Pomoc s hifi i elektro atd...

Vše o zapojení repro, radia atd..
Odpovědět
Mirďa
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s hifi i elektro atd...

Příspěvek od Mirďa » 12 led 2010, 17:13

To stím blikáním nevím,ale když to bylo přes klíček a po vytažení klíčku vyplo,neblikalo nic.No známý má ve fábii sencora s gps,a taky to měl napojené k sobě a ůdajně mu tam taky něco blikalo a za dva dny nenastartoval.Jenže on prý slyšel po vytažení tatranky šum z repráků a o vložení to přestalo,že by měl stále napájen zesilovač? U mě se nic neděje,jen to bliká,tak nevím,a jaký fitr to vlasně je? Co bych měl koupit,aby to nerušilo :|
Opel Astra K r.v.2016 enjoy 1,4 74kw - současnost
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie

Reklama

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 12 led 2010, 17:55

zesilovač rádia není po vypnutí pod štávou,jen pamět rádia na stanice...Ty ldky ti to fakt nevyšťavěj.To pískání v repro dělá špatné odstínění rádia,neboli ukostření.Zkus ho pořádně ještě přes nějakej kousešk kablíku řádně ukostrit na kastli auta a nastartuj,mělo by to být ok.Ty no name značky občas dělaj takové problémy....
pokud ti to to ukostření nepomůže,tak na netu,nebo v prodejně hifi,nebo conrad.cz,Dexon.cz si kup odružovací filtr,stojí pár kaček....je to jen kondík....
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda

Mirďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirďa » 12 led 2010, 18:06

Zkusím, podle manuálu je přes filtr jen kabel na paměť a ten přes klíček je na přímo bez filtru,když to nepomůže ukostřit,dám další filtr, a k čemu ty ledky vlastně jsou, za tatrankou uvnitř rádia,modrá a červená střídavě blikající.Štrádo zatím díky :?: ,vyzkouším a uvidíme :D Snad ráno nastartuju do práce :lol:

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 12 led 2010, 21:19

to nevím,proč tam jsou ty ledky,já měl třebas v Rapidu první rádio na MP3,co je s touto technologií začli dělat od výrobce Sencor a tam zas blikala červená ledka.To ti ale bliká pouze,když odejmeš panel ne,pokud ano,tak je to jako imitace falešnej alarm,nebo,že je rádio kodované.Říkám,neměl bys mít problém ráno se startem,pokud máš dobrou baterku a nabitou...Taky záleží,jaký má to rádio klidový odběr....
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda

Mirďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirďa » 12 led 2010, 21:39

Klidový odběr nevím,ledky blikají i při zaplém když dám vysunout dvd,jsou vidět jak se to vyklopí, baterka je v poho,zatím to musím nechat tak než se k tomu dostanu,snad brzy,hlavně že hraje v poho a vše funguje jak má ,zvuk,video i telefon a k TV zatím nemám anténu tak snad taky.Díky díky díky 8) Pak napíšu jak řešení dopadlo 8)

Mirďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirďa » 13 led 2010, 16:12

Tak vyřešeno,dali jsme na druhý plus filtr,zapojili přes klíček a je to v pohodě :D Až se oteplí, pak ještě šmiknu kabel,ten kvůli datumu na palubáku,ale to je maličkost,dnes už se mi v tom nechtělo hrabat ,takže ještě jednou dík 8)

Znojmik

Příspěvek od Znojmik » 31 led 2010, 14:12

Zdravím, mám takový problem, nebo spíš potřebu, rád bych si upravil autorádio.
Mám sony CDX-R3300, je to ten model co má vyklápění krytu před mechanikou, potřeboval bych do něj dodělat AUX, ze zadu vypadá že je vše nachystané, i deska se tváří svorně, tudíž je jisté že některá višší třída ten vstup má, zajímalo by mě jaké součástky a co vše dodělat aby to fungovalo. Vím že pořízení nového rádia by to vyřešilo, ale nové nechcu, mám ho rád a líbí se mi. Poradíte mi prosím. Na netu sem hledal, ale nic.
ASTRA CARAVAN 1.7 DTI
Taková jedna střela, na Znojemsku.

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 01 úno 2010, 13:04

Čau,tak jsem na něj koukal na netu a nedočetl jsem se,že by tam byla příprava pro AUX,je to ale možné,že šasí to bude mít přichystané,pač je třěba jedno šasí pro více modelů a tříd autorádií.To ale nemění to,že by mělo mít přípravu pro ten aux.S tímhle ti já bohužel neporadím,možná nějakej člen,co do toho fušuje až takhle hluboko....
Já když něco takovédleho potřebuju,tak pokud nedohledám nějaké info na netu,nebo tak,tak tu máme elektro opravnu,kde je fakt super a velice šikovnej člověk a ten pokud to jde,tak mi to udělá.... U vás nikdo takovej neni v okolí,kdo dělá elektromechanika a má dílnu s přístrojema?
Hellracer Štráda

dusan992

Příspěvek od dusan992 » 01 úno 2010, 18:42

ahojte.chcel by som vediet ci mate nejake skusenosti so subwooferom takejto konstrukcie? Či to da nejake basy alebo ani nie ci sa oplati.nejedna sa mi o basy ktore budu pocut vsetci co su 500m od afta ale len pre moje pocutie.chcel by som ubrat basy z repro a dat ich na subwoofer.nejaky väcsi a vykonnejsi by bol super ale kedze kufor potrebujem tak zatial nic z neho.

