Příspěvek
od agla » 22 dub 2009, 08:23
Omlouvám se za dlouhou odmlku, ke starostem s autem mne ještě sklolila záda, kdo to zažil, pochopí. Veliké poděkování Trdlovi - druhý den po kontaktu mi z Liberce přijel do Děčína udělat diagnostiku, výsledek zde publikoval. Auto má od včerejška v práci denny, tak to vypadá, že opět budu v klidu jezdit. Vzpoměl jsem si ale na jednu věc, možná je zde souvislost, možná ne, možná to někomu pomůže jako varování. Týká se asi všech dieselů. Byl jsem měsíc před "smrtí" čerpadla na technické. Za stav auta mě pochválili, ale neprošlo na emisích - nadměrná kouřivost. Hodnotu teď přesně nevím. Viditelné to ale nebylo. Dostal jsem na místě radu - koupit si u nich aditiv, nalít do plné nádrže a auto pořádně protáhnout. Příčina je prý v tom, že motor jízdou po městě a na krátké vzdálenosti pořádně neohřeji. Poslechl jsem, koupil aditiv(300 ml do 30-50l paliva, dodává W.rth, název saBesto DIESELADITIV CR, vyrobeno v EU, cenovka 405,-Kč. Nic jiného jsem o tom nezjistil), nalil do plné nádrže a najel jsem asi 40 km . Auto nekouřilo, ale po té jízdě byl zadní nárazník kolem výfuku černý. Ještě ten den znova na emise, vše v pořádku, po ujetí asi 500 km odešlo čerpadlo. Závěr - čerpadlo již mohlo být načaté(proto ta kouřivost ?), nebo také ne a potom ho mohl dorazit ten aditiv, který jsem tam já vů. dobrovolně nalil.