Phrz píše:ja bych tedy prve vyzkousel jestli ty problemy s autem dela skutecne egr a zaslepil bych ho, primo v oplu prodavaj jiz upravenou zaslepku na egr ktera ma i dirku na jehlu pokud mas typ s vysouvaci jehlou. A nemuze mit rozsviceni kontrolky treba nasvedomi pricpany katalyzator? Co mi rikal mechanik v oplu ze zkusenosti vycisteni egr nepomuze
Tak jsem to po vymene oleje zdemontoval, vycistil tim sprejem na brzdy (paradne to rozpousti ten karbon a mastnotu a neni v tom aceton apod.), ale vysledek je takovy vselijaky
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Nevim co myslis tou "vysouvaci jehlou", ale mam v EGR pod plechovym krytem pruzinu a takovou tycku, ktera mela na konci kulatou placku, ktera doseda na kulaty otvor v sacim (?) potrubi. "Tycka" normalne chodila, tak jsem to jen cele prostrikal, vycistil od toho olejoveho sajrajtu, profoukl takovou tenouckou trubicku co je napojena na EGR a vede k jakymsi dvema spinacum - napojene jsou pres "T" kus (asi elektropneumaticke ventily...jeden asi reguluje samotny EGR a druhy netusim, proc tam je
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
), ke kterym jsou napojeny konektory s vodici.
Kdyz jsem se rozjel, chvili to nesvitilo, po chvili to "na chvili" svitilo, pote opet cca 4 km ne a kdyz jsem to pred dojezdem k baraku vytocil na "3" stupen na cca 3400 otacek, rozsvitilo se to a zustalo svitit nez jsem to pred domem odstavil
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Tak nevim, asi budu muset sehnat nekoho s diagnostikou - cili dalsi dotaz:
Kamos ma kabel, ja vhodny starsi ntb - muzete mi doporucit nejaky soft, ktery by mi to umel vypsat, pripadne otestovat funkcnost tech ruznych elektropneumatickych ventilu atd? No nevim, jestli toho nechci moc
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)