Kabely v průchodkách - kontrola, oprava
Re: Kabely v průchodkách - kontrola, oprava
No já ji chtěl právě sundat úplně celou pryč z těch kabelů ... protože ty kabely jsou prodřený tak v půlce a tak hodně prostě ta guma nejde zmáčknout, abych se k nim dostal...
Astra G 1.7 DTI, 2003
- Reklama
- vasekpetr1
Jestli se nepletu, tak u levé zadní lampy je konektor pro tento svazek. Možná kdybys ho rozpojil a zkusil zatáhnout v průchodce s gumou ven, tak k těm lankům budeš mít lepší přístup. Ale je taky možné, že je ten svazek ještě ve sloupku uchycený stahovačkami k plechu a pak bys ten svazek asi nevytáhl. U toho konektoru u levé lucerny je pod šroubem i uchycená kostra tohoto svazku.
A hnědý vodič je na celém autě kostra - pokud je celý hnědý.
A hnědý vodič je na celém autě kostra - pokud je celý hnědý.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
tak jsem se k těm drátům jakž takž dostal a oizoloval je... statistika hrůzná nebudu psát, kolik kabelů byla načatých, ale napíšu že jsem neizoloval pouhé dva dráty Každopádně světlo v kufru už svííííítíííí
Astra G 1.7 DTI, 2003
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja jen jestli muzu prihodit sve zkusenosti. Tak kdyz jsem se dival na draty v pruchodkach, tak vypadaly jakz takz. Ale jak jsem to rozkonektoroval, tak to byl dobry pruser. Nakones jsem se na*ral a vymenil vsechny draty. Jinak pro ukazku foto ridicovych dveri (ale tam nastestin nic nebylo a vetsinou snad ani nebyva)
Herry: přední dveře nedělají problémy, svazek je tam dostatečně dlouhý, to jsi sám viděl, takže není v takovém ohybu jako u zadních dveří, nebo 3/5 dveří, kde je ohyb krátký a proto dochází časem ke zlomu.
END
-
- Kontaktovat uživatele:
Jj, to jsem psal, ze predek byva OK, ale ze zadni casti nemam fotky, jak to mam rozkonektorovane.
-
- Kontaktovat uživatele:
I předek bývá předřený... Schumak by mohl povídat, dělal jsem mu kabely od begu, právě v řidičových dveřích.. oba byly cvaknuté..
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Mno tak to mám taky. Prasklý dva drátky a asi tři odizolovaný.. Dnes jsem si řekl že je spájím, jenže jsou tak krátký že se k sobě sotva dostanou. Asi to budu muset rozebrat nějak víc
Opel Meriva A 1,4 16v Twinport
ex autíčko: Mazlik = Opel Astra G Caravan 1,8 16v Comfort
Tak hotovo opraveno, spájeno a zaizolováno. Tak doufám, že to tak chvíli zůstane
Dnes se mi stalo něco co už tu někdo psal. Měl jsem pujčenou astru od známého a když jsem dojel na benzínku, vypnul motor a vytáhl klíč ze zapalování tak jsem přišel na to že si auto spokojeně brumlá dál Chvíli jsem nechápal ale pak jsem si vzpomněl na tento topic a po natankování jsem otevřel a zavřel kufr a vše bylo jak má být. Doma jsem potom koukl do průchodky a samozřejmě většina drátků byla odizolována a dva přetržený. Ale ten šok když jsem zjistil že mám klíč v ruce a auto vrčí dál byl docela velkej
Tak dneska jsem chtěl zkontrolovat průchodky kabelů zadní dveří. No rval se s tím asi půl hodiny a nemohl jsem to dostat ven....
Jaký je fígl na vyndání toho plastu co drží průchodku ve dveřích?
Díky za pomoc
Jaký je fígl na vyndání toho plastu co drží průchodku ve dveřích?
Díky za pomoc
Astra G 1.7 DTI, 2003
poodhrň tu gumu a uvidíš v tom kulatým otvoru ve dveřích zářez a do něj musíš dostat výběžek na tom plastu. měl by být i označen na té gumě šipkou
= pootočiť plastPetras píše:... zářez a do něj musíš dostat výběžek na tom plastu...
Tak jsem dnes taky zjistil, že mám načle dráty pátých dveří u mé astry a hned 4 dráty s toho oba tlusté dráty černý a hnědý tak zase mám o zábavu postaráno
OPEL ASTRA G 1.6 8V 55KW 1998 www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?p=84011#84011