Historka s CZ/SK poštou,máte taky nějakou???!
Re: Historka s CZ/SK poštou,máte taky nějakou???!
Přidávám další zážitek...
Dnes došla doporučená zásilka zákonitým zástupcům mých dětí. Super, jdu na poštu, ale podle občanky nejsem zástupce, protože příjmení a adresa zřejmě nestačí. Napadlo mě si s sebou naštěstí vzít pas, kde mám obě děti zapsané, takže nakonec nebyl problém. Na celé záležitosti mě ale zaráží:
1) Doručovatelka dá téměř cokoliv téměř komukoliv, klidně i úchylnému sousedovi od naproti. Když si ale jdu vyzvednout zásilku pro své vlastní děti, dělají cavyky s prohlášením že jsem otec. Za otce se přitom může prohlásit u nich ale taky kdokoliv, kdo bude mít mou občanku.
2) Na přepážce se mě ptá kolik je dceři let i přes to, že tam je jasně napsán její rok narození (OK mohla to přehlédnout) kvůli tomu, jestli se umí podepsat. Příště naučím dvouletou dceru tři křížky a pošlu ji na poštu samotnou. To budou čumět. Anebo si nechám od dcery pokřížkovat plnou moc a nechám ji úředně ověřit. Ať žije česká pošta!
Dnes došla doporučená zásilka zákonitým zástupcům mých dětí. Super, jdu na poštu, ale podle občanky nejsem zástupce, protože příjmení a adresa zřejmě nestačí. Napadlo mě si s sebou naštěstí vzít pas, kde mám obě děti zapsané, takže nakonec nebyl problém. Na celé záležitosti mě ale zaráží:
1) Doručovatelka dá téměř cokoliv téměř komukoliv, klidně i úchylnému sousedovi od naproti. Když si ale jdu vyzvednout zásilku pro své vlastní děti, dělají cavyky s prohlášením že jsem otec. Za otce se přitom může prohlásit u nich ale taky kdokoliv, kdo bude mít mou občanku.
2) Na přepážce se mě ptá kolik je dceři let i přes to, že tam je jasně napsán její rok narození (OK mohla to přehlédnout) kvůli tomu, jestli se umí podepsat. Příště naučím dvouletou dceru tři křížky a pošlu ji na poštu samotnou. To budou čumět. Anebo si nechám od dcery pokřížkovat plnou moc a nechám ji úředně ověřit. Ať žije česká pošta!
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
- Reklama
Tak stejný zážitek mám taky, děti mám OP zapsané, ale i tak jsem dostal za ušiska proč to odesílatel posílá na děti a ne na mě.
Ž.erik: no přesně, jako bych mohl za to, že zdravotní pojišťovna posílá dětem přístupový kódy o který si je nikdo navíc neprosil.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka

BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Ale v práci si sa s tým asi nepriznal...

