údržba 1.4 16v Twinport

Pico

Re: údržba 1.4 16v Twinport

Příspěvek od Pico » 13 pro 2009, 16:57

Mne teraz v Opli pri výmene účtovali 3,85 l. To sú machri, že im to tam vošlo 8) . Už aj ja mám po záruke a výmena svojpomocne, resp. u niekoho v dielni.
Astra II

Reklama

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 14 pro 2009, 07:56

By mě zajímalo jak to tam narvaly :D :D :D :D .
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 17 pro 2009, 10:16

Jak už jsem tu psal, celá náplň je cca 4 litry, takže těch 3,85 tam mohli nalejt, záleží jak jim to vykapalo a hlavně jak měřili...
Pico: raději po ránu změř, zda nejsi nad ryskou, i když si myslím, že ne. :wink:
END

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 17 pro 2009, 11:08

Trdlo : pokud mám asi tak 0,2 nad max. rysku, vadíto hodně nebo to můžu tak nechat.

Shimmeron

Příspěvek od Shimmeron » 17 pro 2009, 11:13

Pico> az ted citam no mne ked preradujem do dvojky z trojky nikdy nic nerobi ani ked radim z 3 do 2, uplne v pohode, nic neskace, ide lahucko.

Akurat nvm kdo to tu pisal uz ale to s tym startovanim za studena, mne uz tento tyzden 2x urobila astra toto: natocil som kluc, pockal kym zhasnu kontrolky a potom som zacal startovat, pohaslo stropne svetlo, vyplo radio ( co je klasika sak odber ) a aj rucicka palivometra mi klesla skoro na nulu zatriasla sa, spolu s nou sa zatriasla aj rucicka otackomera ( to uz motor naskocil a ja som pustil kluc ), rucicky sa ustalili a auto slo v pohode, schvalne som znova vypol motor a na druhy krat uz to neurobilo :? zavada? mam s ist reklamovat do opelu :?

Inac nevrzga ani lista pod oknom, ani stlpiky, uz ani pedal spojky, jedine operadlo spolujazdca obcas.

A nvm ale zadny stierac napriklad mi nestiera po celej svojej sirke, v strede nechava asi 3cm hrubu cmuhu, je pekne zatlaceny na okno, neni mastny ani stierac ani okno, nevidim ziadnu zavadu :?

A posledny dotaz :D menili ste niekdo olej pred tym ako ste sli do opelu na prvu prehliadku?tj po 15k km???
Opel Astra Classic II Eco Line, Grand Lux Super, Twin Spark - rv. 2009, 5d, Z14XEP, 66kw / 90hp, Magma Red, vybava klima, ele. predne okna, vyhrievane a ele. spatne zrkadla, Dezent V-Dark 15", predne kompa Magnat.

Moj S-opel TU

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 17 pro 2009, 11:45

Radim: 0,2cm nebo 0,2L? Pokud cm, tak to neřeš, ale jinak odsát, jinak si ten olej cestu ven najde...
END

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 17 pro 2009, 14:35

Tak to resit nebudu, je to asi 0,2 - 0,3 mm :D :D :D . Spíše mě sere to drncení plechu pod motorovou částí a to jen pri studeném motoru a nebo nerovnostech. Výfukovým potrubím to nrní, vše překontrolováno, převodovkou, spojkou takyne, dělá to i při rychlem přidání a okamžitem úbrání plynu. No budu muset sundat kryt podvozku motoru a uvitím zda je to tím, ale je těžky a přištoubovany že se ani nehne, tak nevím zda to bude ono, je to prostě cinkavý zvuk, už mě to začíná srát, to je jediná věc co na Astře řesím už rok a vždy jak je Astra v zimním období stuhlá tak to děla a už obravdu nevím. Nevíte zda je u motoru něco co by se mohlo o motor opírat a po zahřátí to by to změnilo tvat. jinak už si to neumím přesdtav, promě toho krycího plechu pod motorem a plastový pod předním nárazníkem. Ke konci zimi budu muset testovat a snad na to příjdeme, je to proste drnčivý kovový zvuk.

Jedná se se o to že krycí plech pod motorem v přední části je tam asi tak 1 - 1,5 cm mezi plechm a olejovou vanou, no už jsem bezradný :roll: :roll: :roll: .

Pico

Příspěvek od Pico » 17 pro 2009, 18:05

Trdlo: Olej som kontroloval je temer po max ale nie cez. Inak už som tu písal ako mi účtovali pri minulej prehliadke / tuším 4,5 l / a potom mi na môj krik vrátili grátis 1 l oleja. Našťastie ho tam nenaliali aj skutočne toľko.
Shimmeron: Mne to čo popisuješ - skákanie budíkov na palubovke začalo robiť prakticky mesiac po kúpe nového auta, hneď keď sa ochladilo. Snažil som sa o tom niečo dočítať a údajne nejde o závadu. Pokles napätia pri veľkom odbere el. energie pri štarte a hlavne v zime sa takto prejaví. Pred dvoma týždňami mi ale auto po zhasnutí kontroliek len trochu pretočilo štartérom, ručičky padli dole a nič. Po opakovanom štarte už v pohode, baterka v poriadku. Rozmýšľam očistiť kontakty na baterke, hlavne kostru a dať tam WD-čko. Inak raz mi spravilo v lete aj to, že počas štartu žena sťahovala okno / elektricky / a takisto mi auto iba blaflo. Ako keby nedostávalo plnú šťavu z baterky. Ale tie trasúce sa ručičky robia viacerým z nás a nie je to závada. V Opli ti s tým aj tak nič neurobia. Stĺpiky mi nevŕzgajú, boli to zámky dverí, stačilo premazať. Ozýva sa len lišta pod oknom / dosť nepríjemne / a operadlo vodiča. V poslednej dobe aj pri rozbiehaní niečo lupne v palubovke v oblasti autorádia, ako keby nejáky konektor narazil vnútri do plastu ale zdá sa mi takisto, že sa to redukuje, keď sa plasty ohrejú. Je to sranda ale na mojom predošlom F-ku som nič z týchto vecí nepozoroval. Našťastie sú to len detaily a s Astrou som spokojný.
Astra II

Shimmeron

Příspěvek od Shimmeron » 21 pro 2009, 14:38

No jo no, zase je to made in poland takze co cakame ze... To s tymi budikmi robi len ked je velmi zima, ocistit kontakty som uz skusal, nepomoze :( ale nevadi startuje, neriesim, mne jedine co bucha je ta lista, inac dokopy pohoda 8)
Opel Astra Classic II Eco Line, Grand Lux Super, Twin Spark - rv. 2009, 5d, Z14XEP, 66kw / 90hp, Magma Red, vybava klima, ele. predne okna, vyhrievane a ele. spatne zrkadla, Dezent V-Dark 15", predne kompa Magnat.

Moj S-opel TU

Pico

Příspěvek od Pico » 22 pro 2009, 10:40

Ja som mal aj predošlé F-ko vyrobené v Polsku a maximálna spokojnosť. Myslím si, že kvalita áut vyrobených v Polsku je úplne niekde inde ako napr. Suzuki v Maďarsku.
Astra II

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 22 pro 2009, 13:29

Přesně tak, mám dokonce infoemace, že jsou ještě kvalitnější, v Německu to zase pomtuji přistěhovalci, Turci, Bulhaři a jiní, tak to si nevybereme :D :D . Mě už rok otravuje ten zasrany plech nad výfukovým potrubím mezi interiérem a motorem, včera jse měl Astru na zvedáku a koukali jsem na to no je po 3 letech úplně šíleně zvlněný a hotový :? :? :? , proto budu muset na jaře vše demontovat a udělat krycí plech s jiného materiálu, morádného nerezu a nabodovat to tam zpět :roll: :roll:

palix

Příspěvek od palix » 04 led 2010, 14:34

Mňa otravuje nejaký pazvuk v oblasti rádia. Na jar to ešte nejako poriešim. Ručičky robia to isté - občas pri štarte padnú dole, ale na to som si zvykol. Ináč pohoda. Rozmýšľal som, či nejako nevymedziť vôle v tom stredovom plastovom kryte - ale to až na jar.
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 11 říj 2010, 17:50

Ahoj kolegové, poslední 2 dny při teplotách pod 0, jsem zaznamenal, že po nastartování má motor divný zvuk, jak by jel pouze na 3 válce, po zhruba po 1 - 2min. se chod změní a je vše v pořádku. Právě jsem překročil 60 000km, kdy se má provést výměna svíček, proto jsem dnes 4ks zakoupil originál GM c Opelu.

Jinak po nastartování a divného chování se žádná kontrolka nerozsvítí, pokud to nebudou svíčky tak mě napadá že by to mohlo nasvědčovat tomu, že asi začíná odcházet zapalovací lišta.

Setkal se s tím už někdo u tohoto motoru 1.4 16v Twinport

Pico

Příspěvek od Pico » 25 říj 2010, 18:51

Od novoty som registroval pri studených štartoch drsný zvuk motora a chvenie, ktoré po chvíli prestane ale údajne je to normálne pri našom motore. Cez víkend som bol na chate v lese a bola dosť kosa. Čakal som na ženu v studenom naštartovanom aute a mal som zapnuté rádio. Auto sa chvelo presne ako keby išlo len na 3 válce, až som stíšil muziku - čo sa deje, ale bolo to v pohode a po chvíli ako po masle / ale až keď som motor zahrial jazdou /.
Astra II

Kraken

Příspěvek od Kraken » 01 lis 2010, 08:45

Mne šlape ako hodinky :idea: - zatiaľ. :D
Opel Astra Classic II 1,4 16V Twinport (Z14XEP) 5dv.

Odpovědět