Klimatizace - nejde
Re: Klimatizace - nejde
Ahoj, rád bych se podělil o své zkušenosti.
Auto jsem koupil loni v unoru a nemel jsem potrebu resit klimatizaci. Letos jedeme na dovcu a chtel jsem (v zavislosti na horkem pocasi) a tak jsem se rozhodl sehnat plneni.
Klimosku naplnit nesla, protoze nesepnul kompresor (podle plnice vadna civka na kompresoru). Tak jsem dlouho hledal servis, kde by to vymenili a nasel jsem ho.
Po zkouknuti bylo zjisteno, ze neni vadna jenom civka ale taky řídící jednotka
Jednotku jsem sehnal na Aukro za 470 Kč s poštovným a namontoval do auta (auto ji přijalo) - takže jsem doufal OK.
Po odvezení auto do servisu mi dnes byla vyměněna cívka. A teď docela důležitá věc PRÝ JE TO NORMÁLNÍ, ŽE TY CÍVKY TAKHLE ODCHÁZEJÍ (PRÝ TAK 20 ROČNĚ PRODAJÍ)... a také že současně berou s sebou řídící jednotku... moje měla uplny zkrat
takže cívka byla vyměněna ale klimoška se stále nerozběhala - přes kontrolku zapnutí. takže jsme došli k závěru že i nová jednotka je NG.
Takže jsem si auto vyzvednul a odjel a ještě jsem zkusil klimošku pustit před PP od Davida a co se nestalo - kompresor se rozjel a vše začalo fungovat
Třeba tohle někomu pomůže ke zjištění vady u jeho klimatizace.
Auto jsem koupil loni v unoru a nemel jsem potrebu resit klimatizaci. Letos jedeme na dovcu a chtel jsem (v zavislosti na horkem pocasi) a tak jsem se rozhodl sehnat plneni.
Klimosku naplnit nesla, protoze nesepnul kompresor (podle plnice vadna civka na kompresoru). Tak jsem dlouho hledal servis, kde by to vymenili a nasel jsem ho.
Po zkouknuti bylo zjisteno, ze neni vadna jenom civka ale taky řídící jednotka
Jednotku jsem sehnal na Aukro za 470 Kč s poštovným a namontoval do auta (auto ji přijalo) - takže jsem doufal OK.
Po odvezení auto do servisu mi dnes byla vyměněna cívka. A teď docela důležitá věc PRÝ JE TO NORMÁLNÍ, ŽE TY CÍVKY TAKHLE ODCHÁZEJÍ (PRÝ TAK 20 ROČNĚ PRODAJÍ)... a také že současně berou s sebou řídící jednotku... moje měla uplny zkrat
takže cívka byla vyměněna ale klimoška se stále nerozběhala - přes kontrolku zapnutí. takže jsme došli k závěru že i nová jednotka je NG.
Takže jsem si auto vyzvednul a odjel a ještě jsem zkusil klimošku pustit před PP od Davida a co se nestalo - kompresor se rozjel a vše začalo fungovat
Třeba tohle někomu pomůže ke zjištění vady u jeho klimatizace.
- Reklama
Zdarec, co to je za servis, kde ti to dali dokupy? Myslím hlavně tu výměnu cívky. Kolik stojí cívka a kolik její výměna? A kde jsi sehnal cívku? Díky
- zmrzlina
- Kontaktovat uživatele:
Ta naše klimatizace mě nepřestane udivovat. Posledních 14 dní nefungovala a my se smažili jak v pekle a dneska sem ji zkusmo zapla a ona se rozjela jakoby nic. Mrcha jedna. Myslíte, že tam může být chyba někde v drátě? (cívka je tam kompletně nová a klima byla plněná v září; únik evidentně není náš problém).
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
ZAFIRA B 1,9, CDTI, 74 kw, Z19DT
"Není důležité, kolik mám centimetrů, ale kolik mám energie."
