Pomoc s hifi i elektro atd...

Vše o zapojení repro, radia atd..
Odpovědět
Tommaister

Re: Pomoc s hifi i elektro atd...

Příspěvek od Tommaister » 03 bře 2010, 21:54

Štráda píše:ok,v poho a hodně úspěchu a spokojenosti.Jinak o pár přízpěvků víš jsem ti psal,at si nastavíš v rádiu db na 50,tak jsem se spletl a mělo to právě být na 50Hz-což je pásmo frekvence pro subwoofer,pač woofry umí a jsou stavěné,aby hrály ve frekvenčním pásmu cca od 5-500Hz (hertz),toto pásmo si určuje výrobce a uvádí ho v parametrech u technického popisu reproduktoru.V rádiu máš stejnak většinou přednastavené určité pásma,já mám 50,80 a 150Hz pro woofer a na 50Hz jsem zkoušením zjistil,že hraje nejlíp a pěkně čisté bassy.Já si mohu v rádiu ještě nastavit polaritu pro woofer(to znamená,že na linkovém výstupu z rádia si mohu přehazovat + a -,ale to ti nedoporučuju,protože některé woofry jsou stavěny,že buď membrána pulzuje směrem ven z koše a u některých naopak,takže u woofrů je důležité zapojit ho správně + z výstupu zesilovače na + svorku u woofru a stejně tak i -!U středových a výškových repro je to v celku jedno,ale je dobré to dodržovat ty polarity... :wink:
Tak set mi dneska dorazil domů a hned sem se pustil do práce a nyní už ho mam v autííí :D subáč sem čekal trošku menší ale to už je jedno :D ted bych měl pár konkrétnějších otázek.Zapojený bych to měl mít snad dobře ale na zesiku je přepínač X-OVER s těmito možnostmi nastavení: LPF, FLAT, HPF mam to daný myslím na LPF ale na FLAT to basuje líp ale hraje to aj hudbu tak sem to rači zas přepl na LPF...mam to tak dobře? Poté jsou tam regulátory LPF (30Hz až 250Hz), HPF40Hz až 3KHz), GRIN... LPF a HPF nwm k čemu je ?? :? ale GRIN mam danej na polovi :).
A co se týče radia tak pro subáč tam mam nastavení SUB který má rozpětí od -10 do 10 db ale když to ladim tak neni znát ASI rozdíl a pak tam mam to LPF (dolní propust pro subáč) a ta má rozpětí nastavení toto: 80Hz, 100Hz, 120Hz, 140Hz, 160Hz.Takže tam 50Hz neni... :( Údajně by tam měla být ještě funkce SUB/REAR ale tu v radiu at hledám jak hledám prostě nemám asi chyba tisku :D
Jinak zatím moc díky za rady :)

Reklama

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 05 bře 2010, 19:00

LPF-pouze bassy
HPF-středy a výšky
FLAT-celé frekvenční pásmo(tzv. od basů až po výšky)
ty to přepni na LPF-budou ti hrát jen bassy a nebudou ti do toho mlátit a hrát z woofru i výšky,a jak máš korekce na Hz,tak tam našteluj od oka těch 50-80Hz a to samé nastav i v rádiu.
Grin by mělo být volume,ještě tam bývá Gain a to stáhni,zapni rádio a nastav si na rádiu hlasitost,tak,jak nejvíc to posloucháš a dokud ti to stíhají repra v autě,pak přidávej ten Grin do té doby,dokud nezačne wooofer chrčet a nech to na nejefektivnější pozici,kdy woofer hlasitě bassuje a nechrčí,podle toho i šteluj ty db na rádiu.Já to taky takhle šteluju a je to nejlepší....nemusíš pak mít strach,že něco odpálíš atd....

já ted o víkendu budu mít na zkoušku rádio Alpine s dvd a monitorem+changer na 5cd s MP3+aktivní woofer,tak uvidím,jak se mi to bude líbyt a jak mě to nedchne,bud to koupím a prodám pak zde na foru v prodeji své rádio,nebo to prodám dál.... :D

gula16-už jsi pozjištoval veškeré možné nastavení v rádiu?Mě to trvalo dlouho a má to mraky vychytávek,máš v menu v audio senzor level?Rádio si samo přidává hlasitost,pokud se zvíší hluk ve vozidle a můžeš si nastavit,zda bassy,středy nebo výšky.Mě i svítí tlačítka,když je vyplé rádio a rozsvítím světla,dá se nastavit,blíkání displaye aby jsi neusnul za jízdy,pípání,že neni odejmutej panel,přepínání barev podsvícení tlačítek,extra jemné nastavení korekcí,mraky názvů z cd pomocí rolovacího textu na displayi,extra vypínání a měnění polarity pro sub.,kdy ostatní výstupy pro zes jsou stále zapnuté,já jich mám 6-přední,zadní a sub.,měl jsi k rádiu i dálkové ovlátání kartové?Daj se vyhledávat písničky podle písmena,nebo čísla,nebo přeskakovat po 10 skladbách,nebo jen přetáčet atd atd..... fakt dosti prochystané,já se stím rádiem seznamoval hodně dlouho,než jsem zjistil co k čemu je... :mrgreen:
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda

Tommaister

Příspěvek od Tommaister » 05 bře 2010, 21:39

OK tak díky moc teď už je mi všechno jasný :) takže hned zítra to ještě naladim podle tvého návodu a bude to už 100%ntní :)
Jinak subáček hraje opravdu libově na venek to až takovej hukot není ale jak mile vlezu do auta je to jak z jinýho světa :D

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 05 bře 2010, 22:44

tak jasný,hudba je pro lidi v autě,né pro kolem jdoucí a pokud by jsi chtěl mít aparát pro kolem jdoucí,tak bys do toho sakra zahučel,po čase by ti klekl altík,gelovou baterku by jsi potřeboval a vše by ti po čase pak v autě rskřípalo(myšleno plasty,když bys jel s vypnutým rádiem).Mě málem upadlo spětné vnitřní zrcátko,když jsem ztáhl okna,tak málem upadly protiprůvan. plexiskla a na výku kufru mám dodnes odřenej lak od drnčící spzky.... :lol: odlágrované ložiska v zadních nábojích,jak byl nacpanej zadek a sedělo to na zadku..... :?:
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda

dusan992

Příspěvek od dusan992 » 12 bře 2010, 13:47

ahoj.nevedeli by ste mi poradiť ako vymontovať neorigo radio bez tych plieškou čo k tomu dodavaju?neviem ich najsť a trapim sa stym už polhodinu a nejde to.nejake naradie co by som nasiel doma,...?
1,4 16v - x14xe - 90k - edition2000 zelená http://astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=19128

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 12 bře 2010, 14:00

ty plíšky bývaj univerzální na více značek rádií fungujou,já je tedy mám,ale v tvém případě bych si z nejakého plíšku vyrobil náhražku těch klíčů na vyndavání rádia,nebo si půjčil od nějakého kamarády jeho klíče,nebo já to občas dělám dlouhýma plochýma microšroubováčkama a jde to vyndat i bez použití vercajku a to tak,že od spolujezdce strčíš ruku pod kastlík směrem jako za palubovku,kolem topení a šáhneš až na rádio a silou na něj zatlačíš a ono vyskočí.Je tu ale riziko,že si o ty záměčky rádia tímto hrubějším v yndaváním poníčíš pak ten rámeček pro rádio ve středovém panelu,ale i nemusíš.Já bych raději volil ty první varianty-bud vyrobyt z plíšku-stačí si ustříhnout 2 proužky plechu,nebo si půjčit ty klíče od kamaráda nebo ty malinkaté šroubováčky.....
Hellracer Štráda

nefakcenko

Příspěvek od nefakcenko » 18 bře 2010, 22:49

co je na radiu tohle k čemu to je dobry divam se po radiu do auti vsude to pisou a ja nevim co to je MOS-FET ?
astra G 1.4 16wolt X14Xe Astra do štatlu

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 19 bře 2010, 21:44

to je označení typu koncového stupně(třídy a zpracování zesilovače) v autorádiu......
Hellracer Štráda

dusan992

Příspěvek od dusan992 » 28 bře 2010, 11:03

ahoj.kupil som si blaupunkt thb 200 aktivny subwoofer.zapojil som ho a hraje. :) tento woofer ma funkciu ze sa automaticky vypne po 60 sec ked nedostane signal zvuku z radia.nema tzv remote. prvy krat to fungovalo ale vcera nie.cca v minutovych intervaloch sa ozval jeden "impulz" a zadunel-radio bolo vypnute.nevies cim to moze byť?
1,4 16v - x14xe - 90k - edition2000 zelená http://astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=19128

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 28 bře 2010, 22:15

zdar,a už je to v poho,nebo to pokračuje,že se sám občas sepne?Nejspíš by pak mohla být nějaká vada v tom spínacím obvodu zesilovače,že takhle blbne..... pokud máš záruku,a blblo by to víckrát,tak bych ho poslal na reklamaci a pokud jí nemáš,tak nějakej elektro servis....
jinak,když máš zaplé rádio,tak woofer maká bez problémů?
Hellracer Štráda

dadake007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dadake007 » 08 dub 2010, 12:06

mam dotaz jde do astry misto kastliku pod topenim pridelat druhe radio???mate nekdo skusenost???diky...

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 08 dub 2010, 21:01

Zdar,jasná věc,rádio můžeš mít dole či nahoře,jen si přehodíš kabelovej svazek k rádiu buď dolů,nebo nahoru..... 8)
už jsem viděl dost maníků,co nahoře měli rádio a dole DVD..... 8)
takže v tom neni problema!kastlík jde taky nahoru pak nacvaknout...
Hellracer Štráda

Petras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petras » 26 dub 2010, 17:26

Opel Meriva A 1,4 16v Twinport
ex autíčko: Mazlik = Opel Astra G Caravan 1,8 16v Comfort

tesario
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesario » 26 dub 2010, 17:57

Petrasi co je to za značku zesilovače? To zní jako nějaká čínská kopie Sony X-plodu.

Petras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petras » 26 dub 2010, 18:14

No asi to tak nějak bude :? právě nevím co si od toho slibovat a jestli to má cenu kupovat..
Opel Meriva A 1,4 16v Twinport
ex autíčko: Mazlik = Opel Astra G Caravan 1,8 16v Comfort

Odpovědět