Přimrzlé brzdy
- Reklama
Re: Přimrzlé brzdy
Často sa ručka zasekne práve preto, že sa nepoužíva. Ja ju pri parkovaní nepoužívam, ale pravidelne ju zatiahnem a povolím, aby nezatuhla.
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Zatočit kola doprava a opřít o obrubník,ale chudáci gumy.No a pokud pak brzda nepovolí,tak na zadek lyže a dopředu řetězy.
Dneska je D1 stejně zarvaná.
Dneska je D1 stejně zarvaná.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Nazdar všem se zamrznutýma brzdama. Je to i můj problém a problém pravděpodobně s hraničící jistotou způsobuje lanovod ruční brzdy. Přesněji řečeno vzteřelá guma na konci pod kterou se dostává voda a pak tam zamrzne. Ruční brzdu používám vždy při parkování, ale jakamile je teplota pod nulou, tak pravé zadní kolo vždy přimrzne. A stačí, když zatáhnu ručku a hned povolím, tak se už nevrátí. Měl jsem stejný problém už loni, tak jsem přes léto promázl lanovod, vš vyčistil a dal nové destičky a doufal, že to letos bude OK. No a není, protože ty gumy na konci lanovodu mají nejlepší léta za sebou. Takže přes zimu buď nezatahovat nebo nové lanovody... Jak koukám, tak je to další bolístka Aster...
- zmrzlina
- Kontaktovat uživatele:
Tak nakonec sem to ráno taky musela řešit, jezdila sem u nás po ulici nahoru-dolů jak trotl, ale po asi 10 minutách se to chytlo. Zajímavé bylo, že couvat s tím relativně šlo, ale dopředu ne a ne se pohnout. Chudák astra - 5 km/h a 4000 otáček... Ale do Rakovníka jsem dojela v pohodě, brzdy ok
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
ZAFIRA B 1,9, CDTI, 74 kw, Z19DT
"Není důležité, kolik mám centimetrů, ale kolik mám energie."
ZAFIRA B 1,9, CDTI, 74 kw, Z19DT
"Není důležité, kolik mám centimetrů, ale kolik mám energie."
..tak jsem už taky zamrzl . Mám prasklé prachovky na konci lanovodu u brzdiče....nedá se sehnat nějaká vhodná náhrada? Nebo jen varianta nových lanovodů?
G kombajn X16XEL, edition 2000
já nevim co vymejšlíte když lanovody stojí pár korun... vyměníš a máš pokoj...
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Já používám cihlu - auto určitě neujede, ale naštěstí garáž mám rovnou. Jinak pokud teď v zimě zatáhnu ručku, už jí nepovolím. Loni to ještě nedělalo, až teď, asi zatuhlé lanovody.zmrzlina píše:Tož a jak to mám udělat, když je ulice do kopce? To přeci zařazená rychlost "neudrží"...
to manli2: sice možná lanovody stojí pár korun, ale vedou nad krytem výfuku, a jak jsem to tak okukoval, tak sundavat výfuk se mi opravdu nechce, a kryt nad ním, který má uchyty orezlé, takže bych ho tam už asi nenamontil, to raděj ty kola podložím.
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,
promin ale vyměnit lanovod je na 5 minut... výfuk dolu nemusí, a jde to udělat na heveru...
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
a hlavně to co vám zamrzne, je ten poslední kousek lana od zadní nápravy ke kolu....
END
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Jěštěže se mě to zatím netýká.Když to tak čtu říkám si zlatej Trabant.Na konci lanovodu měl kovovou kostku s maznicí,takže před zimou nebo i v zimě stačilo vzít dekalamitku a nahipat vazelínou celej lanovod a bylo po problému.
To byl panečku zlepšováček.
To byl panečku zlepšováček.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
"...já nevim co vymejšlíte když lanovody stojí pár korun... vyměníš a máš pokoj..."
Jen mě zajímalo, jestli krom rutinní výměny lanovodů neřešil někdo pouhou výměnu manžet-vyvěsit lano, nechat vykapat(vyfoukat) a pořádně namazat, nasadit NOVOU manžetu.
Jen mě zajímalo, jestli krom rutinní výměny lanovodů neřešil někdo pouhou výměnu manžet-vyvěsit lano, nechat vykapat(vyfoukat) a pořádně namazat, nasadit NOVOU manžetu.
G kombajn X16XEL, edition 2000
teď jsi to uhádl, a několikrát jsem to již navrhl, někdy jsou jednoduchá řešení složitá, ach jo.
I se starou manžetou, vyzkoušeno, a pří kontrole brzd taky máznout lanko neuškodí.
I se starou manžetou, vyzkoušeno, a pří kontrole brzd taky máznout lanko neuškodí.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je měníš zodpovědně za těch 5minut,tak tě beru na vedlejšákmanli2 píše:promin ale vyměnit lanovod je na 5 minut... výfuk dolu nemusí, a jde to udělat na heveru...
Na jaře udělám akci a 10aut za hodinu bude od tebe slušný výkon Rád ti hoďku zaplatím.
Taky se mi kdysi sekaly zadní kotouče po zatažení ručky.Občas jsem tahal zadní kolečka za sebou jak sáňky . To pak člověk aby nedělal ostudu Oplu pustí nějakou tu korunu a nechá vyměnit celý lanovody. Dělal mi to kámoš v servise a za půl hodky to zvládl. Od té doby mám klid
OPEL ASTRA 1,6 16v 3dv.