jak na fólie??
jak na fólie??
mám v plánu sám si dávat fólie na okno, už to někdo dělal, že by mi dal návod jak na to jít a na co si dát pozor???
Asterka 1.8 16V sedan
- Reklama
Re: jak na fólie??
Jo dělal, třeba já,ale na favorita kde to bylo jedno tak nějak jak to dopadne,ale u astry nevím nevím...já bych to sám nedělal,a hlavně to budeš mít stejně bez homologace.
Raději bych si to nechal někde udělat. Můj názor.
Jinak se to dělá pomocí jarové vody...potom vodu stěrkou vytlačuješ a vytlačuješ.
Raději bych si to nechal někde udělat. Můj názor.
Jinak se to dělá pomocí jarové vody...potom vodu stěrkou vytlačuješ a vytlačuješ.
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
Presne tak vôbec nad tým nerozmýšľaj, že si to budeš robiť sám, nestojí to za námahu. V súčastnosti sa hlavne jedná o homologizáciu, keďže poliši si veľmi radi na tebe zgustnú ak ju nebudeš mať, takže keď si to všetko suma-sumárum spočítaš výsledná činnosť ako uvádzam nič moc.
sam to urcite napoprve nezvladnes, to co mi rikal znamej co to lepi ze nez se to naucil tak to trvalo hooooodne dlouho a hodne zkazenych praci, ale jestli to hodlas zkusit tak si vyndej okna, musi se to dukladne odmastit, velice dukladne prodavaj se na to specialni roztoky, pak se to navlhci, lepi, sterkuje a okraje se oriznou ostrym nozem (ziletkou), musi se to delat v co nejmene prasnem prostredi, garaz ci podobne...
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
S velikou dávkou trpělivosti se ti to povede, ikdyž si to nikdy předtím neprováděl ( viz. naše zkušenost z minulého auta ). K fóliím si zřejmě dostal nůž ( na ořezání fólie ) a malou plastovou stěrku ( na vytlačování bublinek a vody )... Doporučuji vyndat sklo z auta ( lepení fólie je pak mnohem méně náročné ), ale i na autě se dá nalepit ( ikdyž blbě ). A hlavně lepení prováděj nejlépe v dílně, kde není průvan Venku ti foukne vítr a fólii můžeš vyhodit... Jinak přesný návod by měl být napsán na každé krabici od fólie Ale abych byl hodný, tak návod by měl vypadat nějak takto
1) Fólii si přiložíš na sklo a ořešeš dle potřeby ( nechává se myslím alespoň 2mm mezera od kraje skla - mělo by být přesně napsáno na krabici )
2) Sklo odmastíš a namočíš ( my jsme použili tehdy rozprašovací přípravek na skla )
3) Pak nastává ta nejtěžší část a tou je lepení fólie... Je zapotřebí fólii postupně odlepovat z ochranné části a nalepovat ji na mokrý podklad a k tomu neustále vytlačovat vodu a případně bublinky ( u méně kvalitní fólie se ti po třech odlepeních a znovu nalepeních stane to, že se jakoby ztratí ta zatmavenost, takže budeš mít zatmavenou fólii a místy bude čistě průhledná )
Pak už jen několik dní nestahovat okénka a bude to hotové ( kolik dní přesně, to by tam také mělo být napsané, ale co jsem si nechával na Astru dát fólie, tak to bylo cca 3 dny ( ale raději jsem je nestahoval týden )
1) Fólii si přiložíš na sklo a ořešeš dle potřeby ( nechává se myslím alespoň 2mm mezera od kraje skla - mělo by být přesně napsáno na krabici )
2) Sklo odmastíš a namočíš ( my jsme použili tehdy rozprašovací přípravek na skla )
3) Pak nastává ta nejtěžší část a tou je lepení fólie... Je zapotřebí fólii postupně odlepovat z ochranné části a nalepovat ji na mokrý podklad a k tomu neustále vytlačovat vodu a případně bublinky ( u méně kvalitní fólie se ti po třech odlepeních a znovu nalepeních stane to, že se jakoby ztratí ta zatmavenost, takže budeš mít zatmavenou fólii a místy bude čistě průhledná )
Pak už jen několik dní nestahovat okénka a bude to hotové ( kolik dní přesně, to by tam také mělo být napsané, ale co jsem si nechával na Astru dát fólie, tak to bylo cca 3 dny ( ale raději jsem je nestahoval týden )
Naposledy upravil(a) AstraMan dne 18 kvě 2009, 00:12, celkem upraveno 1 x.
