i tid umí spotřebu.

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Odpovědět
Miguello

Re: i tid umí spotřebu.

Příspěvek od Miguello » 07 dub 2009, 18:49

Mně taky nesedí počty ujetých km podle tacha a podle PP, podle PP je to víc. Interval podle tacha je shodný s tím v PP, pneu mám nastavené správně. Zkusím nastavit měření podle intervalu a zítra vyzkouším.
Jinak po ujetí trasy Pha-Hradec-Pha (něco málo po Hradci a Praze, jinak dálnice - na dálnici většinou 120, ale chvílema i 140-180) + na závěr 20km po pražských zácpách = průměrka klesla z 9,4 na 7,2l/100km 8)
Samozřejmě jsem vždy když to šlo čuměl na displej. Spotřeba při snaze udržet (tj. bez zrychlování, na rovince) 120km kolísala i o 2-3l/100km podle nohy - malé přišlápnutí, které se neprojevilo na zrychlení, se prostě projevilo na spotřebě.
Jinak vše maká jak má (občas se mi teda přepne momentální spotřeba na průměrnou, na kontaktech jsem si dával megazáležet, takže kraťas by tam být neměl, ale u mě už je všechno možný, tak uvidíme).
U všeho samozřejmě odezva s menším zpožděním, ale to je normální, důležité je že to měří co chci 8)
Až bude vyměněna přetlaková hadička, dám plnou a uvidíme :twisted:

DOTAZ NA DAVIDA.B: Dá se ta má verze 1.00 přeprogramovat, tj. doplnit o ovládání klimy (nebo i taxametru, příp. dalších vychytávek, které v mezidobí vymyslíš nebo které už jsi vymyslel) ???
Naposledy upravil(a) Miguello dne 08 dub 2009, 15:56, celkem upraveno 1 x.

Reklama

David B.

Příspěvek od David B. » 07 dub 2009, 19:16

Jak už jsem tady tuším psal, v případě nastavení měření vzdálenosti podle pneumatik bude vždy rozdíl mezi údajem na PP a palubními přístroji, protože palubní přístroje to neměří zcela přesně. Pokud chceme údaj shodný s palubními přístroji, musí se nastavit v menu PNEU položka "Dle impulzu". Potom budou údaje shodné (max. rozdíl cca 10 metrů na 100KM).
Původní modul lze upravit a doplnit o nové funkce, ale musí se udělat drobné změny v HW a přehrát SW. Co se týče zmíněného zpoždění, tak nejdelší čas zabírá doba zápisu dat do displeje (TIDu), což je dáno časováním, které nelze ovlivnit, protože je dáno HW konstrukcí TIDu.

Kraken

Příspěvek od Kraken » 08 dub 2009, 07:39

Davide, presne rozumiem problému, čo píšeš o zápise do TIDu, že to zabere najviac času. Práve toho som sa obával. Napriek tomu som bol veľmi príjemne prekvapený, keď som to prvýkrát spustil, že také údaje ako sú otáčky, momentálna rýchlosť a aktuálna spotreba, sa zobrazujú veľmi rýchlo a dosť často sa údaj obnovuje. Aj HW prevedenie je perfektné - profesionálna úroveň. Takže ja dávam 100 bodov ! 8)

Miguello, ak sa ti samé prepína, budeš mať niekde asi problém s kontaktom, môže to byť aj otrasmi...
Opel Astra Classic II 1,4 16V Twinport (Z14XEP) 5dv.

Miguello

Příspěvek od Miguello » 08 dub 2009, 15:58

2 Kraken: Taky si myslím že to způsobují otřesy, proto mám podezření na páčku (příp. pružinku v páčce), kontakty by měly být v pohodě. Zatím to nechám, uvidíme časem.

Každopádně souhlasím s Krakenem, že jak provedení, tak i funkčnost jsou skutečně profesionální. JEN TAK DÁL !!! 8)

kamarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamarek » 08 dub 2009, 17:20

co sa tyka toho prepinania priemernej rychlosti, nieje to nahodou funkcia modulu, ze ti kazdych 30KM ukaze priemernu spotrebu?? Nieco sa mi take zda ze som to tu cital, ale mozem sa aj mylit, ved je tu spusta info, tak sa to potom pletie :)

A ked ti to preplo, skocilo to naspat, ci si musel pouzit tlacitka aby si si nastavil aktualnu spotrebu?
ASTRA G, 99, 1.6 X16SZR, EDÍCIA 100, STRIEBORNÁ METALÍZA

