otacky po uvolneni plynu / obcasne zhasnutie motora
otacky po uvolneni plynu / obcasne zhasnutie motora
Zdravim,
vie mi niekto poradit:
auto na volnobehu ma vcelku stabilne volnobezne otacky, ci je motor studeny alebo zahriaty, problem je len ak pridam a hned pustim plyn ... otacky vyletia podla plynu a spadnu vcelku rychlo (normalne) ale spadnu tak ze sa zastavia na 1000 ke a potom az pod klasicke vonobezne otacky, motor sa akoby pridusi a potom chvylu kolisu (600-900 kolisanie je dost vyrazne) a opat sa ustalia... motor je po GO, vsetko bolo vycistene EGR, klapka (podla slov mechanika) na diagnostike ziadna chyba, nesvieti ani ziadna kontrolka.
Hl. problem je ze motor pri vyradeni napr. pred semaforom obcas zhasne.
jedine co signalizuju kontrolky je chyba cidla ABS v prednom kolese (je to to cidlo ktore je v naboji kolesa)
je mozne ze by toto sposobovalo tento problem ? a ak nie je mozne ze by aj vycisteny egr bez hlasenia chyby robil taku sarapatu ? pripadne co by to mohlo sposobovat ? diagnostika neukazuje nic ...
DIki moc za radu, dost ma to stve GO dost stala, a motor ide inak velmi pekne, ako novy, ale neviem co s tymto ...
vie mi niekto poradit:
auto na volnobehu ma vcelku stabilne volnobezne otacky, ci je motor studeny alebo zahriaty, problem je len ak pridam a hned pustim plyn ... otacky vyletia podla plynu a spadnu vcelku rychlo (normalne) ale spadnu tak ze sa zastavia na 1000 ke a potom az pod klasicke vonobezne otacky, motor sa akoby pridusi a potom chvylu kolisu (600-900 kolisanie je dost vyrazne) a opat sa ustalia... motor je po GO, vsetko bolo vycistene EGR, klapka (podla slov mechanika) na diagnostike ziadna chyba, nesvieti ani ziadna kontrolka.
Hl. problem je ze motor pri vyradeni napr. pred semaforom obcas zhasne.
jedine co signalizuju kontrolky je chyba cidla ABS v prednom kolese (je to to cidlo ktore je v naboji kolesa)
je mozne ze by toto sposobovalo tento problem ? a ak nie je mozne ze by aj vycisteny egr bez hlasenia chyby robil taku sarapatu ? pripadne co by to mohlo sposobovat ? diagnostika neukazuje nic ...
DIki moc za radu, dost ma to stve GO dost stala, a motor ide inak velmi pekne, ako novy, ale neviem co s tymto ...
Za4a A - Elegance, 1,8 16V, 2001
- Reklama
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Re: otacky po uvolneni plynu / obcasne zhasnutie motora
to mi něco připomíná . . . https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 65#p231365
ještě napiš, jaký máš motor
ještě napiš, jaký máš motor
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
no citam a pozeram ze presne ako ty z18xe ... sviecky menene vsetko vycistene a presne ako tebe raz TC+ABS svieti raz nie, niekedy sa rozsvieti aj ked zatrubim niekedy vobec a niekedy svietia stale ...
kontakty som tam cisltil a nepomohlo, jo a tempomat mi obcas tiez nejde, ked vypnema a zapnem motor tak potom ide aj tempomat ...
a co sa tyka tachometra obcas sa stane ze ked stojim tak tachometer poskakuje ako co mas tie UV metre v HIFI ale iba troska tak nebadane ...
myslis ze to bude aj umna ta RJ ABS ?? toby som nerad ... a ty si menil ten naboj ? alebo si ho nemenil len precistil ? a nepomohlo ?
kontakty som tam cisltil a nepomohlo, jo a tempomat mi obcas tiez nejde, ked vypnema a zapnem motor tak potom ide aj tempomat ...
a co sa tyka tachometra obcas sa stane ze ked stojim tak tachometer poskakuje ako co mas tie UV metre v HIFI ale iba troska tak nebadane ...
myslis ze to bude aj umna ta RJ ABS ?? toby som nerad ... a ty si menil ten naboj ? alebo si ho nemenil len precistil ? a nepomohlo ?
co sa ale tyka kontroliek tak ziadna ina nesvieti, na diagnostike takisto vraj nic ... raz tam bolo nieco s imobilizerom ale to je odstranene ... TC mi ide lebo kde obcas preklzuje tak blika kontrolka, a abs-ko myslim ze slape tiez ...
neviem ci pomoze ale raz mi aj rucicka otackomera reagovala ako sekundovka na hodinkach z tesca proste skakala po sekundach nahor a nadol (reagovala na plyn) ale nesla plynule ...
neviem ci pomoze ale raz mi aj rucicka otackomera reagovala ako sekundovka na hodinkach z tesca proste skakala po sekundach nahor a nadol (reagovala na plyn) ale nesla plynule ...
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
ale pokud Ti svítí kontrolky ABS+TC, tak by Ti diagnostika měla něco vyhodit, buď to bude tím nábojem a nebo to bude ta RJ ABS mně se teď ty dvě kontrolky nerozsvítily už 10 dní (klep, klep na dřevo ), ale u Tebe bych to viděl na ten náboj, protože si z něj RJ bere údaje o rychlosti, takže bych řekl, že to poletování ručičky bude způsobené nejspíš tím
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
ano diagnostika vyhadzuje chybu v tom naboji ... rucicka rychlosi ale ako tak ide, len to obcasne poskakovanie ... tak potom ak naboj tak jedine ze by raz siel a raz nie no ja dufam ze to bude naboj nahodou nevies o nejakom volnom ? a co si menil naposledy ked ti to 10 dni ide v poriadku ? dostalo sa aj na tu RJ ABS ??
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
náboj tady https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=41&t=13533 a tady https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=41&t=13177, zkoušel jsi vyčistit ten konektor? no já před těma 10 dny udělal jenom diagnostiku, no, já, RomanK na srazu u Joela , vymzal mi paměť závad a od té doby klid což je divné, protože mi dělal to samé týden před tím a udělalo mi to 1x, nechápu na výměnu RJ ABS zatím nedošlo, podařilo se mi ji sice sehnat, ale čekám na RomanaK, až se mi ozve, mě by mi ji stáhnout z Prahy, poslední verdikt totiž byl: špatná RJ ABS a do konce července musím udělat STK takže už moc času nemám
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
jasne mal som to rozobrate, konektor som skusal cistit odmastit odoxidovat ale ten bol uplne v poriadku a navyse tento problem je na aute uz dost dlho predtym ho mal tatko a aj v origo servise to riesili len cistenim ale nic nepomohlo ... kupodivu aj mne to dnes ani raz nebliklo ze by to bolo podla kalendara ???
diki za odkaz na naboj popozeram to este to asi skusim raz rozobrat a budem len dufat ze to nebude problem ako uteba lebo 30k za riadiacu to by ma asi dost mrzelo ...
a dufam ze aj tebe sa to nejak podari bez jej vymeny, inak aj mne na diagnostike pomazal tie chyby a tiez to na chvylu pomohlo, a dokonca po diagnostike mi vtedy skakala ta rucicka co som pisal, rucicka otacok ako sekundovka na hodinach
diki za odkaz na naboj popozeram to este to asi skusim raz rozobrat a budem len dufat ze to nebude problem ako uteba lebo 30k za riadiacu to by ma asi dost mrzelo ...
a dufam ze aj tebe sa to nejak podari bez jej vymeny, inak aj mne na diagnostike pomazal tie chyby a tiez to na chvylu pomohlo, a dokonca po diagnostike mi vtedy skakala ta rucicka co som pisal, rucicka otacok ako sekundovka na hodinach
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
máš SZ
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
- libor pospisl
To chcípání při vyřazení jsem odstrenil důkladným vyčištěním škrtící klapky motoru.
Zafira 1.8 Automat ,zaslepený EGR ,elegance vše kromě kůže. Libor Pospíšil
Mám zafiru 1,8i 16V rok 1999 85kw motor x18xe1 a mám podobný problém. Auto jsem koupil před rokem a půl a víceméně v pohodě. Sem tam se rozsvítila kontrolka diagnostiky motoru a asi třikrát za ten rok zhasl motor na volnoběh. Po kontrole výfuku a drobné opravě a vyčištění škrticí klapky byl pokoj - asi tři měsíce. Pak začal jít motor na tři válce . Po zkoušce vstřiku i zapalovací lišty doslo na výměnu řj motoru i s imobilizérem a čipem . Motor v pohodě asi po týdnu začal chcípat na volnoběh a to pravidelně po krátkém běhu tedy zahřátí. Za studena dobrý. příruba jež je součástí agr ventilu byla značně orezlá tak se vyměnil i tento ventil z důvodu netěsnosti pod tou přírubou. Na diagnostice to údajně nic neukazuje a přesto je stav stále stejný. po lehkém zahřátí se volnoběh sám neudrží. Když vrátím už zdechlý motor opatrně přes spojku do chodu a nešlápnu na plyn tak se udrží ale asi tak na 600 otáček. Neměl by prosím někdo tip co dál? Díky Standa
Standa - zafira 1,8i 16V rok 1999 85kw motor x18xe1
- libor pospisl
A co špatná nebo zase zanešená škrtící klapka a nebo váha vzduchu?
Libor
Libor
Po postupným čištění se otáčky volnoběhu ustálily tak na 700 a volnoběh už drží.
Posunulo se to ale dál- při jízdě čím dál častěji vynechává tah motoru a s tím problikává diagnostika motoru. Postupně se to zhoršovalo z občas až na současné skoro pořád. A teď to dokonce jednou šlo zas na tři válce . Tak doufám , že to bude zase ŘJ motoru a asi už se rozloučím se zafirou. Nevím jestli to může ovlivnit váha vzduchu nebo škrticí klapka anebo něco jinýho. Na diagnostice to ale neukazovalo nic. Nebo to taky nemusí být dobrá diagnostika nebo mechanik. Není nějakej tip u třebíče?
Posunulo se to ale dál- při jízdě čím dál častěji vynechává tah motoru a s tím problikává diagnostika motoru. Postupně se to zhoršovalo z občas až na současné skoro pořád. A teď to dokonce jednou šlo zas na tři válce . Tak doufám , že to bude zase ŘJ motoru a asi už se rozloučím se zafirou. Nevím jestli to může ovlivnit váha vzduchu nebo škrticí klapka anebo něco jinýho. Na diagnostice to ale neukazovalo nic. Nebo to taky nemusí být dobrá diagnostika nebo mechanik. Není nějakej tip u třebíče?
- libor pospisl
Ahoj kamarádovy tohle dělala při tahu vectra 1.6 na konec to bylo palivové čerpadlo a přišel mu na to jeden mechanik co dělá jen ople z Jinačovic u Brna
A nebyl by kontakt nebo doporučení?