biopalivo Ethanol E85
- Reklama
Re: biopalivo Ethanol E85
Ano taky jsem zpozoroval špatný starty a to při koncentraci 3:1, holt to už je na drobka asi moc, takže příští tankování bude 2:1. Taky jsem spozoroval vušší spotřebu (ale zato spíš může ten náš slavnej EGR )
Jinak samozřejmě že jsem po prvním tankováňi pocítil takovou tu živost motoru, ale koně ti to asi nepřidá, a z vlastní zkušenosti vím, že je sakra velkej rozdíl od kterýho dodavatele to éčko tankuješ.
Jinak samozřejmě že jsem po prvním tankováňi pocítil takovou tu živost motoru, ale koně ti to asi nepřidá, a z vlastní zkušenosti vím, že je sakra velkej rozdíl od kterýho dodavatele to éčko tankuješ.
Mobil : 602318645
byl to čistý biolíh, jinak při poměru 3:1 žádný problém, ale bylo to v srpnu-tepleji.
no a nově nabitá baterka muže po cca 10 startech na nabíječku, má 12,3V
no a nově nabitá baterka muže po cca 10 startech na nabíječku, má 12,3V
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
Dnes opět natankováno na KM Prona 15L N95 + 31L E85 a výsledná cena za litr je 26,40,- Kč A JEDE TO JAK DRAK
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
ale že tu čtu Defe,že jsou problemy se startem.....já tedy tuk tuk...neměl problém ani jednou, ba naopak......
Radime nojo ale to bylo v poměru 3:1 a bylo ráno docela chladno
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
ale ta vůně když nastartuješ....to je aspon inhalace...jak v palírně...
Dnes jsem ještě prolízal různé stránky o EE85 a dočetl jsem se, že se E85 používá jako aditivum do N95 - tak jsem z toho byl zmaten - ale prý musí být vyrobené z pšenice..
Ono už vlastně v N95 je 15% E85
Dnes jsem ještě prolízal různé stránky o EE85 a dočetl jsem se, že se E85 používá jako aditivum do N95 - tak jsem z toho byl zmaten - ale prý musí být vyrobené z pšenice..
Ono už vlastně v N95 je 15% E85
Tak uz to maji i ve Vel Mezu takze az bude astra zpet jdu to zkusit, stejne mam sucho Nebudu riskovat a dam to 2:1.
- Luboš X17DTL
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Dneska jsem to chtel vzit, ale rano jsem skrabal, jak je to s tim startovanim? Do kolik °C cca se s tim da nastartovat nebo neda? Rekneme kdyz vezmu 1:1 ?
ráno 0°C start napoprvé.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
nyní Civic
nyní Civic
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
-
- Kontaktovat uživatele:
Chtěl bych se s váma taky podělit o své zkušenosti s tímto palivem, protože čím víc lidí o tom napíše, tím to nakonec bude zajímavější čtení.
Ve čtvrtek sem zajel na EuroOil a natankoval v poměru 1:1 (jet na čistý biolíh jsem si netroufnul, všude doporučujou ředění 1:1). Když jsem se ptal čerpadlářky kdo je výrobcem, řekla že neví a že to asi ani nejde zjistit, protože to berou od Čepro a.s. Blbý je, že pokud chci platit kartou, tak musím natankovat E85 - zaplatit - natankovat N95 - zaplatit - nejde to platit najednou
Pak sem se vydal na cca 70km testovací jízdu a musím říct, že pokud pominu "placebo efekt", tak sem žádný zvýšení (ani snižení) výkonu nezaznamenal. A to ani v nižších otáčkách (kolem 2000), ani ve vyšších (nad 5000). Prostě u mě je změna ve výkonu 0. Jediné čeho jsem si všiml je malinké snížení volnoběžných otáček (tipuju to tak na 750 ot/min, když předtím jsem měl tak 850-900ot/min).
Další co mě zajímalo byly studené starty. Byl bych přísahal, že v pátek motor potřeboval o jedno otočení více, proto jsem byl napnutý, jak nastartuje dneska, když byl +1°C. Motor chytl jak fík, řekl bych že lépe než v pátek.
