najezdíš. Třeba táta jezdí 80 000 km ročně a bez světel pro denní svícení měnil žárovky každých cca 25 000 km. Nechal namontovat LEDky a žárovky potkávaček mu obě drží už přes 50 000. Když si vezmu, že máš, jak píšeš, žárovky za 700 Kč, stačí najet těch řekněme 30 000 km a máš investici zpátky (2 žárovky po 700 Kč = 1 400 Kč = +/- cena LEDek). I kdyby se to vrátilo za 50 000, tak myslim, že se to vyplatí, po těch 50 000 budeš už jenom šetřit. Navíc určitě šetříš i další náklady, jak už tu bylo zmíněno. Tak tolik asi ta návratnost investice...Salám píše:Já mám taky žárovky za 7 kil a první mi praskla asi po dvou letech a najeto měla víc jak 30 tisíc km při každonenním ježdění, tak v tom to asi nebude nebude
Osobně jezdim ročně jenom asi 25 000, ale dám si je tam taky, za posledních rok jsem měnil dvakrát.
Jinak v zimě to třeba takovej rozdíl neni, ale v létě, když ti na auto praží slunce třeba v koloně nebo po nastarování nebo i při normální jízdě, žárovky maji určitě výrazně kratší životnost.
Takže já už jenom řešim, který koupim...
Opel Astra G, 2.0 DI, 60 kW, 1999.
nuz zalezi ake H7 pouzijes.... ja pouzivam Bosch, naposledy som za ne dal 3,80€
takze este par rokov by som ich musel kupovat aby sa mi oplatili ledky
viac tu [url https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 08#p341708]tema Žárovky[/url]
takze este par rokov by som ich musel kupovat aby sa mi oplatili ledky
viac tu [url https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 08#p341708]tema Žárovky[/url]
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto
To je pravda Já odpovídal někomu, kdo psal, že kupuje žárovky za 700 Kč
Teď jsem narazil na tohle (srovnání normálního svícení a světel pro denní svícení):
Kód: Vybrat vše
http://www.auto-moto-elektronika.cz/Navratnost-investice-LED-denniho-sviceni
to Smejky_CZ - pekny vtip ze 0,2 litra na 100 a este napisu ze v porovnani so xenonmi.. ale tak ledky treba predavat aj podporovat, vsak inak by skrachovali
p.s. nemam nic proti ledkam, tiez uvazujem ze nejake do auta dam, ale urcite nie preto aby som setril naftu, ale hlavne baterku a altik ktory na astrach kape...
mam objednane nejake z HK - ako interierove osvetlenie, uvidim ked pridu, ze ci to za nieco stoji...
p.s. nemam nic proti ledkam, tiez uvazujem ze nejake do auta dam, ale urcite nie preto aby som setril naftu, ale hlavne baterku a altik ktory na astrach kape...
mam objednane nejake z HK - ako interierove osvetlenie, uvidim ked pridu, ze ci to za nieco stoji...
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto
No, nevim, jestli v porovnání s xenonama, ale asi před rokem jsem slyšel v televizi (neříkám, že je to pravda, sám jsem nic nepočítal ani o tom nevim dost na to, abych to spočítal), že některý země EU uvažujou o zrušení povinnosti celodenního svícení z důvodu snížění množství emisí z automobilové dopravy. Podle jejich výpočtů to mělo taky bejt o celkem dost, myslim, že dokonce taky říkali něco o 0,1-0,2 litru na 100 km...
Jenom jsem si vzpomněl, že jsem o něčem takovým slyšel, neříkám, že je to 100% pravda ani že ne
Každopádně ale věřim, že LEDky dokážou ušetřit náklady - žárovky, alternátor, veškerá další elektronika a i ta nafta (bráno třeba pro mě, ne pro lidi, co jezdí 2000 ročně )...
Jenom jsem si vzpomněl, že jsem o něčem takovým slyšel, neříkám, že je to 100% pravda ani že ne
Každopádně ale věřim, že LEDky dokážou ušetřit náklady - žárovky, alternátor, veškerá další elektronika a i ta nafta (bráno třeba pro mě, ne pro lidi, co jezdí 2000 ročně )...