Pomoc s hifi i elektro atd...

Vše o zapojení repro, radia atd..
Odpovědět
Miichaal
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s hifi i elektro atd...

Příspěvek od Miichaal » 15 zář 2010, 12:57

díky díky...to je přesně ono..a ceny nejsou nijak děsný... uvažuju ho zabudovat do boku čalonění kufru...aby kapacita kufru zůsala...

Reklama

dusan992

Příspěvek od dusan992 » 15 zář 2010, 23:38

ahoj.Raz som ti uz písal o radu s timto problemom niekde na str. 6, ale prestalo to bez akehokolvek zasahu.mam aktivny sub. blaupunkt thb 200. Ked zapnem zapalovanie subwoofer zaduni dost silno (radio sa este nestihne zapnut). To iste sa deje aj ked motor vypnem. V poslednom case to duni aj pocas hrania radia za jazdy (nie su to basy) je to nejaky impulz ktory sa miesa medzi basy a neda sa to pocuvat. Zistil som tiez, ze ak vytocim volant na mieste tak to tak isto zacne duniet a to je radio vypnute!!! nechapem to.(pokles napätia,a pocas jazdy???) Kable mam tahane zvlast - zvukove na pravej strane a napajanie na lavej.neviem ci na to moze mat nejaky vplyv ze napajacie kable su predlzovane lebo mi nedociahli z kufra k baterke a + aj - priamo na baterku.neviem co mam robit. Kupit nove hrubsie alebo lepsie tienene kable,....???!!! sub. nemam v zaruke kupoval som od ruky z CZ "ako novy"
1,4 16v - x14xe - 90k - edition2000 zelená http://astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=19128

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 20 lis 2010, 11:23

dusan992:
Zesík máš spínanej rádiem,nebo jsi jen hodil klemu od plusu z napájecího kabelu?Některé neznačkové zesilovače to dělaj,že maj špatnou ochranu a při sepnutí rádia a vypnutí se ozve zvuk(jakoby lupnutí ve woofru).Rádio spínáš spínačkou a hraje ti pouze po otočení klíčkem,nebo to máš přepojené a hraje ti i bez klíčku?
Naposledy upravil(a) Štráda dne 20 lis 2010, 11:45, celkem upraveno 1 x.
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 20 lis 2010, 11:42

Miichaal:
http://www.autohifi-jean.cz/subwoofer-e ... h=13_73_76
http://www.exa.cz/subwoofer-pioneer-ts-wx210a/
http://www.mall.cz/auto-subwoofery/senc ... 2?v=415022
Tady máš nějaké ukázky,abys viděl,že se dělaj co nejmenší repro s ozvučnicí do kuvru či pod sedačku,aby zabraly co nejméně místa a jsou bud aktivní(se zabudovaným zes,nebo bez zesíku)nebo pasivní a to bez zesíku.Repra se prodávaj i samostatně a dle obsahu stanoveným výrobcem si můžeš postavit ozvučnici sám dle svých požadavků.Obsah ozvučnice je vždy uváděl u repra v litrech a vypočítáním obsahu si postavíš bedýnku...
na cenu nekoukej,vybíral jsem to jen na ukázku jo,pak si musíš prohledat net sám a najít si cenovou dostupnost pro tebe... 8)
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda

dusan992

Příspěvek od dusan992 » 20 lis 2010, 12:24

je to aktivny woofer blaupunk(značkovy :D )je to napojene priamo na aku aj + aj - . vypína aj zapína po zapnutí rádia u mna je to po zapnutí zapalovania.zatial som prišiel na to že hlasitosť woofra nemôže byť viac ako na polovici.potom to už vydáva zlé zvuky.hlasitosť autorádia nerobí problemi.teraz to hraje celkom dobre.neviem kde može byť problem.
1,4 16v - x14xe - 90k - edition2000 zelená http://astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=19128

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 21 lis 2010, 20:57

Tak to mě už jen napadá takhle jako rada z dálky,že by to ještě mohla dělat baterka,že je starší a svým věkem už neudrží takovej proud a pokud dáš věřší volume na zesíku a zesík si veme víc proudu z baterky,že pak jde v repro slyšet lupnutí při každé větší zátěži na baterce jako je start,vytočené servo v plným rejdu,kdy bere nejvíc a vše ostatní.co má velký odběr proudu v autě a tím pádem je zesík obrán o proud a proto to dělá tento bordel,nebo se při jiném odběru odpojuje,protože baterka už nemá tolik proudu,aby zůstal při jiném rychlém odběru připojen.Jak dlouho máš tu baterku?
Hellracer Štráda

lumenn

Příspěvek od lumenn » 16 pro 2010, 22:34

dobrý nápad, až mi něco nepude, ozvu se zde :-)
Líbí se mi krásná alu kola na autech, to nám může zajistit i tuning shop

IGI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IGI » 02 led 2011, 12:52

Ahoj. Tak jenom jak projíždím vlákna o výměně origo rádia a neorigo rádia což jsem učinil po Vánocích od Ježíška a chtěl jsem to co vypadá nejhůř aby odlákalo zlodějíčky a nemusel neustále vytahovat tatranku.
Tady je ten zázrak :? http://www.v-elektro.cz/?ACTION=DETAIL& ... 7500100098
tak prosím o doporučení výměny repra a možná i nějakého toho subbáče do kufru nebo pod sedačku a nebo jen singel Bass reprák o min. průměru 21cm. Jen pro zajímavost podotýkám, že jsem byl s originálem zvukově spokojen a koho jsem vezl tak vždy pochvala pro originál sestavu v Oplu o proti všem značkovým rádium kde zůstaly origo repráky. Kolegové co si koupili různá rádia tak vše mělo jenom větší výkon ale ten krásný příjemně zabarvený zvuk spodních a vysokých kmitočtů min. 20Hz až 20000Hz což snad ještě ve svém věku slyším :D zmizel. Zdá se mi, že ty originály mají dobře v automobilkách vylazené a pokud by Delco 500 mělo MP3 a BT Hf tak asi bych neměnil. O MP3 se raději nebudu vyjadřovat a samo že wma je to pravé ale pokud pálíme z dobrého zdroje pomalu tak to celkem do auta jde.
Je pravdou, že nové rádio po výměně hraje tvrději a hlasitěji oněch 4x100Watt i když sinus ale zvýraznění spodních kmitočtú ekvalizérem pouze +6 o proti manuálu Delco asi tak typuji +12 je rozdíl. Už to prostě při přijatelné hlasitosti osádky vozidla tak nebassuje a je třeba zařídit výměnu všech 4xrepro a asi nějaký ten subwoofer ale pokud by hrály nové repro dobře na bass tak ten subwoof bych i oželel.
Jak to vidíte kolegové. Uvažuji o té popisované sadě Pioneer vč. výšek a ještě něco do zadních dveří. Nebo mi poradíte něco lepšího. Zda to bude stát 3-tis. nebo 5-tis je jedno, hlavně potichoučku a s krásnými bassy a výškama :P :?:
Astra G, 1.6, 16V, 74kw, motor X16XEL, 2000. hatchback 5.dv, Černá metalíza, spotřeba 5l/100, klima: ÚPRAVY-LPG IV.genrace - přímé sekvenční vstřikování, carbonové vyhřívání sedadel, GPS, nový palubní PC od Davida, xenon s regulací výkonu, black desing,alu atd.

dusan992

Příspěvek od dusan992 » 02 led 2011, 20:35

taky maly aktivny subwoofer mam v aute v kufri (lebo pod sedadlo sa nezmestil ale su aj mensie).hraje dobre a nezabera skoro žiadne miesto v kufri.odporučam ak nepotrebuješ byť počutí až vo vedlajšej dedine. :lol: kedy som ho mal pod sedadlom tak by to už asi bolo moc :D.ked som dal miesto origo radia pioneer tak ten rozdiel vo zvuku bol obrovsky s origo reprakmi.ale aj tak sa chystam dat kvalitnejšie(zatial len do predu) + vytlmiť dvere. ten subwoofer vyzera takto :D
Obrázek
chtěl jsem to co vypadá nejhůř aby odlákalo zlodějíčky a nemusel neustále vytahovat tatranku.
si myslíš že nejaky feťák si bude vyberať či to je špičkový ALPINE alebo nejaky denver,aeg,....???? preda to a ma na drogy akurat ak dostane zanho malo tak ukradne dalsie :twisted:

IGI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IGI » 04 led 2011, 19:30

jj, to je zajímavá věcička. asi do toho půjdu nebo něco podobného co nezabere moc místa. S těmi zloději to je asi pravda. Před měsícem mi rozbil jeden zadní malé okýnko, točil kličkou od zadního okna nějakým drátem a pak zjistil, že rádio a display jsou oddělené tak to vzdal ale okno rozbité. :(
Astra G, 1.6, 16V, 74kw, motor X16XEL, 2000. hatchback 5.dv, Černá metalíza, spotřeba 5l/100, klima: ÚPRAVY-LPG IV.genrace - přímé sekvenční vstřikování, carbonové vyhřívání sedadel, GPS, nový palubní PC od Davida, xenon s regulací výkonu, black desing,alu atd.

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 18 led 2011, 10:05

IGI Ahoj,s těma zlodějema je to pravda,pkud bude chtít ukrádst tak ukradne co uvidí a pokud bude neznalej,tak i méně kvalitní rádio veme atd.Já sám jsem doplatil na zloděje a to jsem měl auto v garáži,ukradli mi hudbu v ceně 30tis,a auto (astra F) při odchodu zapálili aby zahladili stopy a auto kompletně schořelo a gazáž vyhořela,poliši na nic překvapivě nepřišli a nikoho nevypátrali,jen mi poslali po 3měsících dopis,že případ z nedostatku důkazů se odkládá.Přitom jsem jim sám nadiktoval jména pachatelů,páč jsem tušil kdo jaké známé firmy to byly a po čase se to ke mě i doneslo,že to byli oni,ale neměli otisky a žádné stopy,tak pá pá a majiteli polib si pr.el! :cry: Už je to 6let od té doby a pořád to ve mě je a kdekoliv si vyndavám panel,i u blbýho Kauflandu,ikdyž vím,že jsem za 10min zpět a jdu jen pro rohlíky!
Teď k dotazu,řekni kolik jsi schopen do toho dát peněz a zda máš 3dv nebo 5dv,páč 3dv mám já a v předu i v zadu jsou repra o velikosti 16.5cm a 5dv má v zádu pokud se nepletu 13.5cm.Taky zda chceš komponentní repra,nebo koaxi do zádu a jak velký a náročný by měl být wofer a zda s bednou,v tubě nebo solo jen holý reproduktor.
Já osobně když jsem koupil astru g,bylo tam origo rádio na kazety,už ani nevím označení a bylo to šílené,myslel jsem,že to radši ani nebudu zapínat,páč ten zvuk a vyšší hlasitost bylo nesnesitelné,tak jelikož si rád našetřím peníze a koupím si radši dražší věc,tak jsem si koupil toto rádio pioneer deh p6800mp,které se dnes už nové nedá koupit,namontoval ho a byl jsem rázem nečekaně překvapen,jaký je to rozdíl a jak krásně to hraje.V pozdější době jsem zadní origa vyměnil za koaxi magnat a zvučí dobřě.Měl jsem v géčku pak taky hudbubu a origo přední repra k tomu bohatě stačily,chtěl jsem je taky vyměnit,ale po nějaké době jsem hudbu rozprodal a teď tam mám jen to zmiňované rádio,v předu ty origa repra,v zádu zmiňované magnaty a nedávno jsem si do kufru pořídil ten "micro subáč" :lol: a jsem spokojen.Samozřejmě každá mp3 hraje jinak kvalitně,pač vše se nedá atáhnout na jednom portálu v nejlepší kvalitě,ale dá se to vydržet.Ještě jsem si pořídil za krabku cigaret origo pioneer cd měnič,ten mám v kastlíku před spolujezdcem,ten neumí mp3,tak v něm mám nabouchané originálky v normálním formátu a to je nádhera zvouček.Do budoucna,pokud mi rupne v bedně,tak chci obměnit přední i zadní repra za kvalitní komponentní repra s hedvábnýma výškama a budu ještě spokojenější,ale to jen kdyby,zatím vkládám finance do jiných koníků než auto jako tomu bylo před dvouma rokama.... :lol:
Tak popiš ty požadavky a něco vymyslíme pro tebe... :?:
Přílohy
pic.1154.2.autoradia-pioneer-deh-p6800mp-www-prodej-autohifi-cz.jpg
Hellracer Štráda

IGI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IGI » 18 led 2011, 20:10

Štrádo Ahoj. Díky za info. No jenom se divím, že mi původní osazení muziky v Astře 5. dveř, každý chválí a hlavně ty bassy takže zvukově i já jsem kupodivu byl spokojenej. Když mi někdo pouští muziku s nějakým jiným přístrojem všech známých značek tak bass tam bez subwooferu žádný, výšky žádné nebo nepříjemně bodavé. Začínám uvažovat, že snad do Aster vyrobených v Německu dávali snad jinou muziku než ostatní výrobci Poláci, Španělé nebo to nechápu. V každém případě jsem nové rádio koupil ohledně HF a MP3 a taky trošku si zpestřit a oživit střední panel v autě. Nechtěl jsem původní repro ani měnit abych nemusel rozebírat dveře ale jak jsem si pročetl vlákno o hifi tak bych ty repráky vyměnil v předu i v zadu a pokud ty bassy nepůjdou aspoň jak u originálu tak i ten nějaký subwoofer by se instaloval. Jaký subwoofer to nevím ale velkou tubu nechci ohledně místa v kufru a tancovat tam taky nebudu. Viděl jsem v Oktávě jednou reprák subwoofer jako prase v kufru namontován v bočním podběhu a to bylo super. Frydex má subwoof místo rezervy ale tam mám LPG a ještě by se tam dostával nepořádek zýu kufru takže něco decentního by to chtělo. Představa o financích je asi vzhledem k levnému rádiu kolem 5-ti tisíc za všechno. No zvažuji ty Pioneery origo do OPEL a zadní nějaké podobné asi průměr 13,5, pokud se nepletu. Neposlouchám moc hlasitě ale decentně hlavně rocková muzika Deep Purple, Pink Floyd, AC/DC a většinou si vychutnávám jednotlivé nástroje než pumpování techna a spol. Takže babo raď :) jak se říká.

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 18 led 2011, 22:25

kvalitka něco stojí,ale tyto by byly ideal do předu....!
http://www.hshop.cz/autoreproduktor-pio ... -opel-.htm
tedy pokud chceš ty pioneery,jinak se tam daj dát různé komponenty,ale musíš koupit odaptivní kroužky,pár stojí pro opel cca kolem 200,-
pokud do zádu komponentní,tak třebas tyto od jedné značky
http://www.hshop.cz/autoreproduktor-pio ... -130ci.htm
nebo koaxiální
http://www.hshop.cz/pioneer-ts-g1312i.htm
Pokud si představuješ jinou cenovou relaci a nebo značku,neni problém.Myslím,že toto bude bohatě stačit,je to takový zlatý střed od pioneeru ty přední a zadní takovej základ abych se vešel nějak do tvé ceny a pokud bys nebyl spokojen s bassy,doladíme to nějakým tím mini aktivním woofrem,co nezabere mísro,posílí příjemně bassy a cena se pohybuje cca do 2tis.Já bych pokoupil nejdřív toto,zabudoval a vyzkoušel a pak dle spokojenosti bud došetřil a dokoupil ten mni woofer....
Vše záleží jen na tobě....
Hellracer Štráda

IGI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IGI » 19 led 2011, 12:51

Jo jo tak nějak jsem si to představoval. 8) :P . teďkom si nejsem jistý jestli v zádu mám výškáče nebo ne protože jinak bych tam dal ty nekoaxiální. Jsou ty Pionýry dost dobré nebo raději nějakou jinou značku ať se vyhnu tomu subwooferu?

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 19 led 2011, 13:37

v zádu tuším výškáče nejsou,ale neni to překážka,ty se tam daj někam posadit či zabudovat a zas by ta kvalita byla lepší.Takhle,pioneer je kvalitní značka a nechá si zaplatit logo,daj se sehnat v té cenové kategorii i lepší repra jiného výrobce,ale předních vrat bys musel koupit ještě ony zmiňované redukce pod repro (cca 200,- pár).Proto se ptám,zda chceš tuto variantu,je to takovej lepší základ od pioneeru,ta špička stojí jen do předních dveří 10tis,nebo jen výškáče stojí kolem 10tis.Tys říkal,že nejsi náročnej na hlasitost kolem auta,ale v autě chceš mít kvalitu čistého zvuku při poslechu.To zda budeš pak potřebovat nebo ne ten mini woofer ti předem neřeknu,pač každý má jiný ucho a jiné nároky a požadavky,jak se říká sto lidí,sto chutí,to samé je i u hudby....
zde ti ukážu třebas jinou variantu.... přední komponentní
http://www.ahifi.cz/reproduktory-dls-b6 ... s-produktu velice dostačující cesta
http://www.ahifi.cz/reproduktory-hifoni ... s-produktu pro více náročné posluchače a vysoká kvalita
zadek bych volil taky komponentní a ty výšky někam zabudoval do dveří!
http://www.ahifi.cz/reproduktory-hifoni ... s-produktu
http://www.ahifi.cz/reproduktory-dls-b5 ... s-produktu
s těmito komponentama si myslím,že budeš max spokojen a ten woofřík ani potřebovat nebudeš,maximálně pak do budoucna,kdyby jsi změnil styl hudby na takové to vyladění hlubších bassů....
tady ony zmiňované redukční kroužky pro opel
http://www.ahifi.cz/plast-adapter-pro-i ... s-produktu
nevím jak je to vzadu u 5dv,v 3dv neni potřeba kroužků a tipuju,že ani u 5dv....
Hellracer Štráda

Odpovědět