Poslední věc - spotřeba. Za 2 jízdy do práce a z práce mám přesně o 1L větší spotřebu (dle MID) než je moje dlouhodobá průměrná spotřeba (z čehož je 90% jízda do práce a z práce).
Takže když to shrnu, subjektivně musím říct, že sem nezaznamel moc rozdíl v tom, jestli jedu na čistý N95 (do dobře, né tak úplně čistý ) nebo jestli mám v nádrži 1:1 biolíh s naturalem. A ještě pokud by někoho zajímaly ceny, tak tady v ČB na EuroOilu maj E85 za 23,90 a N95 za 30,30kč, čili 6,40kč rozdíl.
Ve čtvrtek sem zajel na EuroOil a natankoval v poměru 1:1 (jet na čistý biolíh jsem si netroufnul, všude doporučujou ředění 1:1). Když jsem se ptal čerpadlářky kdo je výrobcem, řekla že neví a že to asi ani nejde zjistit, protože to berou od Čepro a.s. Blbý je, že pokud chci platit kartou, tak musím natankovat E85 - zaplatit - natankovat N95 - zaplatit - nejde to platit najednou
Pak sem se vydal na cca 70km testovací jízdu a musím říct, že pokud pominu "placebo efekt", tak sem žádný zvýšení (ani snižení) výkonu nezaznamenal. A to ani v nižších otáčkách (kolem 2000), ani ve vyšších (nad 5000). Prostě u mě je změna ve výkonu 0. Jediné čeho jsem si všiml je malinké snížení volnoběžných otáček (tipuju to tak na 750 ot/min, když předtím jsem měl tak 850-900ot/min).
Další co mě zajímalo byly studené starty. Byl bych přísahal, že v pátek motor potřeboval o jedno otočení více, proto jsem byl napnutý, jak nastartuje dneska, když byl +1°C. Motor chytl jak fík, řekl bych že lépe než v pátek.
Poslední věc - spotřeba. Za 2 jízdy do práce a z práce mám přesně o 1L větší spotřebu (dle MID) než je moje dlouhodobá průměrná spotřeba (z čehož je 90% jízda do práce a z práce).
Takže když to shrnu, subjektivně musím říct, že sem nezaznamel moc rozdíl v tom, jestli jedu na čistý N95 (do dobře, né tak úplně čistý ) nebo jestli mám v nádrži 1:1 biolíh s naturalem. A ještě pokud by někoho zajímaly ceny, tak tady v ČB na EuroOilu maj E85 za 23,90 a N95 za 30,30kč, čili 6,40kč rozdíl.
Astra G 1.6 16V / Z16XE / r. 2000, nádherná modrá
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
no co se potvrdilo, tak je tvrzení Luboše , není Ečko jako éčko. Převážně tankuji E85 v Boskovicích přímo u výrobce Pentaco! prý je od této fy nejkvalitnější a mohu řici, že na tom něco bude..... jelikož na této ČS mají předraženy N95 - 32,50,- Kč tak jsem zkusil tankovat na AVANTI nebo jak se to jmenuje - ve znaku kůň, a opět nesklamali ve kvalitě PHM
Auto začalo být hodně líné...a spotřeba se zvýšila o dost místo 6.5 tak to bralo skoro 8l/100 km...tak ted už tankuji jenom u Pentaca...a spotřeba i výkon je zpět!
a co stále tvrdím a chválím, tak jsou starty za studena zatím při 0,5 st.C úplně super...žádné vysoké houpající otáčky, a smrdící PHM, na první brnknutí a jedu - Od doby co tankuji E85 mi to neudělalo ani jednou!!!!!!!!poměr je nějak 1.5 : 1 (E85/N95).
Auto začalo být hodně líné...a spotřeba se zvýšila o dost místo 6.5 tak to bralo skoro 8l/100 km...tak ted už tankuji jenom u Pentaca...a spotřeba i výkon je zpět!
a co stále tvrdím a chválím, tak jsou starty za studena zatím při 0,5 st.C úplně super...žádné vysoké houpající otáčky, a smrdící PHM, na první brnknutí a jedu - Od doby co tankuji E85 mi to neudělalo ani jednou!!!!!!!!poměr je nějak 1.5 : 1 (E85/N95).