nesvítící světla zpátečky
nesvítící světla zpátečky
Mám problém v tom že mi z ničehonic přestaly svítit světla zpátečky.kontroloval jsem žárovky,ale jsou vpořádku.Chtěl sem se podívat na pojistky,ale netuším která to je.netušíte která to je a pokud bude vpořádku pojistka tak kde najdu čidlo zpátečky??Mám Astru G 1,7TD 50KW
- Reklama
- zmrzlina
- Kontaktovat uživatele:
Re: nesvítící světla zpátečky
Ahoj, nevím, jestli ti to pomůže, ale táta tohle má na svém renaultovi a údajně se jedná o špatný vypínač světla zpátečky či co...
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
ZAFIRA B 1,9, CDTI, 74 kw, Z19DT
"Není důležité, kolik mám centimetrů, ale kolik mám energie."
ZAFIRA B 1,9, CDTI, 74 kw, Z19DT
"Není důležité, kolik mám centimetrů, ale kolik mám energie."
Otevři si pojistkovou skříňku a jestli to je pojistkou,tak to uvidíš,jde to pěkně vidět,doufejme,že to bude hlavně ta pojistka.Poradil bych ti stáhnout si jak na Astru někde na internetu,ale z vlastní zkušenosti vím,že já měl ve skříňce ty pojistky úplně jinak než jak by měly být.Držím ti palce ať je to jen pojistkou
Slovo,co mi zůstane hluboko v srdci OPEL
spínač na převodovce, buď je špatnej, nebo uklepanej kabel k němu
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
S největší pravděpodobností je v háji spínač zpátečkových světel. Ten se nachází na převodovce (je to jediná věc na převodovce k čemu vede kabeláž). Koupit nový a vyměnit. Taky jsem před rokem měnil.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
https://www.automilacek.cz
Jak je už psáno výše, jediný konektor na převodovce s dvěma vodiči. Kdyžtak sundej ten štekr a propoj mezi sebou kontakty na něm, měly by se zpátečky rozsvítit, tím vyloučíš možnou chybu na instalaci a potvrdíš si špatný spínač.
END
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
a já ještě doplním kluky a zmrzlinu o číslo dílu 12 39 271 a cenu 433,-Kč vč. DPH, to kdyby sis ho chtěl koupit přímo u Opela
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
jj díky kluci,v pojistkové skříni sem nic neviděl,vytahoval jsem jednu pojistku po druhé a měřil zda jsou dobré a všechny Ok.hned zítra se zkusím podívat na to čidlo.
jo ještě dotaz na tu výměnu,je to jednoduchá záležitost,nebo je to něco složitějšího??špatný přístup nebo tak?
Strašně složitý. Stranovej klíč, tuším 22, odpojíš štekr, vytočíš čidlo, natočíš nové a napojíš štekr. Řekněme odhadem deset minut i s cigárkem.
END
Taky jsem měl stejný problém. Kuna překousala káble.
Tak jsem díky parkovacím senzorům zjistil že mi přestávají svítit světla zpátečky. Přesně řečeno včera dopoledne nesvítily odpoledne ano a dnes ráno ani před chvílí ne. Tak mne hned napadlo že to bude spínač na převodovce a na fóru jsem si to ověřil. Tak jsem se ve volné chvilce v práci jal ho na parkovišti u práce hledat a chci se zeptat. Zvrchu jej vůbec nevidím a pro přístup bych asi musel vytáhnout baterku a kastlík baterky. Když vytočím kola tak ho asi na převodovce vidím, ale přístup od kola nic moc. Poradí někdo jak se na něj nejlépe na 1,7 DTi Isuzu dostat? Shora tam opravdu nevidím a ruku neprostrčím .
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Pokud by bylo stejně jako na x16 xel.tak je pod plastovou vaničkou na které sedí baterka.
Mělo by být vidět když koukneš jakoby od středu chladiče pod tu vaničku v pravo od čísla motoru
Mělo by být vidět když koukneš jakoby od středu chladiče pod tu vaničku v pravo od čísla motoru
No co jsem na to koukal tak jsem se snažil ze všech možných stran ale shora jsem ho neviděl. Tak jak budu u auta tak to zkusím znova. Ale jak bych tam strčil ruku aniž bych vytáhl baterku a její kastlík netuším. Není tam vůbec místo. To mi spíš přijde že lepší přístup bude od levého kola pokud ho sundám. Akorát mám obavy že klíč 22 doma nemám .
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Chlapy prosím poraďte,kde nejdu čidlo od zpátečky a jakým způsobem ho nejlépe vyměním.Mám totiž astru g 1.8 benzín 85kw. čídlo mám již koupené. Děkuju za odpovědi!!!!!!