A to je právě ta malá drobnost která udělá z ze skla a z jiných věcí ,,originál" no a někdo to prostě tak chce.Já jsem jen zhruba citoval pojišťováka,osobně si myslím že u skla je to jedno.denny píše:udo-už jsi viděl výrobce auta si vyrobit okno?Na 99% je vyrobeno v Litomyšli v Saint Gobain/SECURIT/,jen ty stejná pro druhý prodej nemají zalitý písmena GM
Další výrobci jsou Pilkinton,PPG,a další a další-vše pro výrobce aut.
Poškození čelního skla
Re: Poškození čelního skla
Nikdy neříkej že něco nejde,nebo se najde blbec který nevi že to nejde a udělá to
- Reklama
- genius0011
- Kontaktovat uživatele:
než sem měl garáž, polejval sem v zimě teplou vodou u každýho svýho auta a "nikdy" mi neprasklo
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
No ale měl si tam prasklinu skrz na skrz nebo ne? Pokud si měl okno OK, tak se nedivím že ti neprasklo, mě dnes také vydrželo
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Nevíte někdo kolik by stála výměna čelního skla na Zafiru A včetně práce?Je to obyč sklo tónované s pruhem.Myslím že to není to termo.Případně jestli víte tak kolik by stálo i to termosklo?
Díky.
Díky.
Zafira 1,8 16V 92kW Z18XE
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
termosklo s pruhem stojí 5.413,- + práce, sklo bez pohlcování tepla se podle EPC nepoužívá a dávají se místo něj termoskla
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Jen doplním Mika, že moje sklo i s montáží mě přišlo před rokem na necelých 7tis. Na aukru se jedno prý nové válí za 1500,-- http://aukro.cz/item902328016_celni_skl ... afira.html
Hmm takže všechny už jsou termo jo?
Dneska jsem ho pojistil i když bylo prasklý na cenu 10 000kč
Tak to bych se měl vejít v pohodě ne?
lepcejsi je lih v nejaky rozprasovaci nadobcegenius0011 píše:než sem měl garáž, polejval sem v zimě teplou vodou u každýho svýho auta a "nikdy" mi neprasklo
Tak to je velice pěkná cenaM.erik píše:Jen doplním Mika, že moje sklo i s montáží mě přišlo před rokem na necelých 7tis. Na aukru se jedno prý nové válí za 1500,-- http://aukro.cz/item902328016_celni_skl ... afira.html
Slovo,co mi zůstane hluboko v srdci OPEL
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
no pokud ho půjdeš koupit do Opela, tak už seženeš jenom termo, ale jinde možná seženeš ještě i to obyč, třeba na aukru, jak Ti dával odkaz M.erik nebo v kamenném obchodě a do těch 10t by ses měl vejít v pohoděspt32 píše:Hmm takže všechny už jsou termo jo?
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
neviem ako uvas v cz ale na slovensku ked platim celu vymenu skla ja (termoreflexne na astru) bola by cena 260eur,ak to ide cez poistovnu tak 450-500eur
Astra G 1.8 5dv ´03 Elegance -----> SAAB 9-3 SS ´09 1.8t
Jednoduchá rada. Vačíhnout si policii,hasiče nebo sanitku s majákem. Zastavit u kraje a nechat je projet. Zapsat si SPZ, čas a místo a nahlásit na nejbližší služebně, že odlétl kámen. Pojišťovna z jejich povinného ručení to bez problému zaplatí. Vyzkoušeno.
No nevim jestli by to klaplo.Pořád jde o to že údajný viník to musí uznat a souhlasit stím že od něj něco odlétlo a rozbilo ti sklo.Když ti hasič nebo sanitář řekne že to neudělal tak máš smůlu.
Já to risknul a i přes to že to bylo ťuklý sem to nechal pojistit.Musel sem stim ject na vinfoto kde vyfotili auto ze všech stran a to včetně čelního skla.Měl sem kliku a toho pavouka si nikdo nevšim.Z té dálky co to chlap fotil to ani nejde vidět.Takže mi napsal do papíru bez viditelného poškození a jsem v pohodě.
Já to risknul a i přes to že to bylo ťuklý sem to nechal pojistit.Musel sem stim ject na vinfoto kde vyfotili auto ze všech stran a to včetně čelního skla.Měl sem kliku a toho pavouka si nikdo nevšim.Z té dálky co to chlap fotil to ani nejde vidět.Takže mi napsal do papíru bez viditelného poškození a jsem v pohodě.
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
jj pravdu máš, právě s tím mám čerstvou zkušenost, jsem viníkem. Je to na jednu stranu logická věc že viník to musí uznat na druhou stranu je to strašný nesmysl. Já i při sebelepší vůli a ochotě nedělat poškozenému problémy si stejně nikdy nemůžu být jistý že jeho sklo rozbil zrovna "Můj" kamínek a poškozený nikdy nemůže 100% tvrdit že to tak bylo. I pokud já jako viník 100% vím že kamínek ode mne odletěl(což ale nikdy nevím že jo ) tak stačí abych při hlášení škodní události řekl že Neuznávám svou vinu, tak poškozený má problém a musí to složitě dokazovat- což ale podle mne dokázat nejde.spt32 píše:.......Pořád jde o to že údajný viník to musí uznat a souhlasit stím že od něj něco odlétlo a rozbilo ti sklo.......
Můj závěr z tohoto je - každý at si připojistí sklo, kdo ho pojištěné nemá a něco se stane tak at si nestěžuje a šoupe nohama.
Necital som cele ale po 3 stranach len chcem povedat ze ked si pojdete dat pripoistit skla na jazdenom aute co uz su doskrabane, oni to nafotia a pokial sa vam nerozbije alebo nepraskne tak to nebudete mat preplatene lebo to poistia v stave v akom okno je ked sa to poistuje, cize ak to mas prasknute/doskrabane a poistis s tym ze hned pak vymena za peniaze z novej poistky, nehrozi ta poslu doprdele s tym.
Brat chytil kamen tiez teraz cez zimu a mal mini prasklinu, poistovna ho poslala kade lahsie s tym ( Axa ) a ked sa mu posobenim zimy a tepla zvnutra prasklo cele z jednej strany na druhu tak uz mu to uznali, vymenili v autorizovanom servise a z celej ciastky 8000 sk byvalych zaplatil 1500 +-
Brat chytil kamen tiez teraz cez zimu a mal mini prasklinu, poistovna ho poslala kade lahsie s tym ( Axa ) a ked sa mu posobenim zimy a tepla zvnutra prasklo cele z jednej strany na druhu tak uz mu to uznali, vymenili v autorizovanom servise a z celej ciastky 8000 sk byvalych zaplatil 1500 +-
Opel Astra Classic II Eco Line, Grand Lux Super, Twin Spark - rv. 2009, 5d, Z14XEP, 66kw / 90hp, Magma Red, vybava klima, ele. predne okna, vyhrievane a ele. spatne zrkadla, Dezent V-Dark 15", predne kompa Magnat.
Moj S-opel TU
Moj S-opel TU