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
předpokládám,že když nešla,nebylo ani slyšet,že jde,tzn. netočil se kompresor.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
- zmrzlina
- Kontaktovat uživatele:
Já to nepoznám vůbec jestli se něco točí nebo netočí. Prostě nešla. Vím, že když mi RomanK měnil cívku tak to fungovalo asi 2 dny a pak ne,tak sem za ním jela a jen tam hnul nějakým drátem a frčelo to. Asi bude potřeba vyměnit ty dráty, nebo nevím
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
servis jsem měl cca 20 km od Plzně. Cívka stála cca 2000 Kč...
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
A jejda,to by měl tedy někdo zkušený projít elektriku ke kompresoru
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
pokud máš špatnou cívku, tak se to ti neroztočí a pokud ji máš opravdu špatnou - to ty nové jsou prej pošpikované elektrikou, tak ti možná vzalo i ŘJ...
Konektor u ŘJ chlazení - RomanK nebo Denny, nebo i další zkušení - vycházím z lokalit kde se pohybuješ.zmrzlina píše:Já to nepoznám vůbec jestli se něco točí nebo netočí. Prostě nešla. Vím, že když mi RomanK měnil cívku tak to fungovalo asi 2 dny a pak ne,tak sem za ním jela a jen tam hnul nějakým drátem a frčelo to. Asi bude potřeba vyměnit ty dráty, nebo nevím
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Tak i já hledám zkušeného člena na výměnu cívky Nejlépe okolí Prahy, případně o víkendu Třebíč nebo Jihlava. Najde se někdo? A za kolik?APiK píše:Konektor u ŘJ chlazení - RomanK nebo Denny, nebo i další zkušení - vycházím z lokalit kde se pohybuješ.zmrzlina píše:Já to nepoznám vůbec jestli se něco točí nebo netočí. Prostě nešla. Vím, že když mi RomanK měnil cívku tak to fungovalo asi 2 dny a pak ne,tak sem za ním jela a jen tam hnul nějakým drátem a frčelo to. Asi bude potřeba vyměnit ty dráty, nebo nevím
- green
- Kontaktovat uživatele:
Džus, tak se přidám taky, cestou k slovenským bratom mi kousek od čáry klekla klima + ovladače topení, v podst. vše od rádia dolů. Zkouknul jsem pojistky, vše ok, nicméně nejel ani ventilátor, prostě mrtvo. Druhej den po nastartování vše OK, klima klimuje, ventilátory ventilátorují, stěrače stírají.
...asi je těm našim veteránům taky horko a nechcou makat
...asi je těm našim veteránům taky horko a nechcou makat
"je lepší ztratit na silnici vteřinu, než ve vteřině život"
Opel Astra G, caravan, 1,6 16V, 74kW, 1998
na důchod: (o\_/o)
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 4032#84032
Opel Astra G, caravan, 1,6 16V, 74kW, 1998
na důchod: (o\_/o)
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 4032#84032
Zůstal Ti viset klíček po startování blíže poleze start než je zdrávo. Stačilo klíček jemně vrátit. Zřejmě by to chtělo promazat spínačku.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Pánové,
nějaký tip na servis v Ově, kde mi klimu natlakujou a popřípadě zjistí netěsnost ?
Díky
nějaký tip na servis v Ově, kde mi klimu natlakujou a popřípadě zjistí netěsnost ?
Díky
Opel Astra G 1.6 16V X16XEL sportovní vložka K&N, sportovní výfuk Ulter Sport, pružiny Weitec -35/20
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4398
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4398
Taky mně potkalo to štěstí, že mi klekla klima. Kamarád servisák to rozebral, a oznámil mi, že je v háji elektromagnetická cívka. A další kolega taky suše oznámil, že se to kazí všem autům. Prý souvislost s přesolenýma cestama v čr...Ale potíž je prý v tom, že ji nenabízejí jako náhradní díl, ale jen jako komplet i s kompresorem. Je tedy, nebo není k sehnání? Mám Astru kombi 98.
prodava se i samostatna elekrt.civka stoji kolem 2000kc
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013