Poškození čelního skla

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Billy.Joe

Re: Poškození čelního skla

Příspěvek od Billy.Joe » 26 led 2010, 16:12

Majesty píše:Určitě máš spoluúčast, myslím že je vždy aspoň 10%.
to Hribek: Na Generali jsem uzavíral taky osobně už na 3 auta a vždy se jen ptali na připojištění a normálně to zaškrtli a bylo to. U těch dvou ostatních jsem uzavíral on-line. Ať tak nebo tak, stejně se jim to vyplatí. Tisíce lidí si platí připojištění a jen stovky toho využijí. Když ti rozbije okno druhé auto, povede se ti dotyčného zastavit a je ochotný to řešit, pak to stejně jde z jeho pojistky a připojištění je na prd. Pokud člověk náhle zjistí, že má prasklinku, pak je připojištění fajn, ale musí být taky na rozumnou výši, což ale taky potom zvedá roční náklady na provoz auta.

tady se pleteš. Jsem z pojišťovny. Čelní skla i když se to nezdá, nejsou pro Pojišťovny rentabilní. Ale všechny pojišťovny to mají protože je velká konkurence. Ono by to mělo být standardem k povinnému ručení. Každé druhé sklo které je hlášeno z povinného ručení viníka je podvod. Musím se jen smát hlášením typu : od protijedoucího vozidla odlétl kamínek a rozbil mi sklo. Troubením a svícením jsem ho zastavil a sepsali jsme hlášení.
Z vlastní zkušenosti vím, že je to blbost...taky mi od protijedoucího kamionu odskočil kámen do okna ale asi jen blb, by to otočil a uháněl za ním a pak mu dokazoval že právě od jeho kola to bylo :) V podstatě každý kdo toto přizná není úplně v pořádku... jedině že by to sám viděl, že právě od jeho kola to bylo. Kdyby bylo připojištění skel k povinnému ručení povinné, tohle by se nestávalo. Všichni by si to brali ze své pojistky (bez malusu se spoluúčasti samozřejmě-jen pro skla). Ale na tom by se museli shodnout všechny pojišťovny. Servisům by se to samozřejmě nelíbilo :) Teda servisům typu autosklo Kalfas a pod... kde inzerují že sklo vymění zadarmo :) Dnes jste poškozeným Vy, příště na Vás bude sklo hlášeno pro někoho jiného. Podvody ale to nikdo neprokáže... teda prokáže ale stojí to znalecký posudek a ve finále se to nevyplatí.
Opel Astra G,3dv. 1.8 16V, r.v.: 1998,zel.metalíza, 4x airbag, el okna, zrcátka,mult.volat.,volant a řadící páka-kůže,ABS,ASR(TC),dělená sedadla s otvorem pro lyže,man.klimatizace,rádio CD,4x kotouče, 205/50 R16. Zakoupeno u Opel Steiger Praha 05/09 za 55 000 kč

Reklama

Luboš X17DTL

Příspěvek od Luboš X17DTL » 26 led 2010, 16:48

Proč tvrdíš, že je každé druhé sklo podvod???
To jako si každý druhý rozbije schválně okno, aby musel lítat a starat se, aby to měl v pořádku? Souhlasím, že není košér, když to rozbije jiné auto, než to, na které se uplatňuje plnění. Ale přece si to nebudu platit ze svého, když jsem to nezpůsobil. Měl jsem zkušenost, že mi to rozbil debil na obchvatu Olomouce, říznul mě v připojovacím pruhu v zimě potmě nějakým SUV a byl v řiti. Auto jsem měl ani ne týden na značkách :cry:
To si přece ze svého platit nebudu, nejsem cvok. :o
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583

KLF

Příspěvek od KLF » 26 led 2010, 17:12

Pro všechny pojištěné, kteří bádají, jak má být velké poškození, aby pojišťovna plnila:
Zaparkujte pod střechu, z které visí pěkný rampouch a vyčkejte. Když budete mít štěstí a nepromáčkne vám to střechu, tak budete mít nové okno od pojišťovny. :mrgreen: :mrgreen:
KLF
Astra G Caravan X16 XEL (100 edition)
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... highlight=

zEjn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zEjn » 26 led 2010, 17:15

