Přestaly jít stěrače
Přestaly jít stěrače
Tak si jedu mám puštěný cyklovač stěračů vpředu i vzadu a najednou se stěrač zastavil v polovině tak jsem vypl zapl sjel dolů a už se nerozjel. Tak jsem zastavil a nefunguje nic co ovládá páčka stěračů tzn. přední stěrače, zadní stěrač ani ostřiky (vpředu ani vzadu). Co s tím je? To odešla páčka nebo něco jiného?
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
- Reklama
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přestaly jít stěrače
Pojistku jsi kontroloval,relé taky?To bych s čeknul a apk bych se vrtal v lukasu,možná jen povyjel někde štekr!
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
-
- Kontaktovat uživatele:
skor ta poistka kebyze sterace samotne tak hej ale ked odislo secko tak asi poistka
Jo pojistky to bude ještě levná oprava . Mě onehdy odešly táhla (zadřely se) a jako bonus sebou vzaly do hrobu i motorek (shořel) .
OPEL ASTRA 1,6 16v 3dv.
Tak aniž jsem četl Vaše odpovědi šel jsem kontrolovat pojistky. V první chvíli mne napadly taky ale když jsem v manuálu zjistil že je pro přední i zadní stěrač jiná pojistka tak jsem zapochyboval. Ale přesto jsem to šel zkusit a pojistka na pozici 9 - přední stěrače utavená. Tak jsem vyměnil a rozjelo se vše. Takže jste měli pravdu byla to pojistka. Na pozici pro zadní stěrač tuším č.31 byla pojistka v pořádku ale při vytažené jsem nezkusil jestli je opravdu od zadního stěrače.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak se podívej jestli se ti ty táhla v těch kloubech nepřidírají... vzniká tam odpor pro ten motor a tak ta pojistka mohle odejít. Ať zbytečně neodpravíš motor..
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A mohl bych poprosit Tebe jestli bys mi to zkoukl? Já sám si na to netroufám.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
-
- Kontaktovat uživatele:
Abych řekl pravdu, ještě sem se na to sam ani nedíval. Kuknu a pak ti poreferuju..
Moje Astrina 1,7DTi
vyndat táhla, rozdělat, promazat, složit a jezdit...
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Nejdříve asi sundat stěrače a plast pod oknem....sem si musel rýpnout no..
Moje Astrina 1,7DTi
OK díky. Jinak jak to napsal Vojta to vypadá jednoduše ale pro mne jako totálního laika je to jako sci-fi příběhFrydex píše:Abych řekl pravdu, ještě sem se na to sam ani nedíval. Kuknu a pak ti poreferuju..
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Mno vidíš,a je po problému!
Schodíš stěrače(uřech na golu č 13),trochu zacloumáš a vyskočí ti ramínka,sundáš gumo pod oknem a na plastu blýzko motoru ot max 1min,sundáš plastovej kryt,vemeš kontaktol,prostříkneš kontakty(štekr na motorku) a vazelínu ve spreji-super věc(pouze kvalitní..Wurth,Brener) prostříkáš všechny kloubky a hibné části a je hotovo,zapni stěrače bez ramínek a nech chvilku protočit a prostříkni znovu,pak to slož a něž dáš zpět ramínka,prostříkni i ty trny co na nich sedí(tisíci hran) a je po práci!Otázka tak 10-15min práce!
Zadní se dělá podobným způsobem,sundáš tapec,povolíš tuším 3 šrouby,schodíš ramínko,odpojíš táhlo zámku kufru(ten si taky můžeš rovnou promazat i s táhlama) vyndáš motorek,hodíš si ho na stůl,sundáš plastovou krytku(asi 5 šroubků)prostříkáš komplet elektro kontaktolem a tu ozubenou soustavu pěkně promažeš kvalitní grafitovou vazelínou i s trnem co jezdí v to m plastovém kryto,at to neklade odpor,složíš namontuješ a hotovo práce asi 30min!
Mě ten zadní začal blbnout,sekal se v půlce,na konci a pořád jsem ho musel vypínat a zapínat aby dokončil úlohu,mysle¨l jsem,že je v háji,tak rozebral,udělal vše jak píšu a japa si mlaskám,že pěkně fachčí,a to jsem se bál,že budu schánět new motorek,stačí to podchitit na začátku co se to začne sr.t nebo preventivně po čase promáznout a no problema!
Schodíš stěrače(uřech na golu č 13),trochu zacloumáš a vyskočí ti ramínka,sundáš gumo pod oknem a na plastu blýzko motoru ot max 1min,sundáš plastovej kryt,vemeš kontaktol,prostříkneš kontakty(štekr na motorku) a vazelínu ve spreji-super věc(pouze kvalitní..Wurth,Brener) prostříkáš všechny kloubky a hibné části a je hotovo,zapni stěrače bez ramínek a nech chvilku protočit a prostříkni znovu,pak to slož a něž dáš zpět ramínka,prostříkni i ty trny co na nich sedí(tisíci hran) a je po práci!Otázka tak 10-15min práce!
Zadní se dělá podobným způsobem,sundáš tapec,povolíš tuším 3 šrouby,schodíš ramínko,odpojíš táhlo zámku kufru(ten si taky můžeš rovnou promazat i s táhlama) vyndáš motorek,hodíš si ho na stůl,sundáš plastovou krytku(asi 5 šroubků)prostříkáš komplet elektro kontaktolem a tu ozubenou soustavu pěkně promažeš kvalitní grafitovou vazelínou i s trnem co jezdí v to m plastovém kryto,at to neklade odpor,složíš namontuješ a hotovo práce asi 30min!
Mě ten zadní začal blbnout,sekal se v půlce,na konci a pořád jsem ho musel vypínat a zapínat aby dokončil úlohu,mysle¨l jsem,že je v háji,tak rozebral,udělal vše jak píšu a japa si mlaskám,že pěkně fachčí,a to jsem se bál,že budu schánět new motorek,stačí to podchitit na začátku co se to začne sr.t nebo preventivně po čase promáznout a no problema!
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A ještě dříve otevřít kapotu motoru..Frydex píše:Nejdříve asi sundat stěrače a plast pod oknem....sem si musel rýpnout no..
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Zapoměl,ale tím ořechem na golu č 13 jsem myslel,že to pochopí,jinak by se nikam nedostal že.
Kapotu taky,to je samo,ale snad to nemusím vysvětlovat do šroubku?!
Jinak na zadní stěrač si musíš nejdřív otevřít kufr!
Kapotu taky,to je samo,ale snad to nemusím vysvětlovat do šroubku?!
Jinak na zadní stěrač si musíš nejdřív otevřít kufr!
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda