Jakou nabíječku?
- Reklama
Určitě jsi měl namysli změnu proudu a né napětí. Jen pro upřesněníTrdlo píše:Nabíječka je nejlepší, když jde zvolit nabíjecí napětí. Na 44 by mělo jít 4.4, na 55 5.5.....
Jinak k tomu dolévání. Jak jsem byl v Oplu kvůli magickému oku, tak mi bylo řečeno, že oni tak po dvou letech provozu nálepku strhávají a destilku dolévají. Kdybych to ale udělal já sám, tak samozřejmě přicházím o záruku.
Opel Astra G Caravan 1.6 16V X16XEL Comfort
Tá nabka si sama reguluje nabíjací prúd. Max má 4 A, ale v skutočnosti sa pohyboval okolo 2,5 A. A teraz majú aj 12V/6A za 300 SK, ktorá je určená pre 55 Ah a viac.
Ja mám origo pôvodnú baterku a dá sa otvoriť iba tak, že by sa odtrhol celý kryt s magickým okom ktorý je nalepený na telese batérie. Len čím to potom späť nalepiť? Pod nálepkou žiadne zátky nemám.
Ja mám origo pôvodnú baterku a dá sa otvoriť iba tak, že by sa odtrhol celý kryt s magickým okom ktorý je nalepený na telese batérie. Len čím to potom späť nalepiť? Pod nálepkou žiadne zátky nemám.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Tak už jsem to včera nevydržel a vytáhl starou poctivou nabíječku s regulací proudu. Nastavil tři ampéry a co 15 minut kontoloval změnu napětí na akumulátoru.
A takový se dostavil výsledek po 4,5h:
Magické oko je krásně zelené. Takže nabíječka Bosch Battmax Automatic je naprosto k ničemu. V pondělí ji jdu vracet nebo měnit za jiný kus. Teď ale co mám chtít? Do té CTEX určitě z finančních důvodů nepůjdu. Jedině které mě zatím zaujaly jsou tyto:
OptiMate4(5režimů) nebo Accumate(4režimy). Jiné varianty jsem neobjevil.
A takový se dostavil výsledek po 4,5h:
Magické oko je krásně zelené. Takže nabíječka Bosch Battmax Automatic je naprosto k ničemu. V pondělí ji jdu vracet nebo měnit za jiný kus. Teď ale co mám chtít? Do té CTEX určitě z finančních důvodů nepůjdu. Jedině které mě zatím zaujaly jsou tyto:
OptiMate4(5režimů) nebo Accumate(4režimy). Jiné varianty jsem neobjevil.
To je zajimavy, prvni sem si koupil taky battmax od Bosche nebo jak se to jmenuje, nenabijela, sla na vymenu a pak jsem ji, aniz bych ji vyzkousel, daroval. Dotycny mi pak rikal, ze taky byla K.O. = chybela nejaka pojistka nekde, nechapu proc, ale po dodani pojistky slape dobre.
99' Astra Caravan 1.6 16V
záleží, kolik chceš investovat, já mám filson 4A za 300 z teska a svůj účel splní i na 70A ale déle nabíjí,
pokud můžeš pustit více, jak 1000 jdi zásadně do pulsní, baterie má životnost i 3X delší, ale důležitá je údržba.
pro zajímavost odkaz http://www.fordclub.eu/article_detail.p ... 9&lang=cze
pokud můžeš pustit více, jak 1000 jdi zásadně do pulsní, baterie má životnost i 3X delší, ale důležitá je údržba.
pro zajímavost odkaz http://www.fordclub.eu/article_detail.p ... 9&lang=cze
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Re:
Nevíš náhodou jak se to absence pojistky projevovala? Mě ta nabíječka svití ale hned skočí do režimu, že baterka je nabitá. Při tom na 100% vím, že je baterka vybitá. Když jsem ji šel reklamovat, tak mi bylo řečeno, že je OK.tappaja píše:To je zajimavy, prvni sem si koupil taky battmax od Bosche nebo jak se to jmenuje, nenabijela, sla na vymenu a pak jsem ji, aniz bych ji vyzkousel, daroval. Dotycny mi pak rikal, ze taky byla K.O. = chybela nejaka pojistka nekde, nechapu proc, ale po dodani pojistky slape dobre.