Tak to nesouhlasim, ja mam celni sklo pojisteny a fotili si je - Ceska Podnikatelska

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 26 led 2010, 17:16

Luboš:
Dle mého názoru bylo podvodem myšleno to, co je psáno níže:
Od protijedoucího vozidla odlétl kamínek a rozbil mi sklo. Troubením a svícením jsem ho zastavil a sepsali jsme hlášení.
Pokud se to stane tak, že odlétl kamínek od auta jedoucího před Tebou, tak proč by ne 8) Ale pochybuji, že v hustém provozu se ihned otočíš a doženeš toho kdo ti to způsobil :D

KLF:
A budeš mít štěstí pokud ten rampouch neprolétne skrz čelním sklem i do přístrojové desky :mrgreen:

zEjn:
Záleží čistě na tom, kdo to dostane na starost. Některé tyto události si přijede nafotit likvidátor, jindy stačí když si to nafotíš sám 8)
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

spt32

Příspěvek od spt32 » 26 led 2010, 18:25

Ještě jedna věc.
Co kdybych měl dvě auta a jedno auto někomu půjčil a druhým jel za ním a on by mi rozbil sklo.
Můžu škodu způsobit sám sobě?Každé auto by mělo povinné ručení u jiné pojišťovny.
Zafira 1,8 16V 92kW Z18XE

zEjn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zEjn » 26 led 2010, 18:37

Tak prijdes o body ne? Pokud by obe auta byly napsany na tebe..

Bud rekni nekomu kdo ma treba fechtla nebo traktor, tam se plati maly povinny a kdyz prijdes o body tak to neni zadna castka ktera by ti mela vadit a nebo pokud by to chteli fotit tak sehnat to samy auto, prehodit znacky a pak ho to nechat nafotit :-P

spt32

Příspěvek od spt32 » 26 led 2010, 18:41

o bonus nejde,jedno auto chci zlikvidovat.Takže bych to nechal proplatit pojištovnou a pak bych auto odhlásil a bonus mě tim pádem netrápí

nefakcenko

Příspěvek od nefakcenko » 26 led 2010, 18:45

a co to mé poškrábamě sklo ? to asi neuhraju na výměnu co ? Jezdím za kamiónáma a šutr ne a ne odletět ..
astra G 1.4 16wolt X14Xe Astra do štatlu

spt32

Příspěvek od spt32 » 26 led 2010, 18:47

Tak si to rozbij sám a kamiona si pak nějakýho chyť.
Ale nedavno sem mluvil s jednim kamioňákem jestli by něco takového na sebe vzal a nechtěl ani slyšet.

nefakcenko

Příspěvek od nefakcenko » 26 led 2010, 18:50

připojištěný to mám ale rozbít to ... To není asi lehký ... A já nato nejsem ...
astra G 1.4 16wolt X14Xe Astra do štatlu

spt32

Příspěvek od spt32 » 26 led 2010, 18:51

Lehce ťukni důlčíkem a bude to v pohodě.

genius0011
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od genius0011 » 26 led 2010, 18:54

spt32 píše:Ještě jedna věc.
Co kdybych měl dvě auta a jedno auto někomu půjčil a druhým jel za ním a on by mi rozbil sklo.
Můžu škodu způsobit sám sobě?Každé auto by mělo povinné ručení u jiné pojišťovny.
pojistný plnění mezi rodinnými příslušníky(a sám sobě už vůbec ne) si myslím neuznají ani omylem :o
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip

spt32

Příspěvek od spt32 » 26 led 2010, 19:01

Já si právě taky myslim že by to neklaplo ale stát se to opravdu může a pak je člověk v pr...
No ale za zeptání nic nedám takže tam asi zavolám.

spermin

Příspěvek od spermin » 26 led 2010, 19:17

u těch kamionů, pokud pojede rychleji než je povoleno, pochybuji že se bude šprajcovat a volat policii,
stačí juknout na tachograf a platí pokutu a body pryč.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

Odpovědět