http://www.blaupunkt.de/index.php?id=91 ... 1[view]=12

http://pioneer.sk/sk/nav/produkty/zabav ... y/ts-wx22a

http://images.google.sk/imgres?imgurl=h ... 0%26um%3D1

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 02 úno 2010, 16:33

Ahoj,tyto malé,praktické a skladné subwoofery jsou dobré,navrhnuté právě výrobcem pro co nejlepší uskladnění v autě a aby nezabíraly prostor.Hrajou super a pokud to chceš jen pro zvýraznění a posílení bassů a né nějaké axtra hlasité machrování,tak jedině doporučuju.Jsou aktivní,zesík a repro i s ozvučnicí jsou navrhnuté výrobcem,takže dobře slazené a maj pěkný zvuk.Doporučil bych ten Pioneer,nebo ten Blaupunkt.Ještě,jak je na tom odkazu Pioneer,tak vlevo nahoře je ještě menší obrázen černočervenstříbrného woofru The Pump-ten hraje taky super,jen je trošku dražší.... 8)
Hellracer Štráda

Znojmik

Příspěvek od Znojmik » 09 úno 2010, 09:32

Zdravím, mám jednoduchý, stručný dotaz.
Když dám do astry autorádio Pioneer P55BT, podle všeho má výstup na ovládání pod volantem a externí display, bude my to v astře fungovat bez nějakého převodníku?

A tet ten složitější dotaz, mám toho pionéra výše, dvd přehrávač který dám místo schránky pod topením, a teď řečím kam umístit nějaký monitor. uvažoval jsem o vysouvacím místo mřížek topení, ale topení je škoda zlikvidovat, pak jsem uvažoval místo MID displeje ale tam by se vešel jen malý. Nad schránku u spolujezdce nic dát nejde protože je tam BAG, tak fakt nevím, řešil to už někdo?
ASTRA CARAVAN 1.7 DTI

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 15 úno 2010, 17:30

Zdar,tak jsem koukal na to rádio,co jsi psal-že jsi si koupil http://www.auva.cz/obchod/cs/produkt154.html a je našléplé,já osobně mám o 2modely starší,pokud máš rádio vypnuté a zaplé světla,tak ti svítí celé krom displaye,když rozsvítíš,tak se stlumí podsvícení displaye a co jsem četl,tak má výstup na tovární display automobilu a i na originální ovládání volantu,toť otázka,zda kabel na propojení bude identickej s konektorem v autě,abys nepotřeboval redukci a pokud ho výrobce dodává v balení s rádiem,nebo se musí dokoupit.Pokud ho máš,nafot rádio ze zádu i s kabelama,které k rádiu byly...
Hellracer Štráda

Znojmik

Příspěvek od Znojmik » 15 úno 2010, 19:50

Tak sem to pak skoumal a to propojení je možné jen přes výstup na měnič, na to je potřeba redukce, podle následující tabulky:
Seznam redukcí
Seznam redukcí
Připojil jsem to klasicky na stávající konektory, vše funguje, je i zajímavé že displej naběhne se zapnutím rádia, sice spodní řádek nefunguje ale MID svítí (hodiny a teplota) Asi neexistuje levnější varianta redukce, než ta origoš od pionéru za 3500 kč, nebo Stualarmu za 2500 kč?
ASTRA CARAVAN 1.7 DTI

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 15 úno 2010, 20:33

Jsem si to myslel,že to bude pouze jako kabel k dokoupení.Mě tedy jde i datum u displaye v autě,to že tam nemám stanice mi nevadí a ten kabel nebudu za takovou raketu dokupovat,pač nemám ani ovládání na volantě.Myslím,že zde na foru v této sekci (autohifi) jsou borci,co dokážou udělat ten kabel,či i dokonce ty převodníky,ale musíš hledat,nebo jedině,kdyby se ten kabel našel někde na bazar stránkách,kdo ho prodává jako starší např jako že mu ukradli rádio a kabel mu zbyl... nebo na netu dohledat nějakej manuál a fota toho kabelu na nějakém hifi foru atd,pokud si ho někdo vyráběl sám a šíří popis....
Hellracer Štráda

Znojmik

Příspěvek od Znojmik » 15 úno 2010, 20:40

Asi mi nic jiného nezbyde, i tak díky moc za snahu mi pomoci.
ASTRA CARAVAN 1.7 DTI

Odpovědět