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak,taky jsem si lepil sám folie na Rapidu,ale vyndal jsem boční okna,pak to zkoušel na Fku-ruply mi nervy a folie zahodil a na Gčku to samé!Ty koupené folie obyč jsou k hov.u,stačí sebemenčí slepení folie k sobě a hned to je vidět,po čase vyšisujou,nemáš k nim atest atd atd!Ještě jsem je lepil na firenák T4 na zadní dveře-pohoda to vypadá,ale pakárna a nervy!
Ty co mám na astře,tak jsem si nechal nalepit(3200,-),přijeli maníci,bez vyndání oken mi to tam za pár hodin foukli a jeli pryč,atest,záruka a kartička s atestem do dokladů samozřejmostí!
Sám už bych do toho nikdy nešel,leda na škodovce,nebo jiné popelnici,které už hořší vzhled home lepené folie neudělaj!
Jinak jak na to-pevné nervy,hodně času,nedělat na sluníčku ani za horka(radši garáž,nebo stín).Dobře rozměřit a uvědomit si při stříhání,na kterou stranu auta ta folie půjde,rozprašovač s nádobkou a s jerovou či mýdlovou vodou,i čistá voda stačí.Důkladně odmastit a očistit okna,pak poprášit vodou,tak i tu danou folii při sloupávání přenosky poprášit vodou,opatrně přiložit na okno,jak je to na tom vodním filmu,tak pěkně dopasovat do krajů a pak už jen stěrkou opatrně vytahovat do krajů bublinky s vodou a stále a stále vytahovat až do úplné hladké podoby!Stěrka a ořezávací nůž je v balení u folie(stěrku nepoužívej samotnou,sice je plastová,ale škrábe to folii.já si vždy pžas její hranu dal slabej hadřík).
Na poprvé to stopro nedáš a rupne ti z toho v kouli!
Jo a jak poděláš,nebo blbě rozměříš a ustřihneš jeden kus folie,tak na opravu už folie většinou nevyjde,takže radši dvě balení!A zadní okno nedáš vůbec z důvodu jeho profilace!
Vem si k tomu ještě kamaráda,ve dvou to jde líp-sám ani náhodou!
Ty co mám na astře,tak jsem si nechal nalepit(3200,-),přijeli maníci,bez vyndání oken mi to tam za pár hodin foukli a jeli pryč,atest,záruka a kartička s atestem do dokladů samozřejmostí!
Sám už bych do toho nikdy nešel,leda na škodovce,nebo jiné popelnici,které už hořší vzhled home lepené folie neudělaj!
Jinak jak na to-pevné nervy,hodně času,nedělat na sluníčku ani za horka(radši garáž,nebo stín).Dobře rozměřit a uvědomit si při stříhání,na kterou stranu auta ta folie půjde,rozprašovač s nádobkou a s jerovou či mýdlovou vodou,i čistá voda stačí.Důkladně odmastit a očistit okna,pak poprášit vodou,tak i tu danou folii při sloupávání přenosky poprášit vodou,opatrně přiložit na okno,jak je to na tom vodním filmu,tak pěkně dopasovat do krajů a pak už jen stěrkou opatrně vytahovat do krajů bublinky s vodou a stále a stále vytahovat až do úplné hladké podoby!Stěrka a ořezávací nůž je v balení u folie(stěrku nepoužívej samotnou,sice je plastová,ale škrábe to folii.já si vždy pžas její hranu dal slabej hadřík).
Na poprvé to stopro nedáš a rupne ti z toho v kouli!
Jo a jak poděláš,nebo blbě rozměříš a ustřihneš jeden kus folie,tak na opravu už folie většinou nevyjde,takže radši dvě balení!A zadní okno nedáš vůbec z důvodu jeho profilace!
Vem si k tomu ještě kamaráda,ve dvou to jde líp-sám ani náhodou!