S poštou někdy v pohodě někdy hrůza. Hranatý balík dodržuji vždy a vždy balík vycpu vevnitř aby se to vevnitř nehýbalo. A když to jde narvat do obálky tak se snažím do obálky. Protože doporučené psaní je levnější než doporučený balík byť je obálka těžší. Taky už po mně na přepážce řvala jaktože to nemám omotanéí motouzem přitom balík měl tak 2kg a pár větších balíků nedávno předtím mi jinde vzali neomotané bez řečí. Jinak když posílám tak krabici zabalím do papíru a pak izolepu izolepu a zase izolepu. Když zásilka přesahuje hodnotu 500,- Tak ji pojišťuji na 5000,- protože to je za stejnou cenu jako hodnota 501,-. A když to mám do ceny 500,- tak cenu neuvádím a pošlu doporučeně, protože to je automaticky pojištěno na 500,-. A cenu neuvádím, protože jednou mi na poště tvrdila že musím cenu uvést v každém případě když vypisuji podací lístek a je to balík já to udělal napsal tuším 300,- a ono to bylo nějak dražší než jsem byl zvyklý a tak jsem koukl do ceníku a šup: Doporučený balík bez udané ceny (automaticky pojištěno na 500,- je levnější než Cenný balík s udanou cenou byť nižší než 500,-. Takže se vždycky přřipravím předem a na přepážce trvám na svém co si dopředu v ceníku pošty zjistím.
Vzorový příklad. 2 Balíky 1. do 0,5kg a cena do 500,- a 2. do 2kg cena do 500,.
a) Když se mi to podaří dostat do obálky a neuvedu cenu jen vypíšu podací lístek tak balík 1 bude doporučená zásilka: cena 37,- 2. balík se vetšinou v takové váze do obálky nevměstná ale dá se ještě použít krabice s max. rozměry 50 x 35 x 5 cm tak cena 49,- a v obou případech pošta vyplatí při ztrátě 500,-
b) Bude to ve krabici jako balík neuvedu cenu tak 1 balík 49,- 2. balík 54,- a pošta vyplatí při ztrátě 500,-
c) uvedu cenu 300,- a bude to v krabici tak cena bude u obou balíků 58,- a pošta vyplatí 300,-
Když bude cena vyšší než 500,- tak to pošlu jako cenný balík (při váze do 2kg) a uvedu cenu 5000,- tak zaplatím 63,- a pošta vyplatí při ztrátě 5000,-. Kdybych napsal cenu 501,- zaplatím stejně a pošta vyplatí jen 501,-
Jednou se mi stalo že zásilka v hodnotě cca 300,- mi nepřišla byla poslána doporučeně tak odesilateli pošta vyplatila 500,- on mi to poslal znovu takže vydělal 200,-. Párkrát jsem byl doma a ve schránce lístek nezastižen a dokonce se i tuším 3x stalo že jsem lístek měl ve schránce ale lístek byl vypsaný den nebo dva dny předtím a když jsem se na poště ptal jak je to možné tak říkali že když rozvoz nestíhá tak si po směně vypíše lístky balíky už nechají na poště a pak jen další den rozhodí ty lístky do schránek. A jednou jsem měl ve schránce až druhou upomínku a první lístek ani první upomínka určitě před tím ve schránce nebyla. Prostě bordel. Jo a pokud hrozí poškození tak označuji křehké protože mi říkali že když to není označeno tak to musí přežít volný pád z dopravníku i z celkem vysoké výšky. Pokud to označeno je tak to na dopravní pás nejde. Sice beztak na to na poště kašlou a mrskají s tím jak se jim zachce ale pokud by se to poškodilo vevnitř aniž by byl poškozený obal tak za to ručí. Kdežto když se to poškodí a nebude viditelně poškozený obal tak mám smůlu. To se mi stalo když mi chlapík posílal dalekohled tak i když jsem ho žádal ať to označí jako křehké tak to neudělal a hnul se v dalekohledu hranol a já ho musel nechat opravit. Protože balík viditelně poškozen nebyl tak pošta hradit škodu nechtěla. Sice mi na to odesilatel nakonec dal ale dalekohled jsem mohl používat s velkým zpožděním. Uff to byl sloh ale snad to někomu při posílání zásilek pomůže.
Vzorový příklad. 2 Balíky 1. do 0,5kg a cena do 500,- a 2. do 2kg cena do 500,.
a) Když se mi to podaří dostat do obálky a neuvedu cenu jen vypíšu podací lístek tak balík 1 bude doporučená zásilka: cena 37,- 2. balík se vetšinou v takové váze do obálky nevměstná ale dá se ještě použít krabice s max. rozměry 50 x 35 x 5 cm tak cena 49,- a v obou případech pošta vyplatí při ztrátě 500,-
b) Bude to ve krabici jako balík neuvedu cenu tak 1 balík 49,- 2. balík 54,- a pošta vyplatí při ztrátě 500,-
c) uvedu cenu 300,- a bude to v krabici tak cena bude u obou balíků 58,- a pošta vyplatí 300,-
Když bude cena vyšší než 500,- tak to pošlu jako cenný balík (při váze do 2kg) a uvedu cenu 5000,- tak zaplatím 63,- a pošta vyplatí při ztrátě 5000,-. Kdybych napsal cenu 501,- zaplatím stejně a pošta vyplatí jen 501,-
Jednou se mi stalo že zásilka v hodnotě cca 300,- mi nepřišla byla poslána doporučeně tak odesilateli pošta vyplatila 500,- on mi to poslal znovu takže vydělal 200,-. Párkrát jsem byl doma a ve schránce lístek nezastižen a dokonce se i tuším 3x stalo že jsem lístek měl ve schránce ale lístek byl vypsaný den nebo dva dny předtím a když jsem se na poště ptal jak je to možné tak říkali že když rozvoz nestíhá tak si po směně vypíše lístky balíky už nechají na poště a pak jen další den rozhodí ty lístky do schránek. A jednou jsem měl ve schránce až druhou upomínku a první lístek ani první upomínka určitě před tím ve schránce nebyla. Prostě bordel. Jo a pokud hrozí poškození tak označuji křehké protože mi říkali že když to není označeno tak to musí přežít volný pád z dopravníku i z celkem vysoké výšky. Pokud to označeno je tak to na dopravní pás nejde. Sice beztak na to na poště kašlou a mrskají s tím jak se jim zachce ale pokud by se to poškodilo vevnitř aniž by byl poškozený obal tak za to ručí. Kdežto když se to poškodí a nebude viditelně poškozený obal tak mám smůlu. To se mi stalo když mi chlapík posílal dalekohled tak i když jsem ho žádal ať to označí jako křehké tak to neudělal a hnul se v dalekohledu hranol a já ho musel nechat opravit. Protože balík viditelně poškozen nebyl tak pošta hradit škodu nechtěla. Sice mi na to odesilatel nakonec dal ale dalekohled jsem mohl používat s velkým zpožděním. Uff to byl sloh ale snad to někomu při posílání zásilek pomůže.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
- peter13675
posiela z vas niekto postou pneu ?
zaujima ma ci vam uctuju priplatok za NESKLADNE I 80.-Kc ?
v Hostiviciach podla pracovniciek posty a veducej je to jasne + 80.-Kc a hotovo
ale za boha nevedia povedat preco
podla nich je to neskladne a hotovo asi iba preto ze to nema tvar kvadru alebo krychle
samozrejme tych 80.-Kc uctovat nemaju ale uctuju !
je to skoda preto ze som bol na tej poste stale spokojny ale v tom ma dostali uplne
zaujima ma ci vam uctuju priplatok za NESKLADNE I 80.-Kc ?
v Hostiviciach podla pracovniciek posty a veducej je to jasne + 80.-Kc a hotovo
ale za boha nevedia povedat preco
podla nich je to neskladne a hotovo asi iba preto ze to nema tvar kvadru alebo krychle
samozrejme tych 80.-Kc uctovat nemaju ale uctuju !
je to skoda preto ze som bol na tej poste stale spokojny ale v tom ma dostali uplne
Astra G Caravan 1.6 16V 74kW X16XEL r.v. 4/98 vlastny dovoz D (uz minulost)
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 12/03 vlastny dovoz D
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 5/03 vlastny dovoz D (uz minulost)
Astra G 5-dver. Hatchback 1.7 CDTI 59kW r.v. 12/04 kupena v CR
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 5/03 vlastny dovoz D (uz minulost)
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
peter: Já poměrně často... Do konce minulého roku tenhle polatek neexistoval. Od 1.1.2010 je poplatek za "neskladné", pokud to nemá pravoúhlý tvar. Takže + těch 80 Kč, jak píšeš.
Vyplatí se sehnat velký krabice a dávat to do nich nebo mam vytipovanou směnu, která na "skladný/neskladný" nehraje
Vyplatí se sehnat velký krabice a dávat to do nich nebo mam vytipovanou směnu, která na "skladný/neskladný" nehraje

Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
- peter13675
ziadne krabice zhanat nemusis, ten poplatok ti nemaju preco uctovat
ale chlapče....
Příplatky
80kč NSK1
290 NSK2
NSK 1
Balík, který nesplňuje podmínky pro NSK II, a současně
délka balíku přesahuje 150 cm; balík, který nemá pravoúhlý tvar, se posuzuje obdobně,
součet všech tří rozměrů balíku přesahuje 240 cm; balík, který nemá pravoúhlý tvar, se posuzuje obdobně, nebo
balík nemá tvar kvádru, krychle, kolmého hranolu, kolmého válce, kolmého jehlanu nebo kolmého kuželu, přičemž hmotnost je vyšší než 1 kg.
NSK 2
délka balíku přesahuje 210 cm a není větší než 240 cm; balík, který nemá pravoúhlý tvar, se posuzuje obdobně, nebo
součet všech tří rozměrů balíku přesahuje 270 cm a není větší než 300 cm; balík, který nemá pravoúhlý tvar, se posuzuje obdobně.
Příplatky
80kč NSK1
290 NSK2
NSK 1
Balík, který nesplňuje podmínky pro NSK II, a současně
délka balíku přesahuje 150 cm; balík, který nemá pravoúhlý tvar, se posuzuje obdobně,
součet všech tří rozměrů balíku přesahuje 240 cm; balík, který nemá pravoúhlý tvar, se posuzuje obdobně, nebo
balík nemá tvar kvádru, krychle, kolmého hranolu, kolmého válce, kolmého jehlanu nebo kolmého kuželu, přičemž hmotnost je vyšší než 1 kg.
NSK 2
délka balíku přesahuje 210 cm a není větší než 240 cm; balík, který nemá pravoúhlý tvar, se posuzuje obdobně, nebo
součet všech tří rozměrů balíku přesahuje 270 cm a není větší než 300 cm; balík, který nemá pravoúhlý tvar, se posuzuje obdobně.
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Manlík: Přesně... 

Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
- peter13675
manli2: ale chlapče.... tak to si nechaj pre seba ja som Peter
tie podmienky dobre poznam a stale tvrdim ze priplatok u pneu sa nema preco uctovat (teda ak neposielas pneu z traktora)
pozorne si ich precitaj ak si ich tak pekne napisal
tie podmienky dobre poznam a stale tvrdim ze priplatok u pneu sa nema preco uctovat (teda ak neposielas pneu z traktora)
pozorne si ich precitaj ak si ich tak pekne napisal
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A přijde ti, že pneu maj pravej úhel?
Kvádr, krychle, ale ani třeba jehlan to nebude...
Kvádr, krychle, ale ani třeba jehlan to nebude...
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
- Luboš X17DTL
A co je potom kolmý válec???
To je i gramodeska, nezáleží na poměru průměru k výšce.
Honzo, Honzo, kdypak jsi vyšel ze školy, co???

To je i gramodeska, nezáleží na poměru průměru k výšce.
Honzo, Honzo, kdypak jsi vyšel ze školy, co???

Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583