nemá tah prosím o radu .-)
nemá tah prosím o radu .-)
zdravím panové každy tady hledá jak má problém i já ho mám:-( no nic trochu ho nastíním auto nemá tah strací výkon vyšší sotřeba cca 2 - 4 l od normálu pročetl jsem veb ale nijak něco k tomu memu nenašel tak jen doufám že ted najdu
Zjištění ---při výměna svíček ( docela propalené staří svíčšk 40 tk ) již nové bez výrazné změny
---po dojetí vypnutí motoru praskání vyfukového potrubí (potrubí již delší dobu nové i egr ventil)
---opčasné škubnutí a zvyšení otáček na N po cca 2 min na neutralu klesnou na ok
---na diagnostice nenašlo žadne chybové kodý (op com) jen nevím jak maj vypadat přesné live data tak podle toho nemužu soudit
lidi jestli byste věděli jak na co se zaměřit byl by vděčný
1,6 16v xel r.v98
Zjištění ---při výměna svíček ( docela propalené staří svíčšk 40 tk ) již nové bez výrazné změny
---po dojetí vypnutí motoru praskání vyfukového potrubí (potrubí již delší dobu nové i egr ventil)
---opčasné škubnutí a zvyšení otáček na N po cca 2 min na neutralu klesnou na ok
---na diagnostice nenašlo žadne chybové kodý (op com) jen nevím jak maj vypadat přesné live data tak podle toho nemužu soudit
lidi jestli byste věděli jak na co se zaměřit byl by vděčný
1,6 16v xel r.v98
- Reklama
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Re: nemá tah prosím o radu .-)
toto téma https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 59&start=0 jsi četl? jinak co se týká praskání výfukového potrubí po dojetí, tak to je zcela normální a k tomu škubnutí, nečistil jsi náhodou škrtící klapku, že ne?
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
nemáš ucpanej kat
jo no tohle tema jsem přečet 2x no nic konkretního jsem na to nestih najít a KAT je novej a i ten strarej byl celkem ok a škrticí klapku jsem nečistil...
Sundat klapku z motoru, vyčistit pořádně, hlavně nezanedbat připojení podltaků, sundat krokáč z klapky, taktéž dokonale vypucovat, vše smontovat zpět (nezapomeň na těsnící o-kroužek krokového motorku - Def by mohl vyprávět...) a budeš mít po problému.
Btw: znovuzkalibrování klapky chvilku trvá, cca 20km, tak se nediv zajímavému chodu do ujetí této vzdálenosti.
Btw: znovuzkalibrování klapky chvilku trvá, cca 20km, tak se nediv zajímavému chodu do ujetí této vzdálenosti.
END
tak dneska jsem vyčistil klapku bylo to docelá černé a ucpaný jeden ten malý podtlak tak uvidíme musím nechat zaschnout těsníci tmel a zítra to projedu tak uvidííme....
pod celou klapkou ten těsnící pryž byl roztrhaný a něměl jsem nic nahradního tak jsem použil ten tmel je to dačasné jak pojedu kolem opla tak se pro něj stavím doufám že mně za to nezežereš a doufám že to tak strašně něvadí
je to í---- reakce na plyn je lepší
---- ještě uvidím co spotřeba
jinak dík trdlo
je to í---- reakce na plyn je lepší
---- ještě uvidím co spotřeba
jinak dík trdlo
V poho, ale dej tam to origo těsnění, aby se ti z tmelu nedrolilo nic do sání.
END
Mam to samy, ten samej motor, auto jede, startuje, drzi otacky, ale je liny na to, ze je to 16V stokonovka. Zacinam se klanet k verzi s ucpanym katem, jenze se k nemu nemuzu dostat, nemam to jak zvednout.
99' Astra Caravan 1.6 16V
jo no věci poměněný ale pořád to není ono spotřeba cca9 před tím 7- 7,5 a to jsem nijak nešetřil už nevím co s tím autem je!!!!!!!!!! 2x vyčištěná klapka (bylo poznat zlepšení ) sehnal jsem si op-com žádna chyba nic umí to live data jen kdyby jsem to mohl podle někoho porovnat co mu to jezdí dobře..-) no nic Zaťal
A byli ty nové svíčky originál Opel ?Nikdy bych nevěříl jakej je to rozdíl original a neoriginál u svíček.
svíčky tak životnost jinak na spotřebu taky, ale pokud nemáš předepsanou hodnotu
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nazdar panové tak jsem trochu dál pokročil a s tím že jsem byl na technické již po druhé po prve jsem neprošel že jsem mněl vysoké emise no tak jsem to dal známemu a ten taky známemu a auto prošlo .-) ale dali jednu radu at si to vyzkouším mám laděné svody lamda je na za spojem 2 potrubí (cca bere 50%motoru) ale u origo byly na za parohama tedy (cca 100%) tedy se celkem muže se asi elktronika zbláznit tím že hlasi chudá směs a i technik na emisích ale přitom jednotka je nastavená na koplet celý motor tak co? muže to být tím? jetstli to budu to přehazovat asi víkend možná přiští tejden tak uvidííme
S X16XEL jsem vždycky měl pocit chvilkové výkonové díry po přidání plynu, za studena cukání apod. Po mé anabázi se zaslepením EGR (https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 11#p256811) kdy se mi tam dostal vzduch je auto ještě o poznání línější a spotřeba zvýšená (i na volnoběh), tak to zkusím trochu projet na delší trase a uvidím. Třeba to odnesl KAT, když mu to tam pralo tolik benzínu, nebo něco jiného. To ale bez diagnostiky nepoznám, takže chvíli uvidíme a když se to nezlepší hurá na diag Předtím ještě na noc zkusím odpojit baterku a snad si ŘJ načte nová data.. Ach jo, je to trápení..