male cuknutí!(spojka?)
male cuknutí!(spojka?)
můj problém spočívá v tom, že když zařadim rychlost a pustim spojku, tak mi auto mirně poškubne tak na 2sec. ale někdy je to uplně v pohodě ani neškubne a je to nezávisle na kvaltech, když pak semnou někdo jede tak to vypadá, že neumim se spojkou! čím by to mohlo být?
- Reklama
Re: male cuknutí!(spojka?)
myslíš že by to s tim mohlo souviset?no asi nejvíc to dělá na dvojce tam cuká skoro vždycky a nejmiň na pětku, nemuže to třeba souviset s klapkou?
Když je urvaný zejména spodní silenblok motoru, motor s převodovkou se při záběru zhoupne a vrátí zpět a to může být to cuknutí. Kontrola je nenáročná, zkusil bych to jako první. Nechytil jsi třeba v zimě spodkem auta o něco?
Zafira99 1.8 16V Elegance
no omrknu to, myslíš že mam zkusit dotáhnout třeba ty šrouby?
Šrouby - pochybuju, málo pravděpodobné, to by klepalo. Silenblok je pružné pryžové uložení nepřenášející vibrace.(A motor s převodovkou drží jen na nich a není pevně spojen s karoserií) Časem se může unavit a utrhnout. Tím přestane plnit svou funkci. Je zpravidla konstruované tak, že i po utržení pryže nic neupadne ale už netlumí rázy tak jak má. Toť trocha teorie v kostce.
Prohlédnout silenbloky jestli není utržená pryžová část od kovové "kostry", pokud možno i zahýbat s ním třeba i přes nějaký "pajsr" (ocelová tyč). Nebo jeden může v autě zkoušet dávat do záběru jedničku a zpátečku a druhý se bude dívat, jak pochoduje motor v silenblocích. Podmínka zatažená (funkční ) ruční brzda.
Prohlédnout silenbloky jestli není utržená pryžová část od kovové "kostry", pokud možno i zahýbat s ním třeba i přes nějaký "pajsr" (ocelová tyč). Nebo jeden může v autě zkoušet dávat do záběru jedničku a zpátečku a druhý se bude dívat, jak pochoduje motor v silenblocích. Podmínka zatažená (funkční ) ruční brzda.
jj neboj vím co je silentblok ale dík za osvětu, já se na to o víkendu podivám a dam vědět, zatim dík
Ber to jako jednu z možností, silenbloky nejsou lék na všechny cuknutí , ale kontrola je snadná a nic nestojí, kromě trochy času
myslim že to asi budou silentbloky, když třeba přejedu nějakej hup (retardér) pomalou rychlostí tak se mi jakoby motor rozhoupe,ale hned to ustane!
tak ten přední silentblok nevypadá moc dobře, sou tam vidět takové praskliny dost, máte nějaké rady na výměnu? asi podložit převodovku panenkou a povolit a to je vlastně celý asi!