da sa ta lambda nahradit odporom ?Arwy píše:Lambda za katom má ukazovať trvalo Lean, čiže chudá. Hodnota na výstupe by sa mala veľmi pomaly meniť od 30 do 950 mV.madalv píše:takze opetovná chyba P0420 a kamarad s diagnostikou zjistil, ze druha lambda porad ukazuje chuda smes, takze asi v pr... katalyzator...
P0420 - Nízká účinnost katalyzatoru
Re: P0420 - Nízká účinnost katalyzatoru
Mondeo 98 1.8, Vectra 97 x16xel, x20xev, Tempra 96.
mail jurajlanyi(zav-inac)gmail bodka com
mail jurajlanyi(zav-inac)gmail bodka com
- Reklama
ahoj, tak jsem byl dneska na emisich a najednou jsem usetril za novej kat - emise naprosto v poradku, ba lepsi nez v emisnim listku...
nevite v cem byl mohl byt problem, kdyz mi to ukazuje tu nizkou ucinnost katalyzatoru, kdyz podle emisi je v poradku...
nevite v cem byl mohl byt problem, kdyz mi to ukazuje tu nizkou ucinnost katalyzatoru, kdyz podle emisi je v poradku...
Já měl taky emise každé měření lepší a lepší, až se ten diravý výfuk fakt rozsypal
ale dokud se to nevysype, tak to asi resit nemusim, ze?
- oFF
- Bydliště: Ivanka pri Dunaji - Metropola (mame metro hned vedla pola)
- Kontaktovat uživatele:
Caute,
mne sa rozsvietila kontrolka motoru, podla diagnostiky je to druha lambda (za katalyzatorom). Ked pozeram na live data tak prva lambda sa pohybuje od 0-900mV a druha stoji na 451mV. Podla toho co som sa docital je spravne, spravanie sa. Ked stojim na volnobehu citim zatrasenie auta mierne a otacky malicko stupnu. A ked stojim pri vyfuku pocas nastartovaneho auta tak to ako keby tak narazovo vyfukuje ako keby to bolo zapchate. Ked startujem auto ked je chladnejsie tak mi skape hned po nastartovani ked nepridam plyn, ked pridam je to OK. Za tepla alebo pocas dna pri teplotach okolo 10-x stupnov ziadny problem.
Vycistit klapku pri elektronickom plyne je teda mozne aj mechanicky handrou a sprejom?
Viete mi odporucit co este mam poskusat? Alebo rovno kupit lambdu?
Motor Z20LET
Dikes
mne sa rozsvietila kontrolka motoru, podla diagnostiky je to druha lambda (za katalyzatorom). Ked pozeram na live data tak prva lambda sa pohybuje od 0-900mV a druha stoji na 451mV. Podla toho co som sa docital je spravne, spravanie sa. Ked stojim na volnobehu citim zatrasenie auta mierne a otacky malicko stupnu. A ked stojim pri vyfuku pocas nastartovaneho auta tak to ako keby tak narazovo vyfukuje ako keby to bolo zapchate. Ked startujem auto ked je chladnejsie tak mi skape hned po nastartovani ked nepridam plyn, ked pridam je to OK. Za tepla alebo pocas dna pri teplotach okolo 10-x stupnov ziadny problem.
Vycistit klapku pri elektronickom plyne je teda mozne aj mechanicky handrou a sprejom?
Viete mi odporucit co este mam poskusat? Alebo rovno kupit lambdu?
Motor Z20LET
Dikes
- oFF
- Bydliště: Ivanka pri Dunaji - Metropola (mame metro hned vedla pola)
- Kontaktovat uživatele:
Nikto nic?
ahoj, tak tento problém už je skoro vyřešen...
jak to vypadalo, tak KAT byl skutečně v háji, takže renovace a vymena zadni lambdy. Predni vzhledem ke staří je také skoro špatná, ale ještě se drží, takže čeká také rychlá výměna.
Všem doporučuji, že jestliže máte podobné symptomy a svítící kontrolku, tak to řeště za včasu!!!
jak to vypadalo, tak KAT byl skutečně v háji, takže renovace a vymena zadni lambdy. Predni vzhledem ke staří je také skoro špatná, ale ještě se drží, takže čeká také rychlá výměna.
Všem doporučuji, že jestliže máte podobné symptomy a svítící kontrolku, tak to řeště za včasu!!!