Dodatečné zapojení zavírání oken pomocí DO, návod str.23
Re: Dodatečné zapojení zavírání oken pomocí DO
Myslím, že teď už museli pochopit funkci zapojení i laikové . Si tady tak notujem a popisujem co RomanK vymyslel .
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
- Reklama
Ja keď nemám origo dialkové (origo DO v klúči sa mi pokazilo a tak mám dorábané poplašné), tak som rozmýšlal, že ja nemám inú možnosť ako mať spojené tie dva dráty. Dočasne to mám riešené vypínačom, keď dlho stojím aby sa mi nevybíjala bateria. Tak som myslel, že by to chcelo nejaký obvod, ktorý po zapnutí klučika zopne relé, ktoré spojí tie dva dráty. Po vypnutí klučika ostane ešte cca 1 minutu zopnuté relé (to by malo stačiť,kým vystúpim a zamknem) a po tej minúte sa rozopne. Nenašiel by sa nejaký "koumák", čo by to vedel navrhnúť?
Opel Astra G Caravan r.v.99 1.6 16V X16XEL
OP-COM
OP-COM
Já jsem to nepochopil. Ale udělal jsi to hezky choděj bez problémů oba - jak na 2, tak na 4.APiK píše:Myslím, že teď už museli pochopit funkci zapojení i laikové . Si tady tak notujem a popisujem co RomanK vymyslel .
(to aby všicni věděli komu psát, až budou chtít udělat finální krabičku s vodičema pro připojení)
END
Ještě doplním, že zapojení od RomanaK funguje vždy po druhém zamčení => závora/alarm. Je jedno, jestli druhý impuls vyvolám DO, nebo klíčkem. Okna se zavřou v obou případech.
Nevíte proč mi to stále běhá jenom na tři okna? I když jsem nastavil dorazy všech oken.
Opel Zafira 03 Elegance Z18XE
Zavírání oken klíčkem Ti v tom případě taky funguje jen na 3 okna. Jeden člen tady (nejmenovaný) má podobný problém, ale protože se s ním snad brzo uvidím na srazu a jeho káru tam kompletně rozebereme, třeba na něco přijdeme.Wylibald píše:Nevíte proč mi to stále běhá jenom na tři okna? I když jsem nastavil dorazy všech oken.
Tak jsem konečně přišel na to v čem je problém. Ke každému motorku okna je přiveden ten červeno/žlutý vodič od modulu centrálního zamykání, dobře známý z výše uvedených schemátek. Pokud se některé okno nezavírá společně s ostatními je někde tento vodič přerušen. Například u pantu ve dveřích. Odzkoušet se to dá jednoduše. Když se propojí s kostrou auta, musí se okno zavřít (pozor, zavírají se ve dvojicích).
Mně nefunkovalo pravé zadní okno. Tento vodič jsem našel ve svazku za reproduktorem. Po napíchnutí tohoto vodiče a propojení s kostrou auta se zavřelo levé přední okno, ale ne to pravé zadní. Tak jsem zjistil že problém mám v motorku, který je bohužel za fólii od airbaku.
Takže to asi do kůpy nedám.
Mně nefunkovalo pravé zadní okno. Tento vodič jsem našel ve svazku za reproduktorem. Po napíchnutí tohoto vodiče a propojení s kostrou auta se zavřelo levé přední okno, ale ne to pravé zadní. Tak jsem zjistil že problém mám v motorku, který je bohužel za fólii od airbaku.
Takže to asi do kůpy nedám.
Opel Zafira 03 Elegance Z18XE
Takže Apíku mně to funguje na 4 s alarmem suprově, dokonce Roman naměřil téměř neměřitelnej zbytkovej odběr, takže palec nahoru DÍKY
Mobil : 602318645
Tak Defe, ať slouží. A nezapomeň teď v těch ranních zimách otevřít za jízdy všechny 4 okna, jen proto, abys je pak mohl zamknutím zavřít. .
Tak ako? Nikto by to nevedel?kukajz píše:Ja keď nemám origo dialkové (origo DO v klúči sa mi pokazilo a tak mám dorábané poplašné), tak som rozmýšlal, že ja nemám inú možnosť ako mať spojené tie dva dráty. Dočasne to mám riešené vypínačom, keď dlho stojím aby sa mi nevybíjala bateria. Tak som myslel, že by to chcelo nejaký obvod, ktorý po zapnutí klučika zopne relé, ktoré spojí tie dva dráty. Po vypnutí klučika ostane ešte cca 1 minutu zopnuté relé (to by malo stačiť,kým vystúpim a zamknem) a po tej minúte sa rozopne. Nenašiel by sa nejaký "koumák", čo by to vedel navrhnúť?
Opel Astra G Caravan r.v.99 1.6 16V X16XEL
OP-COM
OP-COM
Já ti dám zbytkovej, KLIDOVEJ ty strejdo.Defender píše:Takže Apíku mně to funguje na 4 s alarmem suprově, dokonce Roman naměřil téměř neměřitelnej zbytkovej odběr, takže palec nahoru DÍKY
END
Nojo no vždyť jo , já už jsem jednou tady někde psal že se s ELE nemusíme
Mobil : 602318645
Tak jsem si tuhle "úpravičku" dnes ze studijních důvodů připlácl do auta taky. Sice jsem původně nechtěl, ale byl jsem donucen .
Naposledy upravil(a) APiK dne 20 bře 2009, 19:34, celkem upraveno 2 x.
Dnes zapojeno a funkční, ale nějak mi nesedí dle schéma vývody B a C, mám to asi naopak.
DOTAZ: mám asi přehozené emitor a kolektor na tranzistoru, (co má v ELEKTRONICE 3 a více vývodů mne mate, ) může být problém do budoucna s baterkou, a je to vůbec možné, fungovalo by to
DOTAZ: mám asi přehozené emitor a kolektor na tranzistoru, (co má v ELEKTRONICE 3 a více vývodů mne mate, ) může být problém do budoucna s baterkou, a je to vůbec možné, fungovalo by to
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
BC 337 v TO-92 vždy: