Zadní tlumiče???

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
langdon2
Kontaktovat uživatele:

Re: Zadní tlumiče???

Příspěvek od langdon2 » 16 zář 2009, 13:21

InSp si vymezes aj sam...Stlac gombik nulovania denneho pocitadla km na budikoch, a pootoc klucom do rozosvietenia kontroliek. Chvilu podrz, a ono sa to vymaze...nastavi na dalsi cyklus.
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999

Reklama

lars2

Příspěvek od lars2 » 16 zář 2009, 14:50

Ok, zkusím, díky.

S těmi tlumiči pořád váhám. Nechce se mi vrážet další peníze do něčeho, co nemá jistý pozitivní výsledek. Jak už jsem psal, jsou tlumiče funkčně v pohodě. Zítra jsem předběžně objednaný k jednomu servisu v Praze na kontrolu. Říkali, že za to cálnu max 400Kč, což mi přijde ještě rozumná cena. Pokud potvrdí vymlácené silentbloky v tlumiči, počkám, co mi nabídnou a pak se rozhodnu, zda si to u nich nechám opravit nebo půjdu do Kayaby, jak mi radil Trdlo.

V každém případě děkuju všem za rady, komentáře či připomínky. 8)

lars2

Příspěvek od lars2 » 17 zář 2009, 11:22

Děcka pozorte, totok je výsledek mého snažení při nalézání příčin pazvuků linoucích se ze zadní části vozu.

Takže hezky popořádku:

Mým prvním úmyslem bylo zjistit závadu, neboť kupovat tlumiče s rizikem, že jejich výměna nepovede ke kýženému výsledku, mě zrovna nenaplňovala uspokojivým pocitem. Technik se s tím pral 1,5hod s tím výsledkem, že jsou to údajně zámky opěradlech zadních sedadel. Jelikož jsem jel v kufru, a jelikož jsem jezdil i se sklopenými sedadly a zvuk se ozýval i tehdy, požádal jsem servismana, aby to ještě jednou prověřil se sklopenýma sedadlama. Přijel, vystoupil z kufru a kroutil hlavou, že to asi nebude ončo. Inu požádal jsem pracovníky servisu, jestli by nemohli prověřit tlumiče, jak jsem ostatně avizoval, když jsem jim auto předával. Po mém krátkém naléhání svolil, že sundají tlumič a prověří ono oko, ve kterém je tlumič uchycen. Po asi dalším hodinovém čekání na nové tlumiče mi bylo sděleno s usměvem na tváři, že příčina je odstraněna. Huráááá, zaradoval jsem se. Tedy bylo to tlumičema. Ale teď to hlavní. Nebylo to v oko tlumiče, ale někde v těle samotného tlumiče. Údajně volný píst. Divím se, že ty tlumiče vůbec fungovaly.

Mno když mi sdělili cenu, oblilo mě. Nemůžu říct, že jsem byl stoprocentně spokojen. Cena jednoho tlumiče byla 1786kč. Jedná se o Monroe Reflex - tj. plynokapalina dvojitý plášť. V podstatě standart. Dát tam te Kayaby, vyšlo by to podstatně levněji a příčina by byla odstraněna taky.

Takže závěrem bych chtěl všem poděkovat za tipy a rady. Poučení pro mě, příště se pokusím najít garáž a některé opravy si dělat svépomocí. Jediné čím mě servis pozitivně překvapil bylo, že si místo cca 3hod práce účtoval pouze jednu hodinu. Tedy 400Kč.

Ale řeknu Vám, teď je to úplně jiná jízda. Auto je mnohem jistější a ten klid.... :)

Škoda jen těch 15 stovek navíc. Hold jsem opět bohatší o další zkušenost.

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 17 zář 2009, 11:30

Monroe reflex je ale plynový, ne plyno-kapalinový..... :wink:
END

lars2

Příspěvek od lars2 » 17 zář 2009, 11:32

A to je dobře nebo špatně? :?

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 17 zář 2009, 11:33

No spokojenej budeš i tak, ale ty kayaby jsou plyno kapaliny a to je samozřejmě lepší... :wink:
END

lars2

Příspěvek od lars2 » 17 zář 2009, 12:43

Tak jsem se díval a mám Monroe MO E1338 a podle tohohle odkazu jsou plyno kapalinové! Nespletl ses?

http://eshop.spei.cz/eshop/tlumice-pero ... 6-v/nd-van

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 01 říj 2009, 18:06

Tak dnes došlo i na mé zadní tlumiče,auto mám 5let a nedělal jsem je a jak dlouho jsou tam nevím,včera jsem sundal zadní kolo a byly malinko oskákané pneu a auto v poslední době nějak plavalo na zadek,tak jsem dnes koupil nové tlumiče Sachs Super Touring,výměnu udělal před barákem za 30min bylo hotovo a parádička.Cena obou necelé 2tis.
Jinak k tématu:mě nic nebouchalo na zadní nápravě,silentbloky ve starých tlumičích vypadaly dobře,jen tlumiče byly řádně orezlé a ty horní kryty kovové úplně prorezlé....byly to Monroe Original... :lol:
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda

lars2

Příspěvek od lars2 » 02 říj 2009, 07:48

Tak to jsi měl dopadl celkem dobře. Problém u mně byl v tom, že já jsem si nebyl jistý, jestli to klepání způsobují tlumiče, proto jsem jel do servisu. Jinak fungovaly dobře. Teď auto jezdí jak po kolejích. Jediné, co by mě zajímalo, je, co by se stalo, kdybych vyměnil i ty přední. Ale na to teď nejsou love. Musím vyměnit komplet řemeny a navíc fungují dobře.

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 02 říj 2009, 22:33

Já vém,co jsi měl za problém,jsem si to četl.Já jsem ted taky velice spokojen,taky mi to sedí jak po kolejích,ještě budu v nejblyžší době taky měnit přední,taky se mi zdá,že už budou pomálu v kopru a jak jsem psal,mám auto 5let a tlumiče jsem ještě neměnil a kdy to dělal majitel předemnou,tak to nevím a jistota je jistota... 8)
Si nech udělat zkoušku tlumičů,pokud je máš v poho,tak at je zbytečně nekupuješ ne...
Já koupím do předu taky tu samou značku Sachs Super Touring,vyjdou mě na necelé 4tis oba...
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda

lars2

Příspěvek od lars2 » 05 říj 2009, 15:31

Přední tlumiče mi přijdou v pořádku. Servis taky neměl připomínky. Dokonce, jak už jsem psal výše, ani nezaznamenali poruchu těch zadních. Teď řeším nákup nových zimních pneu. Mám doma Vredesteiny Snowtrack s 5mm vpředu a 4mm vzadu. Takže jsem na hranici použitelnosti. Nové - Sava Eskimo by vyšly na cca 4000kč. jde mi hlavně o bezpečnost, takže přednost mají gumy.

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 05 říj 2009, 20:09

Když zimní gumy opravdu na bezpečnost, pak jedině Nokian Hakapelita (HKPL) 4, 5, R, nebo Rsi. Tahle pneu je ve sněhu, ledu a s*ačkách bezkonkurenční. 8) Obzvlášť ve spojení s nastřelenými hřebíky.
Ale na asfaltu ji rychle odděláš....
END

lars2

Příspěvek od lars2 » 06 říj 2009, 15:44

To asi jo, ale musím taky myslet ekonomicky. Mně přijdou Sava Eskimo jako dobré pneu za dobrou cenu. Z hlediska cena výkon podle mně nemají konkurenci.

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 06 říj 2009, 21:54

Lars-jako bys mi z duše mluvil.Taky je mnoho montuji a lidi si je chválej. 8) 8) 8)

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 07 říj 2009, 15:58

Já ale Savy nepomlouvám, jen jsem chválil nokiany. :D Při výběru cena/kvalita je Sava super volba.
END

Odpovědět