Posílám proto foto střev a doufám, že mi někdo řekne, jestli mám tu verzi bez pojistky. Pak už do té prodejny vrazím trochu jinak
Foto:
Re: Jakou nabíječku?
Mno, myslim, ze byla trochu jina uvnitr, na tom obrazku by to bylo nekde vpravo nahore v tom cernym obalu, byla tam svorka na pojistku.
Ses si jistej, ze ta tvoje baterka je OK? Tohle jsem mel jednou u nejakyho NiCd packu, po pripojeni nabijecky to bylo jakoze hned nabity 100%, ale nebylo. Jeden clanek byl kaput.
Ses si jistej, ze ta tvoje baterka je OK? Tohle jsem mel jednou u nejakyho NiCd packu, po pripojeni nabijecky to bylo jakoze hned nabity 100%, ale nebylo. Jeden clanek byl kaput.
99' Astra Caravan 1.6 16V
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
tak to já mám taky tu co tady všichni milujete-bezůdržbovou a mám jí 3 roky a super,ještě mě nenechala!Mám od ZAP calciovou 80Ah a oko je pořád zelaný a točí jak steklá,občas oko zčerná,ale natočí káru aniž bych poznal nějakej problé o po jízdě opět zelená,doporučil jsem jí kamarádovi do Lancie2.0T má jí tam taky už dva roky a no problema!
Jinak k tý nabíječce,vem jí a hod do popelnice-China v plastovém krytu a chabrus trafo uvnitř,kolik to má nabíjecí proud-2A,když vidím to spracování,tak bych se bál,že to dřív schoří nebo se rozteče než ti to nabyje!
Kop si pořádnou v železným krytu a co dobíjí aspon10-15Ampérama!!!
a má pořádné kabely,jákdyž to vždy vidím,co na tý nabíječce píšou za hodnoty a to spracování a kabílky,tak by mě to vždy hodilo na prdel!
Jinak k tý nabíječce,vem jí a hod do popelnice-China v plastovém krytu a chabrus trafo uvnitř,kolik to má nabíjecí proud-2A,když vidím to spracování,tak bych se bál,že to dřív schoří nebo se rozteče než ti to nabyje!
Kop si pořádnou v železným krytu a co dobíjí aspon10-15Ampérama!!!
a má pořádné kabely,jákdyž to vždy vidím,co na tý nabíječce píšou za hodnoty a to spracování a kabílky,tak by mě to vždy hodilo na prdel!
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
Tak nabíječka byla uznána jako vadná a po dvou měsíčním urgovaní peněz jsem se dočkal. Jen pro upřesnění jednalo se o kup u firmy RB Autobaterie v Přívoze. Tak jen ať víte.
Tak jsem našel alternativu
http://www.einhell.cz/detail63833/nabij ... inhell.asp
Bohužel ji nemůžu v Ostravě nikde sehnat. Přes net ji objednávat nechci, protože při mé smůle na reklamace bych ještě musel řešit poštovné atd. Nemáte proto někdo tip na kamenný obchod v okolí Ostravy, kde ji budou na 100% mít.
Jo a co říkáte na tento výkřik: http://www.gme.cz/cz/index.php?product=751-543
Díky
Tak jsem našel alternativu
http://www.einhell.cz/detail63833/nabij ... inhell.asp
Bohužel ji nemůžu v Ostravě nikde sehnat. Přes net ji objednávat nechci, protože při mé smůle na reklamace bych ještě musel řešit poštovné atd. Nemáte proto někdo tip na kamenný obchod v okolí Ostravy, kde ji budou na 100% mít.
Jo a co říkáte na tento výkřik: http://www.gme.cz/cz/index.php?product=751-543
Díky