Chladič

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Joska

Re: Chladič

Příspěvek od Joska » 26 srp 2009, 21:33

technicky, svár je kvalitnější materiál, nikdy to neprasne ve sváru ale vedle, v tom máš pravdu...

ALE - proč je tam díra, kvuli tomu, že je to starej a "trouchnivej" materiál? nebo proto, žetam vletěl šutr, jestli je to šutr a máš možnost to svařit, nebo zaletovat a pouze vyvakuovat (ušetříš za plyn) tak ok...jeslti je trouchnivej, jako že hliník koroduje dosti rychle a rozpadá se pak jak papundekl....jinak u aster je tlakové chlazení (povol si víčko a uvidíš jak budeš rychle budeš vařit) takže ne tak rychle ale rychle ti zmizí voda i z chladiče....(je pravda, e ten plyn bude o moc rychlejší...a dražší...)
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..

Reklama

Oplíček

Příspěvek od Oplíček » 26 srp 2009, 22:44

Upřesním,proč to vůbec z toho chladiče teče.Asi před rokem jsem,teda přesně před rokem jsem si koupil auto.Byl jsem šťastný,jak blecha než jsem letos zjistil,že bylo bořené.Přední ventil pro plnění od klimi je ohnutý a myslel jsem,že to bude utíkat přez něj,ale tam to neutíká.Říkal jsem si,že asi po zimě nějaké to těsnění zteřelo a proto mi utekla ta náplň z klimatizace.Ten blbec,co to měl přede mnou to vzal dle mého názoru někde o svodidla a přibral i chladič.Po zimě se na pravé straně objevila rez a musel jsem,no spíše jsem chtěl a vyměnil přední blatník a zadní lem.Chladič vypadá zachovale,ale je tam prostě po tom nárazu prasklinka dole v rohu.Koukal jsem na to,jako blázen v tom servise a zároveň mi chtělo být do breku.Svou Astru mám ale rád na tolik,že se jí jen tak nezbavím a chci si jí nechat,ale každou bolístku co má chci prostě nějak vyřešit a ta je prostě jedna z nich.No jestli se nenajde žádný dobrák,co by to nějak výborně zavařil,tak si budu muset moooc utáhnout opasek :(
Slovo,co mi zůstane hluboko v srdci OPEL

Joska

Příspěvek od Joska » 26 srp 2009, 22:56

znám to...skama jsi???nemůžeš poslat foto??? tak či tak, bez klimi se dá klidně jezdit....já mám asi v háji kompresor...
hodně štěstí s bolístkama, já ji měl taky bořenou...šmajdá mi setrvák, už 3,5 roku, a zatím drží...klima není to nejhorší, uvidíš...ale hodně štěstí..

Oplíček

Příspěvek od Oplíček » 26 srp 2009, 23:36

jm9454 píše:znám to...skama jsi???nemůžeš poslat foto??? tak či tak, bez klimi se dá klidně jezdit....já mám asi v háji kompresor...
hodně štěstí s bolístkama, já ji měl taky bořenou...šmajdá mi setrvák, už 3,5 roku, a zatím drží...klima není to nejhorší, uvidíš...ale hodně štěstí..
To ne a auto i bez toho jede,ale když jedeš někam dále a ono je fakt,ale fakt nesnesitelné vedro,tak jak vylezeš z toho auta,tak jsi dobitý,jak cikánská hračka.Jinak jsem z Bohumína a to je městečko kousek od Ostravy.Jo a jinak foto,tak to není moc co vidět,přes ten ventiláto,pokud ho nesundáš,tak neuvidíš vůbec nic.Musel bych i sundávat nárazník,aby to šlo nějak nafotit,ale ten sundám až tehdy,až ten problém budu řešit,teď na to není bohužel čas.Moooře práce a starostí :cry:

Joska

Příspěvek od Joska » 27 srp 2009, 06:37

bavil jsem se ještě jendnou s klukama v práci, nedalo mě to.
problém s hliníkem je ten že prý s vařování hoří, takže potřebuješ ochrannou atmosféru, a spešl vybavení zkušenosti.
jeslti to bylo bořené, tak hliník je sice měkký a lehký, ale není odolný na lom a nárazy...rádo by křehký...osobně bych asi spíše doporučil nový.
já jsem od prahy a tady máme (prý) jednoho pána co svařuje vše a rád...mohl bych ti na něj sehnat kontakt, ale je to dosti z ruky..

já dlohé cesty řeším nejradši ranní jízdou...výhodou je i práznější silnice...u prahy je to dosti znát.

Oplíček

Příspěvek od Oplíček » 27 srp 2009, 16:32

jm9454 píše:bavil jsem se ještě jendnou s klukama v práci, nedalo mě to.
problém s hliníkem je ten že prý s vařování hoří, takže potřebuješ ochrannou atmosféru, a spešl vybavení zkušenosti.
jeslti to bylo bořené, tak hliník je sice měkký a lehký, ale není odolný na lom a nárazy...rádo by křehký...osobně bych asi spíše doporučil nový.
já jsem od prahy a tady máme (prý) jednoho pána co svařuje vše a rád...mohl bych ti na něj sehnat kontakt, ale je to dosti z ruky..

já dlohé cesty řeším nejradši ranní jízdou...výhodou je i práznější silnice...u prahy je to dosti znát.
No uvažuji nad Polskem.Prý Poláci jsou dobří šmelaři a s náhradními díly to umí.Kdyby mi to sehnali nějak levně,tak bych do toho šel 8) No já si hned myslel,že to nebude jen tak lehké

spermin

Příspěvek od spermin » 27 srp 2009, 17:12

BOHUMÍŇÁKU přijeď do Ostravy na sraz a hoď řeč, někdo Ti určitě poradí, nebo COBEIN, ale ten už tu není moc často, ale jsou
tu borci co jsou v kontaktu. 8)
a svařovat jedině TIGEM.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

Oplíček

Příspěvek od Oplíček » 27 srp 2009, 20:33

Rád bych se za vámi chlapci přijel podívat v sobotu 12.10.před Novotného,ale jsme bohužel s mou drahou polovičkou v Brané,kde se každý rok v tuto dobu pořádá Kloldštejnský okruh historických motorek a je to nevídaná podívaná.Dozvěděl jsem se,že zavařit to není žádný problém,alespoň to tvrdil od Barči otec,který jezdí s cisternou a říkal,že jednou jim praskla příčka v cisterně a ta je z hliníku a chlápek jim to zavařil.Prý to byl nevídaný zážitek,jelikož byl po kotníky v benzínu a musel cisternu naplnit nějakým prý inertním plynem.Mě by tam nikdo nedostal :o

Oplíček

Příspěvek od Oplíček » 27 srp 2009, 22:59

Přátelé mám jasno http://www.auto-lz.cz/zbozi/5432/Chladi ... -98-02.htm .Zdá se mi to za celkem přijatelnou cenu a mám to i kousek 8)

Joska

Příspěvek od Joska » 28 srp 2009, 10:33

kde je slibovaných 7500???
svařovat hliník jde, to je jasné, ale tedy jde oto jaký kus děláš...jsou pod ním tlaky, jakou funkci ten svár plní - drží, těsní, je namáhaný na lom, tlak, krut; jak silný je materiál, můžeš udělat větší housenku, vztužení dílu a já nevím co......když si tohle všechno zodpovíš, tak pak máš jasno, ale při ceně 2500 je jihlavanka jasná volba - novej chladič...
(PS: Barča nám otce nepředstavila, tak nevím....
PS2, jak mohla prasknout ta přepážka v cisteně?? tak či tak bych to spíše řešil přeplátováním a nejtama - s benzínem a hlavně s výparama mám i já hodně blbý zkušenosti - žhářství máme v rodině)

Oplíček

Příspěvek od Oplíček » 28 srp 2009, 16:00

No praskla.No a největší sranda byla ta,že se jim smísila nafta z benzínem a neoddělí se to ani za nic.No prý to byla s tím svařováním celkem sranda.Ten borec,co to zařizoval Barčinému otci jen co s cisternou přijel a řek mu,že v tom byl benzín s naftou a že tam ještě i něco je,tak dal prachy tomu týpkovi,co to měl svařit a bral nohy na ramena.No hold kdyby to chytlo,tak to by bylo zajímavé vysvětlování.

Joska

Příspěvek od Joska » 28 srp 2009, 16:23

ahaaa dělená cisterna, já myslel přepážku - vlnolam...tam mi to moc nesedělo..ale když říkáš, co znám cisterny já, tak jsou z nerezu...

Oplíček

Příspěvek od Oplíček » 30 srp 2009, 14:35

Tak jsem se dneska koukal na ten chladič od té klimi,jak složitá bude výměna a není mi jedna věc jasná a to,jak se z toho chladiče odpojí ty hadice :( Jsou tam šrouby,co drží chladič,tak to je jasné,že musím ty povolit,ale co ty hadice?Ocenil bych od kohokoliv návod,jak ty hadice sundat.Dával jsem i HLEDAT,ale nějak se mi nic nepovedlo najít.Předem vám všem děkuji za dobrou radu 8)

Joska

Příspěvek od Joska » 30 srp 2009, 14:56

byl jsem jen kvuli tobě v autě...vypadá to, že ty hadice jsou na chladiči nalisovaný...a přišroubovaný až na druhým konci...
nemáš náhosou ten nový chladič i s hadicema?? jeslti ne tak třeba firma Chvalis...Gumex...by ti pomohly..

Oplíček

Příspěvek od Oplíček » 30 srp 2009, 15:08

No nalísované to tam je,ale mě by zajímalo,jestli je to ještě nějak přišroubované.Chladič zatím ještě nemám koupený,ale jak bude hned čas,tak pro něj pojedu.Je tak malo času :( Kurde nevíte lidi,jestli je někde na netu podrobný návod,jak přehodit starý chladič za nový?

Odpovědět