Miguello

Příspěvek od Miguello » 08 dub 2009, 17:27

kamarek píše:..kazdych 30KM ukaze priemernu spotrebu..
Já si to taky myslel, ale v návodu jsem to nenašel, takže nevím. Nestihl jsem vysledovat jestli to přeskočí pravidelně po xx km.
Zpátky to neskočí, zůstane to na průměrné, musím sám přepnout.
Ale jak říkám - neřeším, jsem rád, že to konečně funguje :lol:

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 08 dub 2009, 22:14

Miguello: máš problém buď na napojení páčky na vodiče od modulu, o čemž pochybuju, spíš přímo v páčce. Na spínači.
END

Miguello

Příspěvek od Miguello » 09 dub 2009, 10:25

Zřejmě to bude spíš páčkou než kontakty, na ty už jsem si dal bacha :D Nicméně teď zase delší dobu nic, 30km v kuse jsem nedal a parkoval jsem i na hrozným parkovišti kdy jsem skákal já i auto a nic, nepřeplo. Uvidíme.
Do páčky hrabat nechci, stejně pružinku asi nepořeším..

Miguello

Příspěvek od Miguello » 10 dub 2009, 09:20

Výmoly nevýmoly, dalších 2 x 50km za mnou a nepřeskočilo to na průměrku. Asi duch.. :D
Zapomněl jsem dodat, že jsem si při montáži úmyslně prohodil tlačítka, tj. RES přepíná a SET potvrzuje (je to pro mě pohodlnější), ale v tom by snad neměl být problém, tlačítko jako tlačítko.
Jinak to ovládání klimy funguje jen na automatickou nebo i na mechanickou ??? Já mám mechanickou. V návodu na PP to není rozlišeno a na úvodní stránce http://www.veramon.czweb.org to u doplňkových funkcí není ani zmíněno, narozdíl od taxametru.

Nové zkušenosti - asi 2-3x Astra hůř startovala (předtím vždy v poho) a jednou se na displeji objevilo "Chyba aku" nebo "Chyba bat.", po přepnutí na bat. ukazovala 13,3V a nápis se už neobjevil. Snad neodchází alternátor nebo startér :(
Asi to bude chtít proměřit klidový odběr (ještě tak vědět jak, že)..

Ale musím přiznat, že průměrku stále držím na 7,4/100, i když teď jezdím jen po Praze a z 1/2 v kolonách.. Takže přínos PP je zřejmý 8)

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 10 dub 2009, 10:23

Prohození tlačítek nevadí.
Chyba aku, máš nízké napětí v aku. Změř její hodnoty při nenastartovaném autě.
Ovládání klimy je právě pro manuální klimu. Na automatickou by to nemělo smysl.
END

chocpa

Příspěvek od chocpa » 13 dub 2009, 16:25

zdravím.. montáž do zafiry parada.. žádný problem, jen jsem otravval davia s typem motoru
netušil jsem že XE a XE1 je po stránce elektriky to samo.chtěl jsem se zeptat na tu klimu.
má manual ale nutuším zda to muj PP podporuje.
jak to zjistím?

dík

chocpa

kamarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamarek » 13 dub 2009, 19:09

neviem presne, modul mam iba objednany, ale v navode sa pise:
Interní teplota:
Po podržení tl. RESet máme k dispozici menu umožňující nastavení ovládání klimatizace. K dispozici je nastavení požadované teploty a tzv. hysterze. Nastavení hysterze je důležité z důvodu, aby nedocházelo k častému zapínání a vypínání kompresoru klimatizace, který pro to není konstruován. Příklad: Nastavíme teplotu 23°C a hysterzi 2°C. Při tomto nastavení dojde k zapnutí klimatizace při 25°C a k vypnutí při 21°C.

takze skus :)
a na jeho stranke su aj obrazky konektorov verzie bez a s klimou. Takze ak mas ten konektor s klimou .....
ASTRA G, 99, 1.6 X16SZR, EDÍCIA 100, STRIEBORNÁ METALÍZA

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 13 dub 2009, 22:56

chocpa: pokud jste nemontovali spolu s PP teplotní senzor pro interiér a mikrospínač na tlačítko ovládání klimy, pak máš modul bez ovládání klimy. :wink:
END

chocpa

Příspěvek od chocpa » 14 dub 2009, 22:02

dík.. už jsem telefonoval s autorem...počkám si až udělá rozšíření..
ví někdo jakou má řídicí jednotku zafira 1,8 16V motor XE1?

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 14 dub 2009, 22:05

Odpovědět