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Firmy,co to lepí,tak maj úplně jiné folie,neč co koupíš v mototechně za pár šlupek!Jsou gelové a z části plastifikované,mohou být i pokovené a nedělaj se na nich při případném nechtěném slepení ty viditelné krpatince a maj na jejich lepení už gryf a spešl mazlavou kapalinu místo vody!Viděl jsem je,když je lepili mě.
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
jak jsem se o tom bavil s odborníkem, tak říkal že nejlepší je dětský šampon... jar na prd a voda uplně... ale asi do toho teda nepudu no... kvuli atestu... bez atestu (tedy sam) by mě to vyšlo na 700,- a s atestem (firma) 3000,- ...trochu rozdil
Asterka 1.8 16V sedan
- genius0011
- Kontaktovat uživatele:
Tak za 3000,- bych nad tím já osobně nepřemejšlel a nechal si to udělat hlavně proto že je to vč. atestu
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
Za trojku bych taky nevahal a nechal to udelat, ja jsem to chtel taky a psal jsem do par firem co se na to specializujou a minimalni cena byla pet a pul, nemas nejakej odkaz na tu firmu kde by to udelAly za tak super prachy?
- Nosound89
- Kontaktovat uživatele:
genius0011 píše:Tak za 3000,- bych nad tím já osobně nepřemejšlel a nechal si to udělat hlavně proto že je to vč. atestu
kde vám to udělají za 3000? Taky si chci dávat, ale všude mi řekli okolo 5-6000 s vyndáváním skel a okolo 4300 bez vyndávání
už HONDA civic VTEC
Za 3000Kč? Tak to je velmi dobrá cena, jen aby ta fólie byla taky tak dobrá
PS: Jsem měl na celé auto za 5000Kč a to bez atestu na přední
PS: Jsem měl na celé auto za 5000Kč a to bez atestu na přední
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
Já jsem si je nechával dělat v Brně-Bystrci (nejblíž bydliště ) od jednoho soukromníka a vyšlo mě to asi na 4tis. (Kombi má těch oken přece jen víc - 7). Mám od něj i kartičku s atestem. Když jsem viděl jak to dělá, tak uznávám, že bych se do toho sám nikdy nepouštěl. Kvůli tvarovanému zadnímu oknu musel také tvarovat tu fólii horkovzdušnou pistolí. Výsledek nádhera! (Ještě aby ne k černému autu ).
Aktuální ceník od TRIESTE: (5dv)
materiálem SUNTEK HP 4250,-Kč + 19% DPH, tj. 5060,- Kč
materiálem SUNTEK ASWF 3200,-Kč + 19% DPH, tj.3800,-Kč
Materiálem ULTRA CARBON 4800,-Kč + 19% DPH, tj. 5710,-Kč
Materiálem NANO Ultra Vision 5420,-Kč + 19% DPH, tj. 6450,-Kč
Ještě teď mají akci po předložení kuponu 500 sleva na fólie !!Do konce září !
materiálem SUNTEK HP 4250,-Kč + 19% DPH, tj. 5060,- Kč
materiálem SUNTEK ASWF 3200,-Kč + 19% DPH, tj.3800,-Kč
Materiálem ULTRA CARBON 4800,-Kč + 19% DPH, tj. 5710,-Kč
Materiálem NANO Ultra Vision 5420,-Kč + 19% DPH, tj. 6450,-Kč
Ještě teď mají akci po předložení kuponu 500 sleva na fólie !!Do konce září !
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
PRODEJ moje coupe Z22SE
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Nevím ted tu značku folií,ale je to made in USA,atest na oknech a kartička,co vozím v dokladech,záruka 2 roky na folie a provedenou práci a stálo mě to 3200,- v Tachově(městečko na západě) maj dílnu,ale neni problém zavolat a přijedou do místa bydlište a udělaj to na místě,pokud máš garáž nebo tak.Mám je rok a půl a jsem velice spokojen!Okna mi nevyndavali,jen plasty kolem oken!
Jinak za ty groše co píšeš,tak bych neváhal ani vteřinu,pokud ti to finance dovolí!!!
Jinak za ty groše co píšeš,tak bych neváhal ani vteřinu,pokud ti to finance dovolí!!!
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda