VODA V KUFRI

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
Chavron

VODA V KUFRI

Příspěvek od Chavron » 23 čer 2008, 15:33

Caute astraci, vyskytol sa dalsi problem s Astrou. Po prudkych dazdoch cca 2- 3 tyzdne dozadu som nasiel dost vody v kufri. Mam caravan a neviem kadial to moze tiect. Nasiel som to na podlahe nalavo od rezervy a bolo tam toho hodne. Mal niekto tento problem. Ide to od okna alebo od kolesa? boky su suche, mokra je zvacsa len podlaha.

Reklama

Strapo

Příspěvek od Strapo » 03 črc 2008, 22:31

Podlaha je mokrá len pod rezervou??? Len v "kotly"???
Mám rád všetko na čom sa dá pridať plyn a volume.

Chavron

Příspěvek od Chavron » 04 črc 2008, 08:39

Praveze voda nie je pod rezervou, ale len nalavo od nej na podlahe kufra, hned pred kapsou na lekarnicku a trojuholnik. az do rezervy sa voda nedostane, tak typujem, ze to ide niekde z boku.

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 04 črc 2008, 09:45

Mně se dostávala voda do kufru přes svlečenou gumovou průchodku elektroinstalace vlevo vedle pantu a stékala po kabelech přes konektor až dolů do kufru. Zřejmě při dešti, jak stéká voda ze střechy, tak to nabere průvan do vnitřku auta. Po nasazení průchodky zpět se za pár otevření kufru opět vysunula - špatně drží v zářezu, gumová průchodka se musí zasunout a pootočit. :wink:
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

Strapo

Příspěvek od Strapo » 05 črc 2008, 20:12

jj ešte skontroluj celé tesnenie či neni poškodené ak nie tak ho očisti aj časť dverí kde tesnenie dosadá potom ho natri bielym krémom alebo mäkkou kriedou zatvor a otvor kufor a pozri či máš odtlačok po celom obvode

Ďalší problém býva, keď narazíš a trochu ohneš flanš-plech na ktorý sa nasadzuje tesnenie hlavne v rádiuse tam pomôže zhodiť cele tesnenie a striekačkou natlačiť do kanála tesnenia dichtmasu čiže tesniacu hmotu...ten kanál ktorý sa na ten "plech natláča...

alebo ju celú zavar :lol: ...
Mám rád všetko na čom sa dá pridať plyn a volume.

kuchi

Re: VODA V KUFRI

Příspěvek od kuchi » 08 zář 2010, 13:46

Zdravím, v posledních dnech se mi objevuje taky voda v kufru. Nevím kudy tam teče, tu průchodku na kabely jsem prohlédl vyndal a vrátil zpět a troufl bych si říci, že tama voda neteče. Mokro tam mám pořád. Po každém dešti musím nechat usušit koberec z kufru. Mokrá mi příjde spíše levá část kufru, ale při větším dešti je mokro po celém kufru jediné suché místo zůstává na pravé straně rezervy z vrchu asi tak 10cm kousek.
Fandi, ale zůstaň člověkem! Sparta Praha olé!
Jezdi, ale zůstaň člověkem! Opel Astra olé!
kuchiho Astra G Obrázek

jirka_brno

Příspěvek od jirka_brno » 09 zář 2010, 08:18

Nerikam, ze to je tvuj pripad, ale do naseho fkoveho caravanu teklo strechou v miste ukotveni hagusu. Pry je tam nejake tesneni, ktere bylo zpuchrele.. Stacilo zalepit a uz nam do auta neprsi..

kuchi

Příspěvek od kuchi » 09 zář 2010, 12:42

Včera jsem večer rozebral celej tapac na levé straně a políval střechu vodou, nic jsem nenašel kudy by voda tekla, dnes zkusím druhou stranu. Ještě jsem zahejbal i s tou průchodkou, tak třeba to byla nakonec přeci jen ona.
Díky za radu, ještě na to mrknu!
kuchiho Astra G Obrázek

jimach

Příspěvek od jimach » 27 zář 2010, 20:53

Taky jsem si vsiml mokreho kufru na Astra G Caravan 1999. Vypada to, ze voda proteka kolem pruchodky na kabely k patym dverim. Kdyz jsem na strechu nalil vodu tak aby tekla ke kufru, tak voda tekla uvnitr po karoserii v mistech kabelu k zadnim svetlum a odtud nekdy i na koberecek kufru. Prechodka neni poskozena, jenom ma vetsi vuly nez ta prava. Nejaky tip co mam zkontrolovat, pripadne jak opravit? Diky moc.

APiK

Příspěvek od APiK » 28 zář 2010, 10:04

Těsnění kolem antény.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka

kuchi

Příspěvek od kuchi » 28 zář 2010, 10:10

U mě to nakonec byla přeci jen ta průchodka, teklo to tama skoro neviditelně. Párkrát jsem ji tam nasadil a otáčel s ní tak dlouho až jsem ji dostal asi do, pro mě, správné polohy.

Teď jsem to šel zkontrolovat a jak dva dny prší, tak tam mám vody, že bych se mohl koupat :oops:
kuchiho Astra G Obrázek

Vacuum

Příspěvek od Vacuum » 28 zář 2010, 11:13

Kup si těsnění které se vejde do toho osazení v husím krku (z venku). Rozstřihni ho ať nemusíš sundávat kabeláž a sekunďákem slep zpět k sobě. Pak hovlož do toho osazení (výřezu) těsně nad místem kde průchodka dosedá na kastli. Funguje tam vlastně jako vymezení té vůle co za ty roky vznikla. To vše 4 krát na obě strany kufru. Levné a účinné řešení v případě že se jedná o tuto průchodku.
Astra G Caravan "100 EDITION" X16SZR

jimach

Příspěvek od jimach » 09 říj 2010, 19:58

Tak jsem poradne zatesnil pruchodku, ale muj problem to nevyresilo, pri dalsim testovani jsem zjistil, ze tam tam voda protika kolem liziny na strese. Vsiml jsem si ze u liziny je jako by praskly lak, muze to mit spolu souvislost? A posledni vec, dival jsem se kam ta zatekla voda odteka a vypadato, ze se zachytava dole v dutine pod zadnim svetlem na strane spolujezdce a odkud nemuze odtekat a mozna to dole uz i rezne :(
Přílohy
Dolni polovina dutiny kam zateka.
Dolni polovina dutiny kam zateka.
Horni polovina dutiny kam zateka.
Horni polovina dutiny kam zateka.
Prasklina v laku nad pruchodkou
Prasklina v laku nad pruchodkou

Odpovědět